Kapcsolat

Müanyagablak - Glasz Tamás

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

DEBRECENIEK FIGYELEM!!! 

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025 DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14.

B. ÉPÜLET, FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844 

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Hogyan válasszak műanyag ablakot?

 

Hogyan válasszunk műanyag ablakot?Műanyag ablak árajánlatkérése előtt olvassa el

Minél több információt ad meg igényeiről és a műanyag ablakcsere helyszínéről annál pontosabb árajánlatot tudunk adni az Ön számára. Minden dolgot ami fontos lehet az új műanyag ablakokkal kapcsolatban kérjük írja le. Írja le: Hova szeretné beépíteni az új műanyag ablakot? Új ház vagy felújítás? Ha műanyag ablakcserét kér ki kell e bontani a régi ablakot? Milyen kamraszámban gondolkodik? Milyen üveggel szeretné az ablakot? Kér e kőműves helyreállítási munkát? Milyen színű legyen az ablak? Hogy nyíljon? Kér e párkányt, redőnyt? szúnyoghálót? Hány darabot szeretne? Mekkorák a méretek? Ezeket vagy akár több információt is tudnunk kell ahhoz, hogy pontos árajánlatot készíthessünk.

 

A következő információkat mindenképpen adja meg ha műanyag ablakra szeretne árajánlatot kérni


 

műanyag ablakÚj házba vagy felújításhoz szeretne műanyag ablakot vásárolni?

Ez a kérdés azért merül fel, mert az új házba való műanyag ablak beépítés kevesebb helyszíni munkával jár. Nem kell kibontani a régi ablakot, nem kell elszállítani a sittet, hamarabb el lehet végezni a munkát. Mivel új házban kevesebb a munka az új műanyag ablakkal a beépítés költsége is jelentősen kevesebb. Új házba mindenképpen három rézegű üveggel ellátot műanyag ablakot vásároljon. A háromrétegű üveg felára a műanyag nyílászárók árához képest már nem számottevő. Ha pedig a teljes költséget nézem: műanyag nyílászárók ára, beépítési költsége, redőnyök, párkányok, még kevesebb arányaiban az egész munkához képest. A három rétegű üveggel szerelt műanyag nyílászárók üvege szinte dupla olyan jól szigetel mint a kétrétegű üveggel szerelt.

 

 

műanyag ablak felméréseMekkorák a műanyag ablakok méretei?

A legelején szeretném felhívni a figyelmét, hogy kollegáink az érdeklődőknek ingyen és bérmentve felmérik a ablakait! Nem jár semmilyen kötelezettséggel, viszont egy pontos árat fog kapni, arról nem is beszélve, hogy a kollegák a helyszínen rengeteg fontos információval és ötlettel is ellátják műanyag nyílászárókkal és kiegészítőkkel kapcsolatban!

 A műanyag ablak árajánlat kérésekor sokan attól félnek, hogy nem tudják a pontos ablak méretet megadni. Ettől nem kell félni mert 10-20 cm pontossággal mindenki meg tudja adni a méretet. Ez a +-10-20cm az árat különösebben nem befolyásolja. A következő módszerrel szinte pontos méreteket tud adni: Mérje meg az ablak vízszintes és függőleges legnagyobb látható méretét. Nem az ablaküveg!! Hanem az ablak. Ezek a méretek már elegendőek az aránylag pontos árajánlathoz. Először mindig a szélességi aztán pedig a magassági méret legyen írva. Ez alapján jó árat tudunk mondani.

 


műanyag ablak színekMilyen színű legyen az új műanyag ablak?

Ennek a kérdésnek is legfőbbképpen anyagi vonzatai vannak. A legelterjedtebb műanyag nyílászáró az anyagában fehér PVC ablak. Az eladások túlnyomó része fehér színben történik. De a piacon kapható még fóliázott és festett műanyag ablak is. természetesen a fóliázásnak és a festésnek is meg van a maga felára. Körülbelül 30-40%-kal drágábbak a fehér műanyag ablaknál. A fóliázott műanyag ablak különböző fa hatású felületekkel és különböző homogén színekben kapható. Ez a fólia a műanyag ablak külső, belső, vagy mindkettő felületére kérhető. ez a fólia is természetesen UV álló, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. A fa hatású fóliák olyan valóság hűek, hogy  pár méter távolságból nehéz megmondani, hogy műanyag ablakot látunk vagy igazi fa ablakot. Másik felületkezelése a műanyag ablaknak a festett felület. Ez a szivárvány bármelyik színe lehet. Hátránya, hogy a mechanikus sérülések meglátszanak rajta.

 

 

 

műanyag ablak fajtákHogy nyíljon a műanyag ablak?

Itt nagyobb árbeli különbség a fix és az összes többi műanyag ablak között van csupán. A fix műanyag ablak gyakorlatilag egy ablak tok szárny és vasalatok nélkül. Így ennek az ára jóval kevesebb mint a mozgatható szárnnyal rendelkező bármelyik műanyag ablak ára. De talán ebben az esetben a legfontosabb a műanyag ablak nyitási funkciója és nem az ára. Nagyon fontos, hogy mindegyik helyiség természetes szellőzése biztosítható legyen. Illetve, hogy az ablakot ( emeletes házban ) minden esetben belülről is lehessen könnyen takarítani. Ha bukó ablakban gondolkodik érdemes pár ezer forintot rászánni és a műanyag ablak nyílni is tud. Takarításkor nagy előny. nem kell szétszedni a műanyag ablak vasalatát egy takarítás miatt. Széles műanyag ablak vásárlásakor el kell gondolkodni, hogy ne válasszuk az ugyan drágább de kétszárnyú kialakítást. Egy 150cm széles műanyag ablak ha egy szárnyú nagyon nagy sugarú körben nyílik, ami lehet, hogy a bútorozásba beleér, vagy túl sok helyett elvesz a szobából. A kétszárnyú ablakoknál arra kell még odafigyelni, hogy a kétszárnyú műanyag ablak váltószárnyas legyen vagy tokosztós. A legnagyobb különbség e két típusú műanyag ablak között, hogy ha ki van nyitva mindkét szárnyuk a váltószárnyas ablakon teljes egészében szabad nyílás van, míg a tokosztós ablakon az ablak közepén egy függőleges tokrész van amire a két ablakszárny rázáródik. Ugyan ez egy kicsit szokatlanabb és lehet csúnyább is, viszont van előnye is. Merevebb a műanyag ablak szerkezet, mindkét ablak szárny külön is mozgatható, mindkét szárnya tudhat bukni. a látványos különbség csakis teljesen nyitott állapotban látszódik. Ár szempontjából a két megoldás szinte egy áron van.

 

 

 

milyen üveggel rendeljem a műanyag ablakotMilyen üveggel rendelje a műanyag ablakot?

A műanyag ablakok üveg területén óriási fejlődésen mentek keresztül. Az üveg jóságát a hő átbocsátási tényező határozza meg. A jele nagy U betű. Mértékegysége W/m2K. Minél kisebb ez a szám annál jobban szigetel az ablaküveg így a vásárolandó műanyag nyílászáró is. Az üvegek 4mm vastagok közöttük pedig légmentesen lezárt nemes gáz van. Régen levegőt használtak ma nemes gázt a jobb szigetelés miatt.

 

 

A hő átbocsátási tényezők a következő képen alakultak:

4-16-4 hőszigetelt üveg levegővel légmentesen töltve                                             U=2,8W/m2K

4-16-4 hőszigetelt üveg levegővel légmentesen töltve Low-e üveggel                  U=1,4W/m2K

4-16-4 hőszigetelt üveg nemes gázzal légmentesen töltve Low-e üveggel            U=1,1W/m2K

4-12-4-12-4 hőszigetelt üveg nemes gázzal légmentesen töltve Low-e üveggel  U=0,6W/m2K

4-12-4-12-4 hőszigetelt üveg nemes gázzal légmentesen töltve Low-e üveggel  U=0,5W/m2K  m.anyag sorolóval

10 évvel ezelőtt a legelső üveg volt az elterjedt (U=2,8W/m2K), ma már a harmadik típus (U=2,8W/m2K) az alapkivitel. Szinte háromszor jobban szigetel a mai alap üveg mint a tíz évvel ezelőtt kapható.

Amit tanácsolni tudok, lehetőség szerint a legjobb üveget válassza új műanyag ablakába. Mert ahogy látja tíz év alatt az akkor jónak mondott üveg már régen elavult. Ezek a műanyag ablakok pedig sokkal több időre vannak tervezve mint 10 év.A műanyag ablakok kamraszámaA műanyag ablakok kamraszáma

A műanyag ablakok piacán léteznek 3,4,5,6,7,8,9 kamrás műanyag nyílászárók. Sőt léteznek tömör műanyag ablak profilok, amikor nincs kamra és ezzel együtt légrés, csak tömör (általában újrahasznosított PVC). ablakprofil. Nyílván ez nem azt jelenti, hogy ennyi féle minőségi különbség lenne a műanyag profilok között. Kezdetben voltak a 3 kamrás műanyag ablakok. Ezeknek a beépítési mélysége (tok vastagsága) 50 és 60 mm között mozgott. Ezeket követték a 4-5-6 kamrás műanyag ablak profilok. A kamrák számának növekedése akkor ér valamit, ha vele együtt a beépítési mélység is nő. Különben nyugodtan mondhatjuk, hogy csak vevőbolondítás. Minél több a kamra annál jobb az ablak- gondolja a kedves vevő. Ami igaz is lenne ha ez a szerkezet vastagságában is meglátszódna. A következő lépés a 7-8-9 kamrás műanyag ablakok megjelenése volt. Ezek szerkezeti vastagsága 80-100 mm között van. Ezek már a ma divatos passzív házakon is megállják a helyüket. Ezek a műanyag ablakok már jellemzően 3 rétegű hőszigetelt üveggel készülnek. Ha valaki panel lakásban cserél ablakot neki felesleges a 7-8-9 kamrás műanyag ablakok közzül választania 3 rétegű hőszigetelt üveggel. Ugyan is a panel falai nem szigetelnek úgy mint egy passzív ház falai, az ablakok közötti különbség nem oszt nem szoroz. ha valaki pedig egy jól leszigetelt házat épít nem szabad neki 7-8-9 kamrás műanyag ablakon kívül másban gondolkodnia, természetesen szigorúan 3 rétegű üveggel.

 

 

 

Hány darab műanyag ablakot szeretne?Hány darab műanyag ablakot szeretne?

Az árajánlatkérésekben lehetőleg adja meg az összes ablak méretét, ha nem tudja pontosan a méretet a darabszámot minden féle képen adja meg. Ne csak 1 műanyag ablak árát kérje, és abból négyzetméter vagy bármi más hibás számítási móddal otthon meghatározni az árat, mert az biztosan nem lesz jó a végeredmény. Illetve a darabszámra azért van szükség mert több darab ablak vásárlása esetén jobb árat tudunk adni, mint ha valaki csak 1 db ablakot szeretne vásárolni. Ezért kérjük mindenképpen adja meg hány műanyag ablakot szeretne vásárolni. Még akkor is ha a méretekkel nincs teljesen tisztában.

 

 


Hol szeretné beépíteni a műanyag ablakot?Hol szeretné beépíteni a műanyag ablakot?

A műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók beépítését többnyire a megrendelő nálunk rendeli meg. Ez azért is jó döntés mert egy kézben van az egész megrendelés az ablakvásárlástól a beépítésig. Nincs egymásra mutogatás ha bármilyen probléma akadna. A beépítés díjának pontos meghatározásához tudnunk kell, hogy az új műanyag ablakokat és műanyag erkélyajtókat hova kell kiszállítanunk és beépítenünk, honnan kell elszállítanunk a sittet. Azon kívül segítség számunkra ha meghatározzák a beépítés módját: ablakcsere vagy új beépítés,tégla vagy panel épület, stb..

 

 

 

Kér e kiegészítőket (szúnyogháló, redőny, párkány) a műanyag ablakhoz?Kér e kiegészítőket (szúnyogháló, redőny, párkány) a műanyag ablakhoz?

Ahhoz, hogy pontos képet kapjon a műanyag ablakcseréről fontos a kiegészítőkre is gondolni. Ugyan is ez  ek sem járnak ingyen a műanyag ablakhoz. Gondolja végig és jelezze, hogy mire lehet szüksége a műanyag ablakhoz. A párkány szinte mindenkinek kell. A szúnyogháló jól jön tavasztól őszig a rovarok ellen. A szúnyoghálóból fixet szeretne vagy olyat amit fel le lehet húzni? Redőnyből műanyagot vagy alumíniumot? Kell e szellőztető berendezés a pára veszélyesebb helyiségekbe? van e gázkazán valahol amihez szintén ajánlott a szellőztető beépítése. Ezeket gondolja végig és nyugodtan kérjen rá ajánlatot. Amit kérdez azt nem kell megvásárolnia.:-)

 

 

 

Kér e kőműves javító munkát?Kér e kőműves javító munkát?

A műanyag ablakcsere panel lakás kivételével mindig bontással ját. Kollegáink a régi ablakot roncsolással szedik a helyéről ami során természetes, hogy a falnyílás megsérül (erről képeket az ablakcsere menüpontban láthat). A sérülést természetesen próbáljuk a minimálisra csökkenteni, de elkerülhetetlen. Ami viszont jó hír, hogy az ablak kibontását egy irányba végezzük, úgy hogy nagy valószínűséggel (az esetek 90-95%-ában) a külső homlokzat nem, vagy csak nagyon kicsi mértékben sérül. a belső falfelületet és az új műanyag ablak környékét viszont minden esetben körbe kell javítani. A körbejavítás történhet habarccsal vagy gipszkartonozással. Beépítő kollegáink a falnyílás körbejavítását is vállalják. Kérjen ajánlatot a belső kőműves javító munkákra is.

 

 

 

Hogy hasonlítsa össze a műanyag ablak árajánlatokatHogy hasonlítsa össze a műanyag ablak árajánlatokat, almát az almával…

Először is nagyon fontos, hogy mindenhova ugyan azt az árajánlatkérést küldje el. Ne fogadjon el olyan árajánlatot amiben nem szerepen tételesen minden munkanem, illetne minden nyílászáró és kiegészítő amire szüksége van. A műanyag ablakoknak, erkélyajtóknak, bejárati ajtóknak, redőnyöknek külön-külön legyen megadva az ára. A bontás beépítés árát ne várja el, hogy tételenként megadja bárki is, viszont a többi tételhez ragaszkodjon. kérje, hogy a profil és az üveg típusa is legyen megadva. Ne fogadjon el tételesen nem lebontott, pár soros árajánlatokat. Sok oka van annak, hogy tételesen láthassa az árakat, többek között, ha nem kér valamit ne az eladó határozza meg, hogy akkor mennyivel kell kevesebbet fizetnie, hanem ez tűnjön ki már az árajánlatból vagy szerződésből is. Felsorolhatnék még itt sok minden más okot is de nem akarok senkiről rosszat feltételezni. A LÉNYEG, hogy ragaszkodjon mindig a tételes árajánlathoz, és ha valami nem világos benne az Ön számára ne habozzon kérdezni!

 

 


Milyen műanyag ablakok vannakMilyen műanyag ablakok vannak a piacon és milyen szolgáltatások?

Mielőtt belevágna az árajánlat kérésbe ismerkedjen meg a piacon található műanyag ablakokkal és a hozzájuk tartozó szolgáltatásokkal. Ajánlott a műanyag ablakot olyan kereskedőtől vásárolni aki be is építi azt. Ez minden képen előny. Az is előny, ha mindent meg tud vásárolni egy helyen, legyen az párkány, redőny, szúnyogháló, reluxa, roló stb.. Nézze meg a kiszemelt cégek referencia képeit. esetleg a képekkel illusztrált munka folyamatait. Sok cég különböző leírásokkal, kérdés válaszokkal sok olyan információt oszt meg amiket érdemes elolvasni műanyag ablak vásárlás előtt. Például most Ön éppen ezt olvassa. De az oldalunkat tovább böngészve még találhat fontos információkat amik segíthetnek a döntésben.

 


Kivel építtessük be a műanyag ablakot?Kivel építtessük be a műanyag ablakot?

A műanyag ablakok beépítése nem lebecsülendő feladat. igen is szaktudás és gyakorlat szükséges ahoz, hogy a műanyag bablak jól legyen beépítve a helyére. Egy jó műanyag ablak használatát megkeserítheti ha az rosszul van beépítve a helyére és e miatt nem működik tökéletesen. Ennek az orvosolását csak egy kibontással és új beépítéssel lehet megoldani. reménykedve abban, hogy a rossz beállítás nem okozott maradandó problémát az ablakon. A legjobb ha a nyílászáró gyártó vagy kereskedő szakemberei szerelik be az ablakot. Mivel ők minden nap ezt csinálják, a kisujjukban van az egész. Illetve ami még nagyon fontos, hogy a műanyag nyílászáró végig van követve, egy cég kezében van minden. Nem alakulhat ki egymásra mutogatás ha ne adj isten probléma merülne fel.

 

 

Ki vegye át a műanyag ablakokat?Ki vegye át az új beépített műanyag ablakokat?

Maga a megrendelő! Ez nagyon fontos, hogy maga a megrendelő az ablakok beépítése után, míg a beépítő kollegák is a helyszínen vannak mindent nézzen át alaposan. Próbálja ki az összes műanyag ablakot vagy ajtót. Próbálja ki az összes nyitási funkciót. Nézze meg, hogy amiket megrendelt és kifizetet hiánytalanul a helyükre kerültek. Nézze meg, hogy vannak e sérülések az üvegen, a profilon, hiányzik e valami, mert ezt utólag jelezve nehezen bizonyítható, hogy leszállításkor is sérült volt. Lehetőség szerint ezt ne bízza másra, próbáljon időt szakítani arra a pár percre amikor átveszi az ablakbeépítést. Ha valami problémát talál azonnal jelezze a beépítő kollegáknak, mert akkor azt a helyszínen megpróbálják azonnal korrigálni.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Ha kérdése maradt, teljes kínálatunkat megtekintheti és kipróbálhatja bemutatótermeinkben:

4028 Debrecen Laktanya u. 8. Telefon: 06-52-537-158, mobil:06-30-278-8844

1141 Budapest Gvadányi u. 87. (a Rákos patak partján) Telefon: 06-1-273-1528, mobil: 06-30-321-3901