Az örök darabok, a műanyag ablakok

2017.09.03.

Az örök darabok, a műanyag ablakok

A műanyag ablakok mindig olyan "örök termékek" lesznek, amikről biztosan azt mondhatjuk, hogy sosem fognak kimenni a divatból. Nem csupán mutatósak, de hihetetlen masszívak és tartósak is. Amennyiben úgy érzi, hogy lassan ideje lenne a cserének, mert a régi fa nyílászárója kezd elöregedni, vagy éppen csak valami sokkal modernebbet, praktikusabbat, értékállóbbat szeretne, ez az, amire most szüksége van.

Mit lehet tudni a műanyag ablakokról? Alapvetően sokak számára még mindig a fából készült darabok lennének az örökérvényűek, azonban, minek fizessünk kétszer vagy akár háromszor annyit, ha minőségileg a műanyag ugyanazt tudja nekünk biztosítani? Sőt!

Arról nem is beszélve, hogy a fából készült nyílászárókat sokkal több munkába, energiába kerül legyártani de ezzel még nincs vége a kiadásoknak, a munkának: az elkészülést követő években szükséges az utókezelés, a minőség biztosítása miatt.

Amennyiben ilyen terméket vásárol, nem kell emiatt aggódnia, nem kell egy adott idő után újra foglalkoznia kellene vele. Pontosan, hatalmas előnye ezeknek a nyílászáróknak, hogy a beszerelést követően sosem lesz szükség utókezelésre, ugyanis készítése során már olyan technológiákat alkalmaznak, amely megakadályozza, hogy a fehér színű darabok idővel besárguljanak, a napsugarak elgyengítsék az anyagukat.

Esetleg viszolyog attól, hogy fehér színű legyen? Jobban szereti a természetes fa mintázatot? Emiatt sem kell aggódnia, ugyanis lehetősége van különböző fahatású mintázatot kérnie a felületre. Ha úgy gondolja, kérheti ezt csak belülre, csak kívülre, vagy mindkét oldalra. Amennyiben mindkét oldalra kéri, akkor a műanyag vázat kérheti színes kivitelben, amitől még inkább természetes hatást fog kelteni nyílászárója.

A műanyag nyílászárók esetében, érdemes beszélni az üvegről is, ugyanis több lehetőség van mint sokan hiszik. Az üveglapok sokfélék lehetnek, a katedrálüvegtől a tompított fényt beeresztő savmart üvegig. Továbbá a lapok száma is az ön igényeire van bízva. Alap esetben ezek a termékek 2 réteg üveget kapnak, melyek között nemesgáz biztosítja a jobb hőszigetelést. Kérhetőek három réteg üveggel is, ilyenkor természetesen a profil is vastagabb, viszont extra hőszigetelést biztosít, mely főként a passzív házak esetén indokolt.

Amennyiben szeretne igazán környezettudatosan élni életét, amely megmutatkozik otthonában is, lehetősége van a passzívház minősítéshez szükséges ablakok beszerzésére is. Amennyiben kérdése lenne a műanyag ablakok vagy éppen a passzív házzal kapcsolatosan, keressen fel minket bizalommal.

vissza