Műanyag ablak beépítés Debrecenben és Budapesten

Műanyag ablak beépítés Debrecen és Budapest vonzáskörzetében

Cégünk Debrecen és Budapest városokban és környékén forgalmaz és épít be ablakokat és egyéb nyílászárókat. A beépítések és ablakcserék 70-75% át főleg Debrecen és Budapest területén végezzük. Igény esetén azonban az ország bármelyik pontjára kivonulunk ha a megrendelőink azt szeretnék.

Nagy távolságoknál azonban mérlegelni kell, hogy érdemes-e debreceni vagy budapesi beépítéssel foglalkozó céget megbízni a munkával. A következő kiszállásokkal kell számolni kell ha nem Debrecenben vagy Budapesten bízna meg bennünket: egyszer érdemes felmérni kollegáinknak a helyszínt, illetve mikor elkészülnek a nyílászárók, akkor ki is kell szállítanunk őket. Több kiszállással nem kell számolni. A kiszállítást önköltségi áron végezzük, de még ez is jelentős tétel lesz 1-2 ablak vásárlásánál Debrecentől mondjuk 150 kilométerre - az ablak árához képest. 

 

A műanyag nyílászáró beépítésének menete:

Ablak beépítés Debrecen

A nyílászárók szárnyait leakasztjuk a tokjáról. A tokokat az ablakkávába helyezzük. A megrendelővel megbeszéljük az ablak helyét, a szigetelés és más egyéb tényezők alapján. Az ablak tokot függőbe és vízszintbe állítjuk, az ideiglenes rögzítésére faékeket használunk.

 

Az ablaktok falba fogatása

Ha az ablak vízszintben és függőben van a megbeszélt síkban, jöhet az ablak befogatása. A műanyag nyílászárókat több ponton, tokon keresztül, csavarokkal rögzítjük a falnyílásba. 

 

A beépítés következő lépése

Kívülről szigetelés pur habbal - Budapest

A nyílászárókat a csavarok is tökéletesen megfogják a helyükön, de a biztonság kedvéért még egy rögzítő anyagot kap, ez a pur hab. A pur habnak itt nem is annyira a rögzítő tulajdonságára, hanem inkább a hőszigetelő és hézagkitöltő tulajdonságára van szükségünk. A műanyag nyílászárók tokja és a falazat közötti hézagot töltjük ki vele. A pur hab a szilárdulása közben többszörösére tágul, és kitölt minden rést, ami az ablak és a fal között van. Ahol esetleg a pur hab nem tömítene a tokszerkezet teljes szélességében, be kell pótolni azt kívülről. 

 

A tok a helyén, már csak fel kell akasztani az ablakszárnyakat

A pur hab típusától és időjárástól függően szilárdul meg. A megszilárdulása után az ablakok tokjának a szélességével megegyező méretűre kell vágni és vagy levakolni vagy különböző szárazépítészeti technológiával eltakarni azt. Mindenképpen ügyeljünk rá , hogy se napsütés se víz sokáig ne érje. A nyílászárók körbe szigetelése után nincs más hátra mint felakasztani az ablakszárnyakat a tokra. 

 

A beépítés befejeződött

Ha a műanyag nyílászárók a helyükön vannak, rászereljük a kilincset ami az ablak mozgatását teszi lehetővé. Ekkor végezzük el az ablak finombeállítását. Az ablak zsanérjain található állító csavarokkal az ablakszárnyat fel, le, jobbra és balra lehet állítani. Illetve nyitott állapotban az ablakszárnyat a tokhoz lehet még pontosabban pászítani. A beállítások elvégzése után az ablakkeretekről eltávolítjuk a védő fóliát. A zsanérokra rápattintjuk az ablak színével megegyező színű takaró elemeket, és ezzel a beépítés végére értünk.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Ha kérdése maradt a helyszíni beépítés folyamatáról, érdeklődjön bemutatótermeinkben!

4028 Debrecen, Laktanya utca 8. Telefon: +36 52 537 158, mobil: +36 30 278 8844

1135 Budapest, Tatai utca 50. Telefon: +36 30 321 3901