Teraszajtó típusok és teraszajtó árak

2015.04.21.

Teraszajtó típusok és teraszajtó árak

Mint minden egyéb ajtótípus, a teraszajtók is különféle változatokban rendelhetőek, az egyéni elképzelésekhez mérten. Attól függően, hogy milyen anyagból készül, milyen a nyitás módja, hogy mekkora a mérete és ebből mennyi üvegezett, hány rétegű üveggel szerelt, hogy hogyan van szigetelve, milyen a színe? Ezek alapján a teraszajtó árak minden esetben másként alakulhatnak.


Teraszajtó típusok:

Nyíló - Átmenő kilincses - Bukó (csak szellőztetésre szolgál) - Bukó nyíló - Toló bukó - Emelő toló - ezek az erkélyajtók kérhetőek kétszárnyú kivitelben is.

 Ha szeretne pontos árakat megtudni klikkeljen ide


A teraszajtó árak egymáshoz képest a következő képen alakulnak: 

Nyíló, bukó és bukó nyíló kialakítások:

A nyíló , a bukó és a bukó nyíló kialakítások szinte ugyan annyiba kerülnek. A bukó nyíló egy pár ezer forinttal drágább a másik kettőnél, de annyit meg is ér az a kényelmi funkció, hogy a kijutáson kívül szellőztető funkció is a rendelkezésünkre áll.

Átmenőkilincses kialakítás:

Az átmenőkilincse kialakítás nagy előnye, hogy ezeket a erkélyajtókat kívülről is be lehet zárni. Ennek a felára gyártónként változó, de mindenképpen drágább az előzőekben felsoroltaknál kb 10-20.000.-Ft-tal.

Toló bukó kialakítás:

A következő kategória a toló bukó erkélyajtó. ezek a teraszajtó árak már jóval borsosabbak egy ugyan ekkora kétszárnyú kialakítású nyílászáróknál. Míg egy átlagos kétszárnyú erkélyajtó ugyan abban a méretben fele annyiba kerül mint egy toló bukó kialakítás.

Emelő, toló kialakítás:

A legborsosabb teraszajtó árak az emelő toló ajtók árai. Ezek a teraszajtó árak körülbelül az emelő toló kialakítás 2-3 szorosába kerülnek. Ezek a szerkezetek a toló erkélyajtók csúcs kivitelei.

Ha szeretne pontos árakat megtudni klikkeljen ide

vissza