A műanyag teraszajtó felépítése

2017.07.16.

A műanyag teraszajtó felépítése

Huzatos a lakás, pedig már az összes ablak ki lett cserélve? A probléma forrása az lehet, hogy a régi teraszajtó elöregedett, és emiatt a kinti levegő utat tud törni magának az otthon melegébe.

Ha a felépítését nézzük, olyan, mintha egy felnagyított műanyag ablakot látnánk, csak ezt nem a falak ölelik körbe mind a négy oldalról, hanem lent a padlóval találkozik. Méretéből fakadóan valamivel többe kerül a hasonló kialakítású ablakokkal szemben, és más funkciót is tölt be.

A kialakítás folyamán lehetőség van arra, hogy ne csak nyitni, hanem buktatni is lehessen, valamint külön szellőző opciót is lehet kérni hozzá, mely során a műanyag teraszajtó zárva marad, azonban a levegő tud cserélődni a bentivel.

Hatékonyságban azonban jobb, ha a teljes ajtót kinyitjuk, azonban esős idő esetében van létjogosultsága ennek a módnak, mivel kisebb az esély rá, hogy becsapódik a víz, és eláztatjuk a lakást.

Érdemes figyelni arra, hogy a műanyag teraszajtó milyen kilinccsel rendelkezik. Mivel ugyanazokkal az alapokkal rendelkezik, mint az ablakok, így a kilincs is, amelyik kinyitja, csak bent található meg. Ha szeretnénk, hogy kívülről is be lehessen zárni az ajtót, szólni kell előre, hogy igény van erre, mivel ez is megoldható.

A legtöbb esetben ez a teraszra vagy a kertbe vezet, és nem bejárati ajtó funkciót lát el, így általában elegendő, ha csak belül található meg a kilincs, kintről pedig csak egy apró fogantyú segít bennünket abban, hogy be tudjuk hajtani, és a rovarok ne repüljenek be a házba.

Természetesen lehetőség van a műanyag teraszajtóra szúnyoghálót is felszerelni. Mivel az a cél, hogy ki tudjunk jutni a házból az erkélyre vagy a kertünkbe, így a fix háló nem jöhet szóba. Azonban léteznek elhúzható szúnyoghálók is, amelyek mágnesesen rögzülnek kihúzás után, mikor pedig nincs szükségünk rá, egyszerűen visszaengedjük a tokjába, ahol felcsavarodik, így nem kell attól tartanunk, hogy a szél csapkodni fogja, mint a keretre szerelt társait.

Ha érdeklődik ezen termékünk iránt, keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

vissza