Kapcsolat

Müanyagablak - Glasz Tamás

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

DEBRECENIEK FIGYELEM!!! 

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI UZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. A LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNKBE ELŐRELÁTHATÓLAG 2017. MÁJUS 2-ÁN KEZDÜNK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025, DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14 B ÉPÜLET FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844 

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Ablakcsere Debrecen és Budapest környékén

ABLAKCSERE PANEL ÉS TÉGLA ÉPÍTÉSŰ ÉPÜLETBEN

Ablakcsere panel épületben Debrecen vagy Budapest vonzáskörzetében

Az ablakcsere a panel lakásokban a legegyszerűbb, legkevesebb kosszal járó ablakcsere fajta. Az ablakcsere első lépésben a helyszínre szállítjuk a megrendelt műanyag nyílászárókat (amiket kollegáink a gyártás előtt felmértek). A műanyag ablakok felhordását nagyban nehezíti, ha a liftbe nem férnek be a szerkezetek. Mert ebben az esetben a kollegáinknak kell felvinni akár a 10. emeletre is az új műanyag ablakokat, és onnan lehordani a régi ablakot és a többi törmeléket. Mivel nálunk az ablakcsere ára a törmelék elszállítását is tartalmazza. Az ablakcsere ezen az elavult és nem jól szigetelő panel lakás ablakán és erkélyajtaján lesz bemutatva.

ablakcsere debrecen panel házban

ablakcsere Debrecen ezekre a nyílászárókra

 

Az ablakcsere legelső lépéseként a könnyebb pakolhatás végett, az ablakszárnyat leakasztjuk a tokról és külön mozgatjuk őket. Miután felvisszük az összes szerkezetet leszedjük a legkisebb műanyag ablakokról is a szárnyat. A műanyag ablakok szárnyai a beépítés végéig ott maradnak, legközelebb már csak az ablakcsere végén van rájuk szükség, amikor felakasztjuk őket az ablaktokokra. 

ablakcsere Debrecen közbeni takarítás

 

Az ablakcsere következő lépése, hogy a régi ablakot és erkélyajtót roncsolásos technológiával kibontjuk a helyéről. Az "ablakcsere roncsolásos technológiával" abból áll, hogy az ablakszárnyat leakasztjuk a tokról. Az ablaktokot pedig fűrésszel elvágva, azt összeroncsolva szedjük ki a helyéről. A kiszedett ablakot és erkélyajtót kollégáink a teherautóhoz lehordják. Közben a területet megtisztítjuk, pormentesítjük. Ablakcserénél fontos, hogy a műanyag ablakokat por mentes falkávába szereljük be.

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak pur habbal kitöltése

 

Az ablakcsere következő mozzanata, hogy a műanyag ablakok tokját a helyére emeljük, függőlegesen és vízszintesen beállítjuk és dűbel csavarokkal a falazathoz rögzítjük több ponton. A műanyag nyílászárót ezek a csavarok is megtartanák. De körben a szigetelés még nincs megoldva a műanyag ablakok tokja és a fal között. Ezt követi az ablakcsere következő lépése, mikor PUR habbal fújjuk körbe a nyílászáró tokszerkezetét. A PUR hab ablakok és ajtók rögzítésére és szigetelésére használt, kiváló tartású, hőszigetelő hab. Az új műanyag ablakok tokja és a fal közötti rés (szerelési nyílás) minden egyes pontján ezzel a habbal körbefújjuk. 

ablakcsere Debrecen szegőzés

 

A PUR hab kiváló rögzítő és szigetelő képességű anyag, viszont nem UV és nedvesség álló. Ezért az ablakcsere következő lépésében, a pur hab megszilárdulása után, az új műanyag ablakok tokját műanyag szegő léccel körbeszegjük. Ezzel a PUR habot teljesen eltakarjuk. Ennek nem csak víz és UV álló hatása van, hanem esztétikai is. Mivel a műanyag ablakok és a fal közötti szerelési hézag helyet egy szép, egységes műanyag nyílászárók színével megegyező, műanyag takaró lécet látunk. Ezek a műanyag takaró lécek különböző szélességben készülnek, 3-5-7 cm szélesek. Ablakcsere esetében a szegést semmi esetre nem szabad kihagyni. A külső szegés a nap és a csapadék káros hatásaitól védi a pur habot. A belső kizárólag esztétikai okból kerül felragasztásra.

ablakcsere Debrecen

 

Az ablakcsere következő mozzanata a műanyag szegőlécek felrakása után, ( a műanyag ablakok külső és belső síkján egyaránt) az ablakszárnyak felhelyezése. Az ablakszárnyak felakasztása után az ablakcsere következő mozzanata a műanyag ablakok finombeállítása. Az ablakcsere következő lépése a finombeállítás. Finombeállítással az ablakszárny és az ablaktok tökéletes működését és zárását állítjuk be. A  beállítás után a zsanérokra elhelyezzük a műanyag zsanértakarókat.

ablakcsere Budapest panel lakás

 

Ezzel az ablakcsere végére is értünk. Ilyenkor a műanyag ablakokról eltávolítjuk a profilra ragasztott műanyag védőfóliát és átadjuk az új műanyag ablakokat. Innestől pedig élvezzük az ablakcsere előnyeit.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Ablakcsere tégla építésű házban Debrecen vagy Budapest vonzáskörzetében

Az ablakcsere tégla építésű házban a legtöbb kosszal és roncsolódással járó ablakcsere fajta. A munkatársaink a helyszínt a megrendelés előtt alaposan felmérték, és tájékoztatják a megrendelőt az ablakcsere menetéről. Ezek alapján készültek el az új ablakok. Az új műanyag ablakokat a helyszínre szállítjuk és az ablakcsere helyszínére lepakoljuk őket. Nehezebb az ablakcsere ha nincs a házban lift, és kézi erővel kell az új ablakokat felvinni, illetve az összes régi, kibontott ablakot levinni a teherautóhoz.

műanyag ablakcsere

 

Az ablakcserét ezen a közel 40 éves régi, elavult ablakon mutatjuk be. Az ablakcsere első lépése, hogy az ablak környékéről el kell távolítani lehetőség szerint mindent. Az ablakcsere nagy kosszal és porral jár, a szobát vagy helyiséget takaró fóliával érdemes kitakarni ha nem tudjuk kiüríteni.

műanyag ablakcsere Debrecen a tok kibontása

 

Az ablakcsere következő lépése, hogy a régi ablakszárnyakat leakasztjuk és közben a sittes teherautóra hordjuk a darabjait. Közben kollegánk a régi tokszerkezetet roncsolásos módszerrel kiszedi a helyéről. Az ablaktok kiszedésénél a tulajdonos megmondja, hogy kifele vagy befele bontsuk ki az ablakot. Ablakcsere közben amelyik irányba bontunk azon az oldalon a falat biztosan javítani kell. A másik oldalon megpróbálunk minél kisebb hibákat ejteni a vakolaton. Az ablakcserék döntő többségében ez sikerül is, de el kell mondanom, hogy nem lehet tudni, hogy a régi ablak és a régi vakolat, hogy van "összedolgozva" így nem lehet tudni mennyi vakolat esik le. Ahogy írtam nem szokott többnyire sérülés lenni a bontással ellentétes oldalon, de ablakcserénél ezt garantálni senki nem tudja.

ablakcsere Budapest a tok eltávolítva

 

Ennél az ablakcserénél a megrendelő az ablak befele bontást kérte. Az ablakcsere kezdeti fázisában a falnyílás ennyire sérült meg belül. A falnyílásból (kávából) el kell takarítani a törmeléket és a port mivel a műanyag ablakokat megfelelően portalanított felületre érdemes ültetni. Ebben az esetben a megrendelő kérte, hogy a külső vakolat ne sérüljön az ablakcsere alatt. Ezért az ablakokat a külső vakolat síkjához méreteztük. Ezen ablakcsere esetében, belül a műanyag ablakok szerelési nyílása akár nagy is lehet, ezt műanyag toktoldókkal lehet megoldani.

ablakcsere Budapest a tok rögzítése

 

Az ablakcsere következő lépése, hogy a műanyag ablak tokját függőlegesen és vízszintesen beállítjuk, a sarkainál ékekkel fixre rögzítjük. Tokon keresztüli rögzítéssel a műanyag ablakok tokját a falnyíláshoz rögzítjük több ponton. Az ablakcsere elvégzése után, a csavarokkal való rögzítés befejeztével a műanyag ablakok tokját PUR habbal körbefújjuk, és ráakasztjuk a műanyag ablakszárnyakat. Az új műanyag ablakokat a helyszínen pontosan beállítjuk. Ezzel az ablakcsere végére is értünk.

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak beépítve

 

A PUR hab megszilárdulása után a műanyag nyílászárók tokszerkezete és a fal közötti megsérült falnyílást körbejavítjuk (ha a megrendelő megrendelte a falnyílás kijavítását is). A műanyag ablakok körbejavítása történhet gipszkartonnal vagy habarccsal. a körbejavítás elvégzése után a falakat érdemes újrafesteni. Ez az ablakcsere fajta jár a legtöbb "gonddal" de ha elkészül, a legszebb, legkulturáltabb megoldás.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Ablakcsere 1 nap leforgása alatt Debrecen és Budapest vonzáskörzetében

Sokan félnek az ablakcserétől, mondván, hogy túl sok ideig tart és az egész házat lehet rendbe rakni utána. Ez így nem teljesen igaz! Egy átlagos családi házon az ablakcsere két beépítő szakembernek kevesebb mint 1 napjába kerül. Társasházi, vagy panel lakások esetében, a legnagyobb lakások ablakai is 1 napon belül a helyükre kerülnek. Az 1 napos ablakcserében a panel lakásoknál természetesen a szegőzés is benne van az időben. A másik a nagy gond ablakcsere esetében a nagy felfordulás kérdése. Természetesen az ablakcsere kosszal jár. Kérésünk, hogy az ablakcsere megkezdése előtt az ablak környékének 2 méteres környékét tegyék szabaddá. Ezen a területen belül mi mindent összetakarítunk az ablakcsere után. Ezen kívül egyéb kosszal a műanyag ablakcsere alatt nem fog találkozni. Ajánlott főleg tégla építésű házak ablakcseréjénél a lakás többi részt letakarni, ugyan is a portól ezzel meg van védve a lakás többi része is.

 

A Tisza Ajtó Kft Budapest és Debrecen vonzáskörzetében értékesít, és épít be műanyag ablakokat. A műanyag ablakcsere munkáink nagy részét Debrecen és Budapest területén, illetve 50 km-es körzetében végezzük. De természetesen az ország bármelyik pontján elvégezzük az ablakcserét. Ha Debrecentől vagy Budapesttől messze van szükség a műanyag ablakcserére, kiszállási és kiszállítási költséget kell felszámolnunk. A kiszállást és kiszállítást önköltségi áron végezzük. Először kimegyünk a helyszínre, másodszor pedig beszerelő kollegáink kiszállítjuk a műanyag nyílászárókat. A kiszállás díja kb. 50Ft+Áfa/km.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Ha kérdése maradt az ablakcsere folyamatáról, érdeklődjön bemutatótermeinkben!

4028 Debrecen Laktanya u. 8. Telefon: 06-52-537-158, mobil:06-30-278-8844

1141 Budapest Gvadányi u. 87. (a Rákos patak partján) Telefon: 06-1-273-1528, mobil: 06-30-321-3901