Hasznos írások műanyag ablakról

Műanyag ablak üvegezése

2013.09.17. Műanyag ablak üvegezése

Cégünk által kínált műanyag ablak alap felszereltsége a kétrétegű hőszigetelt üvegezés nemes gáz töltéssel (Ug=1,1W/m2K),ezen kívül a kettős gumitömítés, a résszellőztető funkció és a hibás működés gátló. Ezen „alap” műanyag ablak Uw az-az teljes keretszerkezetre kimutatott hő átbocsátási tényezője 1,23 W/m2K. Évekkel ezelőtt a kétrétegű hőszigetelt üvegek nem tudták ezt a hő átbocsátási tényezőt produkálni.

tovább

Műanyag ablak profilok

2013.09.17. Műanyag ablak profilok

Magyarországon meglehetősen sokféle műanyag ablak profil értékesítése folyik. Vannak, akik az árak alacsonyan tartása miatt a külföldről importált minőségileg kifogásolható műanyag nyílászárókat forgalmaznak. Ők a garanciális problémákat nehezen tudják kezelni és a szállítási határidők sem mindig pontosak.

tovább

A műanyag nyílászárók tulajdonságai 2

2013.09.17.

Ahhoz, hogy a megfelelő döntést hozzuk meg műanyag ablak vásárlása esetén, fontos tisztában lennünk milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a minőségi műanyag nyílászárók. A műanyag ablak kezelése, gondozása minimális. Időszakos felületkezelést nem igényel, ezen felül ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak, ill. UV álló.

tovább

Műanyag ablak:Tények és tévhitek

2013.09.17. Műanyag ablak:Tények és tévhitek

A nyílászárók anyagát tekintve mindenki a saját ízlése, elképzelése, igénye és nem utolsó szempontból pénztárcája szerint választhat. A régi idők hagyományos fa nyílászáróit hatalmas lendülettel váltják fel mai korszerű műanyag ablak. Persze ez a fejlődés is egy folyamat része volt, amíg eljutottunk odáig, hogy a profilgyártók megfelelő minőségű műanyag ablak profilokat gyártsanak.

tovább

Műanyag nyílászárók régen és ma

2013.09.17. Műanyag nyílászárók régen és ma

Ahogy a világ és a technika folyamatosan fejlődik és változnak az igények, úgy halad a korral előre a műanyag ablak gyártási technológia is. A kezdeti időkhöz képest még minősíthető kevésbé hőszigetelő, gyengébb minőségű ablak szárnyakat és tokokat felváltják a csúcsminőségű fa- és fém nyílászáró társaikat maguk után hagyó modern műanyag nyílászárók.

tovább

A műanyag nyílászárók tulajdonságai

2013.09.09. A műanyag nyílászárók tulajdonságai

A műanyag nyílászárók legfontosabb tulajdonsága a légáteresztés. Mértéke attól függ, hogyan illeszkednek egymáshoz a műanyag ablak szárnya és a műanyag ablak tok. Osztályba sorolással történik a minősítésük. A legjobb fokozat a 4-es minősítés.
A műanyag ablakok és ajtók vízáteresztésre, ill. vízzárásra vonatkozó tulajdonsága 9 osztályba van besorolva.

tovább

Fenntartások a műanyag nyílászárókkal kapcsolatban

2013.09.03. Fenntartások a műanyag nyílászárókkal kapcsolatban

A műanyag nyílászárók, a növekvő népszerűségük ellenére több szempontból is megosztja a vásárló közönséget. Vannak, akiknek magával a műanyaggal szemben vannak ellenérzései. A műanyag ablak és ajtók ellenzői nem minden alap nélkül tartózkodnak e termékektől. Hisz egy időben a műanyag ablak ólomadalékot tartalmazott.

tovább

Minőségi műanyag nyílászárók

2013.09.03. Minőségi műanyag nyílászárók

Tapasztalatok bizonyítják, hogy csak minőségi műanyag ablakot, ajtót érdemes venni, ha gazdaságosabbra szeretnénk cserélni a régit ablakot. A nyílászáróinkon eltávozó hő nagymértékben növeli fűtésszámlánkat. A nyílászárók hő vesztesége igen nagy, akár 40%.is lehet.
A fűtésre felhasznált energia legalább megduplázódik, ahol az ablak és egyéb nyílászáró műszaki színvonala alacsony.

tovább

A műanyag ablak cseréjének költségvonzatai

2013.09.03. A műanyag ablak cseréjének költségvonzatai

Milyen költségnövelő tételekkel számolhatunk műanyag ablak csere elvégzésekor.

- a műanyag nyílászáró profil típusa
- a műanyag beépítés típusa
- a műanyag ablak üvegezésének típusa
- egyéb tartozékok: redőny, szúnyogháló
- vállalás alapján kőművesmunka
- kiegészítők
Annak eldöntése érdekében, hogy a műanyag ablak cserét kivel végeztessük, kérjünk ingyenes árajánlatot minden cégtől aki szimpatikus számunkra.

tovább

Az új műanyag nyílászárók kialakítása, szellőzése, üvegezése

2013.09.03. Az új műanyag nyílászárók kialakítása, szellőzése, üvegezése

Az új műanyag nyílászárók kialakításánál az a legfontosabb szempont, hogy igazodjon az épületnek a már meglévő homlokzati képéhez, azok összhatását ne bontsa meg. A vasalat megválasztásától függ, milyen lesz a műanyag ablak nyitása. Ezzel függ össze a helyiség szellőzése is. A műanyag ablak tökéletesen zár, ezért résszellőző funkcióval van ellátva. A műanyag ablak zárt állapotban 4mm-re réset képez az ablak szárny és az ablak tok között.

tovább