Hasznos írások műanyag ablakról

Az örök darabok, a műanyag ablakok

2017.09.03. Az örök darabok, a műanyag ablakok

A műanyag ablakok mindig olyan "örök termékek" lesznek, amikről biztosan azt mondhatjuk, hogy sosem fognak kimenni a divatból. Nem csupán mutatósak, de hihetetlen masszívak és tartósak is. Amennyiben úgy érzi, hogy lassan ideje lenne a cserének, mert a régi fa nyílászárója kezd elöregedni, vagy éppen csak valami sokkal modernebbet, praktikusabbat, értékállóbbat szeretne, ez az, amire most szüksége van.

tovább

Túl szép, hogy igaz legyen? Műanyag ablakcsere akció

2017.08.31. Túl szép, hogy igaz legyen? Műanyag ablakcsere akció

Bárkit érhetnek meglepetések, és bármikor történhetnek balesetek, egy műanyag ablakcsere akció viszont mindig jól jön. Akár betört, akár régi, és már nem záródik, vagy csúnyán lekopott róla a festék, vagy akár nem szigetel rendesen, egy műanyag nyílászáró segít a bajon.

tovább

A színes műanyag ablak

2017.08.27. A színes műanyag ablak

Sokakban felmerül az igény arra, hogy ne fehér, hanem színes műanyag ablak legyen beépítve a házukba. Erre szerencsére ma már van lehetőség, ugyanis a fehér mellett még két másik színből is gyártanak profilt, amelyek a lehető legjobban illeszkednek a vásárlók igényeihez.

tovább

Műanyag ablak csere napjainkban

2017.08.24. Műanyag ablak csere napjainkban

Mint mindennek a világon, úgy a műanyag ablak csere folyamatának is megvannak a maga saját, egymást követő lépései. Mint ahogy a lakás sem épülhet fel, ha nincs meg előtte a megfelelő tervezés majd kivitelezés, ugyanez igaz a nyílászáróknál is. Ahhoz, hogy megtudjuk melyek is ezek a lépések, érdemes egy szakemberhez fordulnunk, de egyelőre talán az is elég, ha elolvassuk az elkövetkező sorokat.

tovább

A Kömmerling ablak

2017.08.20. A Kömmerling ablak

A németországi gyökerekkel rendelkező cég több mint 100 éve van jelen a piacon, és mára a világ első számú profilkészítőjévé vált. Ma már az egész világon vannak gyárai, az Egyesült Államoktól kezdve Brazílián, Chilén át, Kínáig, Ausztráliáig, sőt még Afrika sem kivétel. Érdemes egy pár percet szentelni a Kömmerling ablak gyártójának, és kideríteni, hogyan tett szert ilyen sikerre, és miként tudja fenntartani vezető helyét a világon.

tovább

Mitől jó a műanyag ablak?

2017.08.17. Mitől jó a műanyag ablak?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért vált olyan népszerűvé a műanyag ablak? Egyre több helyen használják ezeket, mivel ár-érték arányuk a legjobb a piacon, és ez könnyedén le tudja söpörni a felmerülő konkurenciát, amelyet a fából készült nyílászárók jelentenek.

tovább

Milyen a jó ablak?

2017.08.13. Milyen a jó ablak?

Három típust tudunk megkülönböztetni a napjainkban használatos nyílászárókból: fából, műanyagból, és alumíniumból készültet.

tovább

Mi is pontosan a műanyag teraszajtó?

2017.08.10. Mi is pontosan a műanyag teraszajtó?

A neve megtévesztően hat az emberekre, ugyanis a műanyag teraszajtó leginkább ablaknak számít, semmint ajtónak. Ez egyfelől a neve miatt adódik, másfelől pedig a formájából. Azonban a gyártási folyamatokba bepillantva azt figyelhetjük meg, hogy sokkal közelebb áll a műanyag ablakokhoz ez a termék, semmint a beltéri nyílászárókhoz.

tovább

Amerikai ablak - az újdonságok világa

2017.08.06. Amerikai ablak - az újdonságok világa

Néha az ember szembekerül olyan fogalmakkal, termékekkel, amikről talán még életében nem hallott, így képtelen hiteles, vagy pontos képet alkotni róluk a fejében. Ilyenkor fordulunk a kognitív képességeink irányába, megpróbáljuk valamihez idomítani a terméket, amit ismerünk, ami alapján esetleg mások is megismerik. Talán ilyen folyamat eredménye az is, hogy a tolással nyitható műanyag ablakok az amerikai ablak nevet viselik.

tovább

A műanyag nyílászárók térhódítása

2017.08.03. A műanyag nyílászárók térhódítása

Amikor az 1850-es években felfedezték a gumit, majd pedig ebből kialakult a műanyag, elképzelni sem lehetett, mekkora karriert fog befutni ez az anyag az elkövetkezendő évszázadokban. Az élet minden területén alkalmazható, és mivel formálható, bármilyen alak kialakítható belőle, s nincsenek méretbeli akadályok sem. Az anyag mellett az azt előállító berendezések, és az eljárási technológia is folyamatosan fejlődött.

tovább