Műanyag ablak csere napjainkban

2017.08.24.

Műanyag ablak csere napjainkban

Mint mindennek a világon, úgy a műanyag ablak csere folyamatának is megvannak a maga saját, egymást követő lépései. Mint ahogy a lakás sem épülhet fel, ha nincs meg előtte a megfelelő tervezés majd kivitelezés, ugyanez igaz a nyílászáróknál is. Ahhoz, hogy megtudjuk melyek is ezek a lépések, érdemes egy szakemberhez fordulnunk, de egyelőre talán az is elég, ha elolvassuk az elkövetkező sorokat.

Mik is lennének a műanyag ablak csere során felmerülő lépések? Ha a döntés megvan, akkor jön az a lépés, hogy telefonon, emailben vagy személyesen felkeressük a számunkra árban és minőségben a legjobb céget, ami a Tisza Ajtó lehet a mi esetünkben. Számtalan érdekes információt kaphatunk a nyílászárókról, annak felépítéséről, esztétikai adottságairól.

Számtalan prospektussal tudunk szolgálni és a lehető leggördülékenyebb munka érdekében érdemes, ha felkérik szakembereinket, hogy Ők maguk végezzék el lakásunkban a felmérést. Ha mi végezzük el otthon ezt, hibázhatunk, emberek vagyunk, és nem is feltétlen tudjuk, mit akar a gyártó. Ebben a munkában a centimétereknek igenis nagy jelentőségük van. Ha ez megvan, ki is választottuk a megfelelő darabot, akkor kicsit várnunk kell, míg a cég legyártja Önnek a terméket. Ez szezontól függően 2-6 hét is lehet.

Amennyiben megjöttek új nyílászáróink, akkor a szakemberek eltávolítják a régieket. Először a szárnyat és az osztót távolítják el, amik mellett a régi szegőlécet és párkányt is leszerelik. Annak érdekében, hogy minél egyszerűbben el lehessen távolítani a tokokat, érdemes bevágni egy-egy adott ponton. A fal miatt nem kell aggódni, mivel a szakemberek azért szakemberek, hogy profin végezzék a munkájukat. A műanyag ablak csere közben, számolnunk kell majd a törmelékkel is, amit a cég összegyűjt és a megfelelő helyre elszállít.

A munka piszkosabb fele már kész van, jöhet az új tokok összeszerelése és az ablak beépítése. Habár a szakemberek folyamatosan figyelik, de mi magunk is megfigyelhetjük, hogy a tokot vízszintesen és függőlegesen is mindig egyenesen helyezik be. Ki hallott már olyat, hogy egy nyílászáró direkt ferdén van? No de, miután elhelyezték a tokokat rögzíteni kell őket, hogy a későbbiekben ne mozduljon el a helyéről. Régen, mikor még nem a mai szép nyílászárók közül lehetett választani, ennél a résznél, mikor rögzítésre került, mindig volt egy ronda foltom, amit sehogy sem tudtam eltüntetni. Nos, szerencsére a mostani műanyag ablak csere során, erre már a szakemberek is külön figyelmet fordítanak, hiszen számukra is fontos az esztétikum. Röviden, el lesz takarva az a folt és fel se fog tűnni senkinek sem.

Hamarosan már végeznek is a mesterembereink a munkával már csak a tokokat kell purhab segítségével körbe szigetelniük. A purhab igen előnyös pontjai közé tartozik, hogy nagyon gyorsan megköt, tartós és remekül szigetel. Ezt követően beszerelik az új, már méretre vágott párkányokat. A pontos tartás és rögzítés érdekében itt is purhabot használnak szerelőink.

És valójában ennyi lenne a műanyag ablak csere. Nem tűnik igazából nehéznek, de nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, igazi szakemberek nélkül, biztos nem vágnék neki. Azért jobb, ha tudom, hogy a megfelelő kezekbe tudhatom a szerelést.

Amennyiben kedves olvasó, ha bármilyen kérdése lenne még, akár a beépítéssel kapcsolatban, a termék adta lehetőségekről vagy csak a folyamatról szeretne még többet megtudni, akkor nyugodtan keressen fel minket irodánkban vagy telefonon, ahogyan kényelmesebb önnek. Ha személyesen keres fel minket, számtalan prospektust tudunk mutatni és már egy körülbelül árat is tudunk önnek számítani.

vissza