Hasznos írások műanyag ablakról

Megoldások a műanyag nyílászárók beépítése előtt a régi tokkal kapcsolatban

2013.09.03. Megoldások a műanyag nyílászárók beépítése előtt a régi tokkal kapcsolatban

A műanyag nyílászárók beépítése történhet a régi tok kibontásával, vagy annak meghagyásával is. Amikor bontás mellett döntünk, számolnunk kell, hogy a kőműves munka sok piszokkal jár. Ilyenkor ugyanis a falból ki kell bontani a fölöslegessé vált régi ablak tokot.
Ha úgy döntünk, hogy a régi ablak tokba építjük az új műanyag nyílászárókat, ez esetben el kell távolítani a régi ablak szárnyakat, és a fölöslegesen kiálló szerelvényeket.

tovább

Tanácsok, új műanyag nyílászárók választáshoz

2013.09.03. Tanácsok, új műanyag nyílászárók választáshoz

Azoknak, akik a műanyag nyílászárók csere mellett döntenek, újabb kérdések sorára kell megválaszolniuk. A műanyag nyílászárók mellett ugyanis más választási lehetőséget is kínál a piac. Választhatók fából, vagy alumíniumból készült nyílászárók is. Nem rövidtávra szóló beruházásról van szó, és a felmerülő költségek is jelentősek lehetnek.

tovább

Megoldások a régi ablakok felújítására

2013.09.03. Megoldások a régi ablakok felújítására

Aki mégis úgy dönt, hogy a régi ablak korszerűsítését vállalja az új műanyag nyílászárók vásárlása helyet, jó szakemberrel hozhat létre „csodát”, de tudni kell, hogy akkor sem fog az ablaka felérni egy műanyag ablak tulajdonságaival, és bizony időnként festenie is kell.
Valóban megmenthető a régi ablak amennyiben az ablak szárnyak nincsenek megvetemedve, és szilárdak a sarokillesztések.

tovább

Régi ablakaink javítása: gondok, akadályok

2013.08.30. Régi ablakaink javítása: gondok, akadályok

Akik a műanyag ablak megvásárlásától idegenkednek, és a régi ablak javíttatása mellett döntenek, kálváriák egész soráról számolnak be. Először is hosszas keresés után találják meg azt a mestert, akiben megbíznak, és aki valóban érti a szakmáját. Az igényes munkának ára van.

tovább