Műanyag teraszajtó - egyszerűen tökéletes

2019.02.17.

Műanyag teraszajtó - egyszerűen tökéletes

A műanyag nyílászárók sok lépést tettek előre az utóbbi évtizedekben. Ma már nemcsak tökéletesen strapabíró ajtókat és ablakokat gyárthatunk belőlük, hanem akár a terasz kijáratára is helyezhetjük. Ez egy rendkívül jól működő és praktikus megoldás több okból is, amiket a következőkben bemutatok.

A műanyag teraszajtó tulajdonképpen nem más, mint egy túlméretezett ablak. Innentől kezdve könnyedén el tudjuk képzelni a működését, ha már találkoztunk ilyennel. Ugyanúgy légkamrás a belső szerkezete, és több réteg üveget tartalmaz nemesgáz töltettel. Lehet osztott külsejű, így akár kombinálhatjuk is.

A káros napsugarakat nem engedi át, de minden mást igen, így tökéletes kilátást biztosít. Külseje fényvédett és nem sárgul el, de ha akarjuk akár színes, faerezetet utánzó díszfóliával is elláthatjuk. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően nemcsak jól néz ki, de rendkívül tartós is, miközben alig igényel karbantartást.

Vannak azonban bizonyos különbségek, amiket figyelembe kell vennünk! Ezek főleg a használatából és méretéből fakadnak. Egyrészt mivel igen nagy súllyal bír, bizonyos hagyományos megoldásokkal nehezebben nyitható. Ezt könnyen kiküszöbölhetjük egy toló szerkezettel, hogy egy sínen sokkal egyszerűbben mozgathassuk.

Még inkább megkönnyítheti a dolgunkat egy emelő-toló rendszer, ami megengedi, hogy akár kisujjunkkal is nyitni-zárni tudjuk hála annak, hogy minimálisra csökkentjük a súrlódást. Különbözik a kisebb társaitól abban is, hogy ritkán szoktuk bukó funkcióval ellátni hisz nem elsődleges feladata a szellőztetés. A dupla kilincs is felesleges lenne, hisz ez csak nehezítené a közlekedést.

Sok oka van annak, hogy a műanyag teraszajtó vált a legnépszerűbbé saját kategóriájában. Zárt állapotában szinte tökéletesen szigetel és ára is kedvező. Ettől függetlenül sokan próbálnak rajta spórolni, amiből ritkán sül ki jó. Egy megbízható német márkával, mint például a Kömmerling, szerencsére nem veszíthetünk.

Ha teraszt szeretne új házára, vagy cserélni szeretné elnyűtt fa nyílászáróját, a műanyag teraszajtó biztosan nem hagyja cserben. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére bármilyen információra van szüksége. Keressen bennünket bátran elérhetőségeken, kollégáink szívesen segítenek a lehető legjobb nyílászáró kiválasztásában!

vissza