Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

2017.07.23.

Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentelnek az emberek annak, hogy az otthonuk minél költséghatékonyabban fenntartható legyen. Ehhez szükségesek kisebb-nagyobb beruházások, az egészen apróktól (energiatakarékos izzó) a meglehetősen nagyokig (ház külső szigetelése). Ebbe a folyamatba illeszthető be az ablakcsere is.

Egy nagyobb beruházást mindig érdemes előre megtervezni. Egy családi ház esetében kérdéses, hogy egyszerre szeretnénk lecserélni az összes nyílászárót, vagy egyszerre csak egy-két szobában, ahol igazán szükségessé vált.

Az ablakcsere után több változást is megtapasztalhatunk a hozzá tartozó helyiségeknél. Egyfelől a kintről érkező zaj jóval halkabb lesz, másfelől pedig, a benti hőmérsékletet kevésbé fogja befolyásolni az időjárás. Sokkal kellemesebb bentről szemlélni télen a hóesést úgy, hogy az elöregedett szigetelés mellett nem süvít be a jeges levegő. Nyáron is sokat számít egy jó műanyag nyílászáró, mivel sokkal hatékonyabban kint tartja a meleg levegőt, mint elöregedett társai.

Fűtés és hűtés szempontjából sem mindegy, hogy milyen gyakran kell üzemeltetni az ehhez tartozó eszközöket. Az sem utolsó szempont, hogy milyen hatékonyan tudnak működni; elvégre nem a ház környékét akarjuk felfűteni, hanem magát a szobát, amelyben éppen tartózkodunk. Hogyan járul ehhez hozzá az ablakcsere?

A műanyag ablak kialakításánál fogva légmentesen zárja le a falnyílást, amelybe behelyezik. A profilok úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen egymásba simuljanak. Ezekből alakítják ki a tokot és a keretet. Utóbbiba helyezik bele az üveglapokat, amelyek között nemesgáz található. Leggyakrabban két üveglapos, ritkább esetben három lapos kialakítást használnak az elkészítésükkor.

A legtöbb profil hetven milliméternél szélesebb, belsejükben pedig több dolog is megtalálható. A szerkezet tartásáért egy fém merevítés, a jó szigetelésért pedig több légkamra felelős. Ne legyen kétsége afelől, hogy ez az egyik lehető legjobb megoldás! Válasszon műanyag nyílászárót, ha gondoskodni akar az otthon melegéről.

vissza