Az ablakcsere folyamata

2017.11.05.

Az ablakcsere folyamata

Sokak rémálma az ablakcsere, mert attól tartanak, hogy a beszerelés a kelleténél tovább fog tartani. Pedig ez egyáltalán nem így van, szerencsére a mai technológiáknak köszönhetően, akár egy napon belül is birtokunkba kerülhet az általunk kiválasztott műanyag ablak.

A biztos eredmény elérése érdekében, cégünk vállalja a beszerelést is. Nincs más dolga csak hátra kell dőlnie és figyelni, hogy hogyan kerülnek a helyükre a tokok és a szárnyak. Mindenhol ott kezdődik az ablakcsere, hogy egy régebbi darabot el kell távolítani, a mi esetünkben is ezzel kell kezdeni. Első lépésként eltávolításra kerülnek a régi ablakszárnyak, amiket csak le kell akasztani a helyéről.

Sokaknak ilyenkor nem feltétlenül egyértelmű, de az öreg tokok is eltávolításra kerülnek, a fal roncsolása nélkül, mivel a szakemberek a bontást befelé végzik, hogy a lehető legkevesebb kárt tegyék a falnyílásban. A keletkezett törmelék elszállításáról kérésre cégünk gondoskodik. Nem kell aggódnia! Nem jár akkora rombolással az ablakcsere, amekkorára sokan gondolnak.

És eljön az idő a vadonatúj tokok előkészítésére. Ilyenkor lyukakat fúrnak a tokba, melyekre a rögzítés miatt lesz szükség, majd beillesztik őket helyükre. Fontos, hogy minden új tokot úgy helyeznek be, hogy azok vízszintes és függőleges síkban megfelelően kell elhelyezkednie. Miután a mérések megtörténtek jöhet a tok rögzítése ékekkel, majd a furatokban elhelyezett csavarokkal. Ezt követően jöhet a purhabbal történő rögzítés és szigetelés.

Hamarosan végzünk is, mindössze a párkányról és az esetlegesen a szabadon maradt hab elrejtéséről kell még gondoskodni. Sokan aggódnak amiatt, hogy a csere közben a fal megsérül, illetve a rögzítés helye, nem lesz a legesztétikusabb. Szerencsére a sérülések elkerülhetők és a rögzítés helye, az esetek döntő többségében eltakarható a szintén műanyag takaró lécekkel.

Végül következik a legfontosabb feladat, mely már Önre hárul. Ez nem más, mint hatra dőlni és élvezni a kilátást, annak tudatában, hogy jól döntött, hiszen több tíz évig nem lesz gondja vadonatúj nyílászárójával.

vissza