Műanyag ablak mint a műanyag nyílászáró család tagja

2015.05.10.

Műanyag ablak mint a műanyag nyílászáró család tagja

Amikor a műanyag nyílászárók családról beszélünk akkor nem csupán a kézenfekvő hagyományos termékek: műanyag ajtó, műanyag ablak, műanyag erkélyajtó kerülnek szóba. Ettől jóval bővebb a paletta. Ide sorolandók a különböző kiegészítők széles választéka, a műanyag ablak mozgató vasalat rendszerek, tokszélesítők, különböző küszöbprofilok, kilincsek és fogantyúk. Osztók, különböző típusú üvegek, színes fóliák.

Műanyag nyílászáró család

Manapság egyre inkább teret hódít a műanyag nyílászárók alkalmazása, hiszen jó minőségűek, kedvező árúak, kivitelezhetőek különböző pluszokkal együtt, különböző színekben, illetve könnyen kezelhetőek. Mivel egyre népszerűbb, nem csoda, hogy a nyílászárókhoz tartozó egyéb műanyag kiegészítők kínálata is nő.

Amikor műanyag nyílászáró családról beszélünk akkor a legtöbb embernek csupán a hagyományos termékek, úgymint műanyag ajtók, műanyag ablakok, esetleg erkélyajtók jutnak eszébe, azonban ezeken kívül még számos árucikk tartozik ebbe a kategóriába. Ettől jóval bővebb a paletta. A laikusok számára is ismert termékek között megemlíthetjük még a műanyag teraszajtókat, a tolóajtókat (melyek többek közt a helytakarékosságot szolgálják), a redőnyöket és reluxákat. A műanyag ablakokhoz szervesen csatlakoznak a műanyag redőnyök, a redőnyök között vannak hagyományos, régi típusúak, illetve modernek, melyek már korszerűbbek és esztétikusabbak is. Ezen termékek legtöbbje választható különböző stílusban, különböző formában és színben, azaz egyéni igényekhez igazítható, illetve különféle speciális extrákkal rendelkezhetnek. De ide sorolandók még a különböző kiegészítők, melyek igen hosszú sort alkotnak, ilyenek például a műanyag ablakmozgató vasalatrendszerek, a tokszélesítők, a különböző küszöbprofilok, kilincsek és fogantyúk. A műanyag vasalatok között is többfélét találunk: lehet bukó-nyíló vagy toló-bukó, emelő-toló, homlokzati vagy akár billenő vasalat. Nem is gondolnánk, de a kézi szellőztető rendszerek is a vasalatokhoz tartoznak. Továbbá az üvegosztók, az álosztók, az üvegre ragasztott osztók, illetve a valós, az üveget valójában elválasztó, konstruktív osztók, melyek különböző színekben kaphatók; a különböző típusú üvegek, a különböző színező fóliák, ezeken felül pedig a különféle soroló és toldó elemek. 

vissza