A műanyag ablak beállítás szükséges lépés

2016.03.25.

A műanyag ablak beállítás szükséges lépés

A műanyag ablakokra jellemző precizitás annak tulajdonítható, hogy a gyártóműhelyekben mindent alaposan beállítanak a nyílászárókon. Ezek a beállítások azonban a szállítás és tárolás során is elállítódhatnak. Így a műanyag ablak beállítás elengedhetetlen lépése a beépítésnek.

Miután a helyére kerül a nyílászáró, el kell végezni ezeket a finombeállításokat ahhoz, hogy az ablakok tökéletesen záródjanak és megfelelően szigeteljenek. Szakembereink a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással tesznek eleget ennek a követelménynek.

Azonban a hőmérsékletingadozás, az épület mozgása (főleg új építés esetén), a használat és egyéb más események következtében előfordulhat, hogy idővel ismét szükségessé válik a műanyag ablak beállítás. Ez nem egy bonyolult feladat, és komolyabb felszerelést sem igényel. Csak egy imbuszkulcsra van szükség hozzá, amelynek segítségével az alsó zsanér alatt és fölött található állítónyíláson keresztül elvégezhető a szükséges korrigálás. Az alsó állítónyílásban az ablakszárny vízszintes elmozdulását lehet szabályozni, míg a felsővel, amely csak nyitott ablak esetén hozzáférhető, a függőleges tengely mentén történő beállítás valósítható meg.

Attól függetlenül, hogy a műanyag ablak beállítás viszonylag egyszerű folyamat, érdemes mégis szakemberhez fordulni, hogy a lehető legprecízebb módon oldja meg a feladatot. Ha az ablakszárnyak nem nyílnak megfelelően, nem úgy működik a kilincs, ahogy az elvárható, feszül vagy éppen ellenkezőleg, túl lazának bizonyul, akkor valószínűleg korrigálni kell a beállításokon.

Kérjen árajánlatott műanyag ablak beépítésre ITT.

vissza