• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Műanyag ajtó és műanyag ablak profil

2016.03.31.

Műanyag ajtó és műanyag ablak profil

A műanyag nyílászárók tokját és szárnyát profilnak hívják. A könnyű mozgatás és szállítás miatt ezek az anyagok 6 m–es szálakban készülnek a műanyag profil gyártó üzemekben. Profilt a világ minden táján készítenek, a legjobbak a nyugat európai rendszerek.

Az amerikai rendszerekből passzívházhoz megfelelő szigetelésűek nem léteznek, és a mozgatásuk is eltér az általunk megszokottól. Ugyan is az amerikai ablakok toló kivitelben készülnek. Mivel Amerikában nem takarékoskodnak annyira az energiával mint Európában másak a hő technikai elvárások is. Ezek a nyílászárók is beépíthetők és jól használhatóak, leginkább a praktikusságuk a legnagyobb előnyük.

Az ablak és ajtó profil készülhet újrahasznosított vagy nem újrahasznosított anyagból. Nem biztos, hogy az újrahasznosított anyagból készült nyílászáró rosszabb, mint a nem újrahasznosított. Ettől nem kell félni. Követelmény a profilokkal szemben az UV stabil kialakítás. Nem veszíthetik el színüket. Magyarán a fehér műanyag nyílászáróknak fehérnek is kell maradniuk, több év után sem megengedett a fehér szín besárgulása. A kezdetek kezdetén 90-es évek elején ez még probléma volt. Ma már a legolcsóbb profilok is UV stabilak.

A profilok anyag vastagsága különböző lehet, ez alapján „A” és „B” falvastagságú profil rendszerekről beszélhetünk. Az „A” jelű  vastagabb, míg a „B” jelű valamivel vékonyabb anyagból készül.

Nagyon fontos, hogy ne csak a profil neve szerint válasszanak ablakot, mert az csak egy része a kész terméknek. Az ablakprofilon kívül, megfelelő vasalatra, jó minőségű hőszigetelt üvegre, korszerű ablak gyártó gépekre, hozzáértő szakemberekre is szükség van a jó minőségű műanyag ablak gyártásához. Semmi képen ne üljön fel annak, hogy ez a profil név nagyon jól cseng. Vizsgálja meg nyugodtan a kiválasztott terméket. Nem megfelelő gyártási technológiával a jól hangzó profilból is rossz minőségű nyílászáró készülhet.

 

Tekintse meg profil kínálatunkat:

Hagyományos nyitású                            Toló kialakítású 

vissza