• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

2017.07.23.

Milyen előnyökkel jár az ablakcsere?

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentelnek az emberek annak, hogy az otthonuk minél költséghatékonyabban fenntartható legyen. Ehhez szükségesek kisebb-nagyobb beruházások, az egészen apróktól (energiatakarékos izzó) a meglehetősen nagyokig (ház külső szigetelése). Ebbe a folyamatba illeszthető be az ablakcsere is.

Egy nagyobb beruházást mindig érdemes előre megtervezni. Egy családi ház esetében kérdéses, hogy egyszerre szeretnénk lecserélni az összes nyílászárót, vagy egyszerre csak egy-két szobában, ahol igazán szükségessé vált.

Az ablakcsere után több változást is megtapasztalhatunk a hozzá tartozó helyiségeknél. Egyfelől a kintről érkező zaj jóval halkabb lesz, másfelől pedig, a benti hőmérsékletet kevésbé fogja befolyásolni az időjárás. Sokkal kellemesebb bentről szemlélni télen a hóesést úgy, hogy az elöregedett szigetelés mellett nem süvít be a jeges levegő. Nyáron is sokat számít egy jó műanyag nyílászáró, mivel sokkal hatékonyabban kint tartja a meleg levegőt, mint elöregedett társai.

Fűtés és hűtés szempontjából sem mindegy, hogy milyen gyakran kell üzemeltetni az ehhez tartozó eszközöket. Az sem utolsó szempont, hogy milyen hatékonyan tudnak működni; elvégre nem a ház környékét akarjuk felfűteni, hanem magát a szobát, amelyben éppen tartózkodunk. Hogyan járul ehhez hozzá az ablakcsere?

A műanyag ablak kialakításánál fogva légmentesen zárja le a falnyílást, amelybe behelyezik. A profilok úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen egymásba simuljanak. Ezekből alakítják ki a tokot és a keretet. Utóbbiba helyezik bele az üveglapokat, amelyek között nemesgáz található. Leggyakrabban két üveglapos, ritkább esetben három lapos kialakítást használnak az elkészítésükkor.

A legtöbb profil hetven milliméternél szélesebb, belsejükben pedig több dolog is megtalálható. A szerkezet tartásáért egy fém merevítés, a jó szigetelésért pedig több légkamra felelős. Ne legyen kétsége afelől, hogy ez az egyik lehető legjobb megoldás! Válasszon műanyag nyílászárót, ha gondoskodni akar az otthon melegéről.

vissza