Hogyan zajlik a műanyag ablak beépítése?

2017.10.26.

Hogyan zajlik a műanyag ablak beépítése?

Az elmúlt hónapok során sokan kerestek fel minket azzal, hogy úgy érzik eljött az idő a nyílászárócserére. Ilyenkor elsőként mindig tisztázzuk, hogy mire is gondolnak pontosan, hogy lehet ez egy beltéri ajtó vagy éppen egy műanyag ablak beépítése is. Ezt követően a válaszoktól függően szoktuk elmondani, hogy az egyes cserék milyen lépésekkel járnak és, hogy ilyenkor mit is kell tenni pontosan.

Hogyan is zajlik a műanyag ablak beépítése? Első feladat ilyenkor, hogy Ön kiválassza magának a megfelelő nyílászárót. Termékeinkről számos érdekességet, részletes információkat találhat még oldalunkon, kérem nézzen szét nyugodtan. Amennyiben kérdése lenne, keressen fel minket telefonon, e-mailen vagy akár személyesen is.

Ha megtalálta azt, amire vágyik, Debrecenben egy ingyenes felméréssel megrendelheti azt a darabot, amelyet kiválasztott. A megrendelt darab szezontól függően 2-4 héten belül meg is érkezhet, és mivel maga a műanyag ablak beépítése nem kerül sok időbe, bármikor nekikezdhet a cserének.

A megrendelést és kiszállítást követően, második lépés a bontás megkezdése. Itt a régi nyílászáró szárnyak és osztók eltávolítására kell gondolni, a régi párkányokkal és szegőlécekkel együtt. A régi tokokat be kell vágni, hogy könnyebben ki lehessen venni őket. Néhány vásárolóban felmerül ilyenkor a kérdés, hogy nem fog-e sérülni a fal, nem fog lepattanni a festék? Hiszen nem akarnak csak emiatt újrafesteni. Nem kell aggódni, hiszen önnek és nekünk pontosan ugyanaz a célunk, hogy ön a lehető legjobb áron, a legjobb minőséget kapja úgy, hogy ne kelljen a szükségesnél többet fizetnie.

Így fokozott figyelmet fordítunk a munkálatokra. Ezek után az üres nyílásokat ki kell takarítani, hiszen igen sok törmelék keletkezik ilyenkor. Apropó a törmelék. Munkánk végeztével a legapróbb porcicát is összeszedjük és a megfelelő helyre szállítjuk, így nem kell emiatt aggódnia.

Jöhet a következő lépés, ami nem más, mint a vadonatúj tokok előkészítése, amit a megfelelő helyen fúró segítségével kell összeszerelni. Amennyiben ez megvan, csak a megfelelő helyre kell beilleszteni. Fontos, hogy ennek a toknak mindig, minden esetben függőlegesen és vízszintesen is egyenletesnek kell lennie, amihez vízmértéket kell használni.

Miután ez megvan, a korábban már összeszerelt tokot kell rögzíteni a megfelelő eszközökkel. Ilyenkor szokott felmerülni még egy kérdés, miszerint a rögzítés helyén maradó folttal mi lesz. Nos, mivel munkánk során nem csak a maximális minőségre törekszünk, de ugyanúgy az esztétikai megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetünk, így semmi akadálya sincs annak, hogy a rögzítés helyeit eltakarjuk.

A következő lépés a műanyag ablak beépítése során, hogy a berögzített tokokat speciális purhab segítségével körbeszigeteljük. A purhabról érdemes tudni, hogy igen sokoldalúan fel lehet használni és remek tapadó és tömítő-képességekkel rendelkezik. Éppen ezért is remek hang- és hőszigetelő.

Hamarosan készen is van az új nyílászáró, de még be kell szerelni a belső párkányokat, amit előtte még méretre kell vágni. Ugyanúgy, mint korábban, ahhoz, hogy a külső párkányok be legyenek szerelve, szintén purhabot kell használni. Nagyon lesarkítva akár azt is lehetne mondani, hogy minden fölösleges, üres résbe purhabot szoktunk rakni.

Utolsó lépést pedig már önnek kell megtennie, hogy hátradől és élvezi a kilátást, hiszen a műanyag ablak beépítése közel sem jár akkora stresszel, ha a megfelelő céget és szakembert bízza meg. Azonban, ahogy már korábban is említettem, amennyiben további kérdése lenne, keressen fel bennünket bizalommal.

vissza