Kérdezz-felelek: A műanyag ablak

2017.10.01.

Kérdezz-felelek: A műanyag ablak

Napjaink legelterjedtebb nyílászárójáról van szó, ami kiérdemelte, hogy megbízzanak benne. Mit is tud egy műanyag ablak? A legfontosabb: nagyon jól tud szigetelni. Emellett könnyen lehet tisztítani, erős szerkezettel rendelkezik, és utólag nem kell lakkozni, mint a fából készült társaikat.

 

Hogyan szigetel?

A teljes szerkezeti felépítése ezt a célt szolgálja. A műanyag részek, amelyek keretezik az üveget, belül kamrás szerkezettel rendelkeznek. Ezek száma nagyban függ attól, hogy a profil, amelyből készül, hány milliméter szélességű (általában 70 és 88 mm közé esnek). Az üveglapok között nemesgáz található, amely jobban szigetel, mintha levegővel lenne feltöltve. Mivel ez a rész is tökéletesen zárt, a nemesgáz nem tud elszivárogni belőle.

 

Két vagy három üveglap lesz benne?

Mind a két lehetőség megoldható. A plusz üveglap jobb szigetelést tesz lehetővé. Amennyiben nem passzív házat szeretne készíteni, oda elegendő a két réteg is.

 

Nem sárgul be a műanyag ablak idővel?

Ezek a műanyagok UV-álló anyagból készülnek, így nem fog veszíteni a színéből. Amennyiben mégis tart ettől, választhat a külső felületre fahatású mintázatot, amely eltakarja a napfény elől a fehér részeket. A jellemző az, hogy ezt a megoldást inkább dekorációs célok miatt választják, mert jobban illeszkedik a ház külső felületéhez, mint a fehér társaik.

 

Meg lehet oldani, hogy ne csak nyitni, hanem buktatni is lehessen az ablakot?

Van lehetőség rá. Minden esetben a megrendelésnél kell megbeszélni ezeket a részleteket, mert ennek függvényében fogják legyártani a terméket. Lehetőség van csak nyitni vagy csak buktatni az ablakot, valamint fix megoldásokat is kínálunk, amennyiben olyan helyre szeretne ablakot, ahol nem akarja később kinyitni.

 

Mennyibe kerül a műanyag ablak?

A beltéri ajtókkal ellentétben a kültéri nyílászárók árai teljes mértékben attól függnek, hogy az elkészítés folyamán mennyi alapanyagot kell felhasználni – azaz minél nagyobb, annál többe fog kerülni. Emellett az ablakok beszerelése is pénzbe kerül, ám erre érdemes fordítani: a szakemberek megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, és pontosan tudják, mit kell tenniük a minél gyorsabb munkavégzés érdekében. 

vissza