• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Műanyag ablak, műanyag nyílászáró tudástár

Műanyag ajtó és műanyag ablak profil

2016.03.31. Műanyag ajtó és műanyag ablak profil

A műanyag nyílászárók tokját és szárnyát profilnak hívják. A könnyű mozgatás és szállítás miatt ezek az anyagok 6 m–es szálakban készülnek a műanyag profil gyártó üzemekben. Profilt a világ minden táján készítenek, a legjobbak a nyugat európai rendszerek.

tovább

Műanyag nyílászárókba szerelhető stadur panel

2015.06.03. Műanyag nyílászárókba szerelhető stadur panel

A stadur panel vagy más néven stadur lap egy pvc alapú, hőszigetelő panel, mely üveg helyett használatos, a pvc alapú ablakokba, illetve a pvc alapanyagú ajtótokba. Ezekben a szerkezetekben építhető be az üveg helyére. Vastagsága azonos egy átlagos, két rétegű hőszigetelő ablaküvegével.

tovább

Mi az a vasalat? Milyen vasalata van az ablaknak?

2015.05.18. Mi az a vasalat? Milyen vasalata van az ablaknak?

Vasalatnak az ablak tokjának és annak a szárnyának működését biztosító acél szerelvények összességét nevezzük, melyek a szárnyra és a tok ezen fogadására kialakított helyein találhatóak. Ide tartoznak a különféle zárak, különböző pántok és zsanérok és a mozgatást segítő karmok és hornyok is.

tovább

Műanyag ablak soroló

2015.05.09. Műanyag ablak soroló

A sorolóra akkor van szükség, amikor az ablak vagy ajtó nem egymagában, hanem egy vagy akár több másikkal együtt kerül beépítésre, egymás mellé. Általában az okozhat problémát, ha a szerkezet nem készíthető el a kért méretben vagy súlyban, illetve, ha egyben legyártva például túl magasak vagy szélesek, nem mozgathatóak a helyszínen.

tovább

A légkamrák száma

2015.05.09. A légkamrák száma

A műanyag nyílászárók szárnya és tokja kamrákra, egész pontosan ún. légkamrákra van osztva. Fontos kiemelni, hogy légkamrákkal csak műanyag nyílászárók esetében találkozunk. A tok és a szárny régen 3 vagy 4, manapság már 5, 6, 7 vagy 8 kamrára van osztva. Nehéz lehet eldönteni, hogy melyik kamraszámú terméket válassza. Cikkünkkel segítünk dönteni.

tovább

A kiegészítők: párkány, takaróléc, toktoldó

2015.04.27. A kiegészítők: párkány, takaróléc, toktoldó

Nagyon fontos, hogy a megvásárolt nyílászáróhoz megfelelő, jó minőségű kiegészítőt válasszunk. Az esztétika mellett, az időjárás viszontagságainak való ellenálló képesség is lényeges. Egy minőségi párkány, takaróléc vagy toktoldó jelentősen hozzájárul a műanyag nyílászáró hang- és hőszigeteléséhez, ezenfelül az adott ablak értékét is növeli.

tovább

Műanyag ablak beépítési mélysége

2015.04.22. Műanyag ablak beépítési mélysége

De mi is ez a beépítési mélység?
Ez a műanyag nyílászárók tokjának a szélességi, vastagsági mérete. Egy öt légkamrás ablakprofil beépített mélysége minimum 68-70 mm. A kamrák számának növekedése (egy márkán belül általában) egyenesen arányos a beépítési mélység értékének gyarapodásával.

tovább