Mit is tartalmaznak a meghirdetett ablakok árai?

2017.07.02.

Mit is tartalmaznak a meghirdetett ablakok árai?

Az ember igénye ősidők óta, hogy a környezetét, legfőképpen az otthonát széppé, kényelmessé, korszerűvé varázsolja. Otthont teremtünk új ház építésével, korszerűsítjük, felújítjuk lakásunkat, házunkat. Újra és újra, időről időre. Ahogy mondani szokás, akkor van tényleg kész, amikor utoljára felseperjük, ami nem kevés energiánkba és pénzünkbe kerül.

Ebből kiindulva érdemes megvizsgálni, hogy amikor keresgélünk, akkor mit is tartalmaznak az ablakok árai!?

Én például úgy jártam, hogy találtam nagyon jó áron a számomra szükséges 120x120-as ablakot. Legalábbis akkor úgy tűnt. Fa terméket vásároltam, nagyon örültem neki, bár már az üzletben kiderült, hogy a kilincs nincs benne a meghirdetett árban. Na jó, gondoltam, belefér. Aztán rá kellett jönnöm, hogy erre még festék is kell, hiszen kezeletlen volt a felülete, ami további plusz költséget jelentett.

Fűtésrendszer tervezésénél kiderült, hogy mivel nincs a nyílókban légbeeresztő, ezért külön a falba kell beépíttetnem. Ezek további kiadások. Beépítéskor kiderült, hogy sikerült egyszerű nyíló terméket vásárolnom, pedig én bukó-nyílót szerettem volna. Így egy-két év távlatából pedig elmondható, hogy még egy kicsit el is vetemedett. Ez mind nem fordult volna elő, ha műanyag ablakot választok.

Miért is? Mert a Tisza Ajtónál az ablakok árai tartalmazzák a kilincs árát is, nincs szükség felületkezelésre, hiszen anyagában szinezett termékei vannak. Választhatunk normál fehéret, de ha színesre vágyunk, akkor az is elérhető, például mahagóni (ami nekem milyen jól jött volna), rózsafa, sötétzöld, csokoládé, stb. Nincs szükéség felületkezelésre néhány évente, mint a fánál; nem fakul, nem sárgul.

A termékben lévő kiváló minőségű vasalat biztosítja a stabilitást és hogy az bizony nem fog elvetemedni. A körbefutó gumitömítés adja a tökéletes légzárást és bizony a légbeeresztő is beépíthető a nyílóba, így nem kell szétveretni a falat külön. Az öt-, hat- és több légkamrás pofilnak és a két- vagy három rétegű üvegnek köszönhetően tökéletes a hőszigetelés.

Teljesen még ki sem boncoltuk a témát, de már ebből a néhány kiragadott dologból jól látható, hogy amikor az ablakok árait nézegetjük, akkor a mögöttes információkra is figyelnünk kell, mert végül ami olcsónak és jónak tűnik, lehet, hogy egy jó nagy fejtörést fog okozni számunkra a megnyugvás és kényelem helyett.

vissza