Hasznos írások műanyag ablakról

Ilyet minden házba! Bemutatkozik a bukó-nyíló ablak

2017.07.30. Ilyet minden házba! Bemutatkozik a bukó-nyíló ablak

Beköszöntött a nyár, a hosszú, meleg nappalok, és a rövid éjszakák időszaka. Talán ilyenkor a legfontosabb, hogy egyszerre tudjuk jól szigetelni a házunkat, másfelől viszont jó, ha éjszaka ki tudunk szellőztetni, és vissza tudjuk hűteni a falakat. Erre a legjobb megoldást a bukó-nyíló ablak nyújtja.

tovább

"Hát, csak úgy kiborult" - miért szakemberek feladata az ablakcsere?

2017.07.27. "Hát, csak úgy kiborult" - miért szakemberek feladata az ablakcsere?

Vett már műanyag ablakot? Volt már Önnél ablakcsere? Ha a válasz igen, akkor a cég, akitől vásárolta, valószínűleg beszerelte a szerkezetet, vagy felajánlotta, hogy beszereli. Azonban vannak, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, vagy szereznek egy saját szakit, aki talán képes elvégezi a feladatot, vagy megkísérlik minden szakértelem nélkül maguk beszerelni. Ennek azonban ritkán van jó vége. Lássunk egy tanmesét egy szerencsétlenül járt falusi házikóról!

tovább

Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

2017.07.23. Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentelnek az emberek annak, hogy az otthonuk minél költséghatékonyabban fenntartható legyen. Ehhez szükségesek kisebb-nagyobb beruházások, az egészen apróktól (energiatakarékos izzó) a meglehetősen nagyokig (ház külső szigetelése). Ebbe a folyamatba illeszthető be az ablakcsere is.

tovább

A 3 rétegű ablak és a nemesgázok

2017.07.20. A 3 rétegű ablak és a nemesgázok

A legtöbb nyílászáró, amit manapság használunk több rétegből áll. Még nagyszüleink ódon épületeit díszítő faablakoknak is duplán zárnak, hogy minél kevesebb hőt engedjenek át. A modern típusok már ezt egyetlen szárnnyal, és látszólag egy réteg üveggel oldják meg, ez azonban nincs így.

tovább

A műanyag teraszajtó felépítése

2017.07.16. A műanyag teraszajtó felépítése

Huzatos a lakás, pedig már az összes ablak ki lett cserélve? A probléma forrása az lehet, hogy a régi teraszajtó elöregedett, és emiatt a kinti levegő utat tud törni magának az otthon melegébe.

tovább

Sokoldalú ablak Debrecen városában

2017.07.13. Sokoldalú ablak Debrecen városában

A műanyag nyílászárók nagy fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek folyamán. Az első változatoknál még felmerültek apró problémák, például a műanyag elszíneződése. Azonban ezeket a hibákat mára kiküszöbölték, és a különböző vizsgálatoknak és fejlesztéseknek hála a szigetelési képességet is maximalizálták.

tovább

Itt az idő az újításra: műanyag ablak akció!

2017.07.09. Itt az idő az újításra: műanyag ablak akció!

Egy műanyag ablak akció során nyílászáróin rengeteg pénzt megtakaríthat. Ezek a típusok eleve remek ár-érték aránnyal rendelkeznek a valódi fa termékekhez képest, és ha igazán kedvezményes ajánlatot keresnek, érdemes még most tájékozódni a lehetőségekről.

tovább

Kömmerling: név az ablakgyártásban

2017.07.06. Kömmerling: név az ablakgyártásban

Ha ön is átesett már ablakvásárláson, tudhatja, hogy nem minden nyílászáró jelent ugyanolyan minőséget. Egyrészt többféle anyagból készülhetnek: a fa egykoron az egyetlen megoldást jelentette, mára azonban a legjobbak igen borsos áron kaphatók, az olcsóbbakkal pedig sok probléma lehet hosszútávon. Ár-érték arány szempontjából a műanyag nyílászáró jelenti a legjobb választást, a Kömmerling pedig épp ilyet biztosít.

tovább

Mit is tartalmaznak a meghirdetett ablakok árai?

2017.07.02. Mit is tartalmaznak a meghirdetett ablakok árai?

Az ember igénye ősidők óta, hogy a környezetét, legfőképpen az otthonát széppé, kényelmessé, korszerűvé varázsolja. Otthont teremtünk új ház építésével, korszerűsítjük, felújítjuk lakásunkat, házunkat. Újra és újra, időről időre. Ahogy mondani szokás, akkor van tényleg kész, amikor utoljára felseperjük, ami nem kevés energiánkba és pénzünkbe kerül.

tovább

A mindennapok hőse: a műanyag nyílászáró

2017.06.29. A mindennapok hőse: a műanyag nyílászáró

Maga az elnevezés két nagy területet ölel fel: a műanyag ajtókat és ablakokat. Elkészítésüket tekintve mindkettő nagyjából ugyanazokon az állomásokon megy keresztül, ámde funkciójuk megkülönbözteti őket a későbbiekben.

tovább