Ablakcsere Debrecen, Budapest környékén

ABLAKCSERE PANEL ÉS TÉGLA ÉPÍTÉSŰ ÉPÜLETBEN

Ablakcsere panel épületben Debrecen vagy Budapest vonzáskörzetében

A folyamat a panellakásokban viszonylag egyszerű, kevés kosszal járó munkafajta. Az első lépésben a helyszínre szállítjuk a megrendelt nyílászárókat, amiket kollégáink a gyártás előtt felmértek. Az ablakok felhordását nagyban nehezíti, ha a liftbe nem férnek be a szerkezetek, mert ebben az esetben a kollégáinknak kell felvinni akár a 10. emeletre is az új ablakokat, és onnan lehordani a régi ablakot és a többi törmeléket - mivel nálunk az ablakcsere ára a törmelék elszállítását is tartalmazza. Az folyamat ezen az elavult és nem jól szigetelő panel lakás ablakán és erkélyajtaján lesz bemutatva.

ablakcsere debrecen panel házban

ablakcsere Debrecen ezekre a nyílászárókra

 

A legelső lépésként a könnyebb pakolhatás végett, az ablakszárnyat leakasztjuk a tokról és külön mozgatjuk őket. Miután felvisszük az összes szerkezetet leszedjük a legkisebb ablakokról is a szárnyat. A műanyag nyílászáró szárnyai a beépítés végéig ott maradnak, legközelebb már csak az ablakcsere végén van rájuk szükség, amikor felakasztjuk őket az ablaktokokra. 

ablakcsere Debrecen közbeni takarítás

 

A következő lépés, hogy a régi ablakot és erkélyajtót roncsolásos technológiával kibontjuk a helyéről. Ez a művelet abból áll, hogy az ablakszárnyat leakasztjuk a tokról, az ablaktokot pedig fűrésszel elvágva, azt összeroncsolva szedjük ki a helyéről. A kiszedett ablakot és erkélyajtót kollégáink a teherautóhoz lehordják. Közben a területet megtisztítjuk, pormentesítjük. Fontos, hogy az ablakokat pormentes falkávába szereljük be.

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak pur habbal kitöltése

 

Az ablakcsere következő mozzanata, hogy az ablakok tokját a helyére emeljük, függőlegesen és vízszintesen beállítjuk és dűbel csavarokkal a falazathoz rögzítjük több ponton. A műanyag nyílászárót ezek a csavarok is megtartanák, de körben a szigetelés még nincs megoldva az ablakok tokja és a fal között. Ezért PUR habbal fújjuk körbe a nyílászáró tokszerkezetét. A PUR hab ablakok és ajtók rögzítésére és szigetelésére használt, kiváló tartású, hőszigetelő hab. Az új ablakok tokja és a fal közötti rést (szerelési nyílás) minden egyes pontján ezzel a habbal körbefújjuk. 

ablakcsere Debrecen szegőzés

 

A PUR hab kiváló rögzítő és szigetelő képességű anyag, viszont nem UV és nedvesség álló. Ezért a PUR hab megszilárdulása után, az új ablakok tokját műanyag szegő léccel körbeszegjük. Ezzel a PUR habot teljesen eltakarjuk. Ennek nem csak víz és UV álló hatása van, hanem esztétikai is. Mivel az ablakok és a fal közötti szerelési hézag helyet egy szép, egységes, a nyílászárók színével megegyező takaró lécet látunk. Ezek a takaró lécek különböző szélességben készülnek, 3-5-7 cm szélesek. Ablakcsere esetében a szegést semmi esetre nem szabad kihagyni. A külső szegés a nap és a csapadék káros hatásaitól védi a pur habot. A belső kizárólag esztétikai okból kerül felragasztásra.

ablakcsere Debrecen

 

A következő mozzanat a szegőlécek felrakása után az ablakszárnyak felhelyezése. Az ablakszárnyak felakasztása után a következő lépés a ablakok finombeállítása. Finombeállítással az ablakszárny és az ablaktok tökéletes működését és zárását állítjuk be. A  beállítás után a zsanérokra elhelyezzük a zsanértakarókat.

ablakcsere Budapest panel lakás

 

Végezetül az ablakokról eltávolítjuk a profilra ragasztott védőfóliát és átadjuk az új ablakokat. Innenstől pedig élvezzük a vadonatúj ablakaink szépségét és előnyeit.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Ablakcsere tégla építésű házban Debrecen vagy Budapest vonzáskörzetében

A tégla építésű házban egy kicsit több kosszal és roncsolódással jár ez a művelet. A munkatársaink a helyszínt a megrendelés előtt alaposan felmérték, és tájékoztatják a megrendelőt a munkafolyamatról. Ezek alapján készültek el az új ablakok. Az új műanyag ablakokat a helyszínre szállítjuk és lepakoljuk őket. Nehezebb ez a művelet, ha nincs a házban lift, és kézi erővel kell az új ablakokat felvinni, illetve az összes régi, kibontott ablakot levinni a teherautóhoz.

műanyag ablakcsere

 

Az ablakcserét ezen a közel 40 éves régi, elavult ablakon mutatjuk be. Az első lépés, hogy az ablak környékéről el kell távolítani lehetőség szerint mindent. A munka nagy kosszal és porral jár, a szobát vagy a helyiséget takaró fóliával érdemes letakarni, ha nem tudjuk kiüríteni.

műanyag ablakcsere Debrecen a tok kibontása

 

Ezután a régi ablakszárnyakat leakasztjuk és a sittes teherautóra hordjuk a darabjait. Közben kollégánk a régi tokszerkezetet roncsolásos módszerrel kiszedi a helyéről. Az ablaktok kiszedésénél a tulajdonos megmondhatja, hogy kifelé vagy befelé bontsuk ki az ablakot. Ez azért fontos, mert amelyik irányba bontunk, azon az oldalon a falat szinte biztosan javítani kell. A másik oldalon megpróbálunk minél kisebb hibákat ejteni a vakolaton. Az esetek döntő többségében ez sikerül is, de el kell mondanom, hogy nem lehet tudni, hogy a régi ablak és a régi vakolat hogy van "összedolgozva", így azt sem lehet pontosan tudni, mennyi vakolat esik le. Ahogy írtam, nem szokott többnyire sérülés lenni a bontással ellentétes oldalon, de ezt garantálni sajnos senki - így mi sem tudjuk.

ablakcsere Budapest a tok eltávolítva

 

Ebben a konkrét esetben a megrendelő az ablak befele bontást kérte. A kezdeti fázisban a falnyílás ennyire sérült meg belül. A falnyílásból (kávából) el kell takarítani a törmeléket és a port mivel az ablakokat megfelelően portalanított felületre érdemes ültetni. Ebben az esetben a megrendelő kérte, hogy a külső vakolat ne sérüljön. Ezért az ablakokat a külső vakolat síkjához méreteztük, így belül a műanyag ablakok szerelési nyílása akár nagy is lehet, ezt toktoldókkal lehet megoldani.

ablakcsere Budapest a tok rögzítése

 

Ezután a műanyag ablak tokját függőlegesen és vízszintesen beállítjuk, a sarkainál ékekkel fixre rögzítjük. Tokon keresztüli rögzítéssel a műanyag nyílászáró tokját a falnyíláshoz rögzítjük több ponton. A csavarokkal való rögzítés befejeztével az ablakok tokját PUR habbal körbefújjuk, és ráakasztjuk az ablakszárnyakat. Az új nyílászárókat a helyszínen pontosan beállítjuk. Ezzel az ablakcsere végére is értünk.

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak beépítve

 

A PUR hab megszilárdulása után a műanyag nyílászárók tokszerkezete és a fal közötti megsérült falnyílást körbejavítjuk (ha a megrendelő megrendelte a falnyílás kijavítását is). Az ablakok körbejavítása történhet gipszkartonnal vagy habarccsal. a körbejavítás elvégzése után a falakat érdemes újrafesteni. Ez az ablakcsere fajta jár a legtöbb "gonddal", de ha elkészül, a legszebb, legkulturáltabb megoldás.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Ablakcsere 1 nap leforgása alatt Debrecen és Budapest vonzáskörzetében

Sokan félnek az ablakcserétől, mondván, hogy túl sok ideig tart és az egész házat lehet rendbe rakni utána. Ez így nem teljesen igaz! Egy átlagos családi házon két beépítő szakembernek kevesebb mint 1 napjába kerül a művelet. Társasházi, vagy panel lakások esetében, a legnagyobb lakások ablakai is 1 napon belül a helyükre kerülnek. Az 1 napban panel lakásoknál természetesen a szegőzés is benne van ebben az időben. A másik a nagy gond a felfordulás kérdése. Sajnos a munkálatok kosszal járnak. Kérésünk, hogy a munka megkezdése előtt az ablak környékének 2 méteres környékét tegyék szabaddá. Ezen a területen belül mi mindent összetakarítunk dolgunk végeztével. Ezen kívül egyéb kosszal nem fog találkozni. Ajánlott - főleg tégla építésű házaknál - a lakás többi helyiségének bútorzatát is letakarni, ugyanis a portól ezzel meg van védve a lakás minden része.

 

A Tisza Ajtó Kft. Budapest és Debrecen vonzáskörzetében értékesít, és épít be műanyag ablakokat. A munkáink nagy részét Debrecen és Budapest területén, illetve 50 km-es körzetében végezzük. De természetesen az ország bármelyik pontján elvégezzük az ablakcserét. Ha Debrecentől vagy Budapesttől messze van szükség a műveletre, kiszállási és kiszállítási költséget kell felszámolnunk. A kiszállást és kiszállítást önköltségi áron végezzük. Először kimegyünk a helyszínre, másodszor pedig beszerelő kollegáink kiszállítja a nyílászárókat. A kiszállás díja kb. 50Ft+Áfa/km.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Ha kérdése maradt az ablakcsere folyamatáról, érdeklődjön bemutatótermeinkben!

4028 Debrecen, Laktanya utca 8. Telefon: +36 52 537 158, mobil: +36 30 278 8844

1135 Budapest, Tatai utca 50. Telefon: +36 30 321 3901