Műanyag teraszajtó otthonunkban

2015.03.17.

Műanyag teraszajtó otthonunkban

Mindennapjainkat áthatják a következő fogalmak: gazdaságosság, praktikusság, esztétikusság. Ha ennek a három kritériumnak megfelelő nyílászárót szeretne vásárolni, itt az ideje régi, elavult fa alapanyagú ajtóit, ablakait lecserélni. Ha szereti a tágas, világos tereket és otthona még akár terasszal is rendelkezik, érdemes elgondolkodni a műanyag teraszajtó beszépítésén.


Itt kérhet árajánlatot műanyag teraszajtóra vagy más műanyag nyílászáróra


Legfontosabb tudnivalók a műanyag teraszajtókról

A műanyag teraszajtó rendelhető egyszárnyú vagy kétszárnyú, valamint toló-bukó, és emelő toló kivitelezésben is. Első lépésként mindenképpen el kell dönteni a nyílászáró nyitásirányát, vannak úgynevezett jobbos és balos nyílászáró szerkezetek. Az ajtók nyitásirányát úgy határozzuk meg, hogy mikor magunkra nyitjuk az ajtót a zsanérokat melyik oldalon látjuk. Egyszárnyú ajtó esetében a kilincs a pánttal ellentétes oldalon található. Kétszárnyú terméknél úgy határozzuk meg nyitásirányát, hogy melyik szárnyon van a kilincs. Egyszárnyú műanyag teraszajtó lehet nyitható, buktatható, bukó nyíló, illetve lehetséges kulccsal záródó kilinccsel is rendelni. Kétszárnyú ajtó szárnyai egymástól függetlenül nem nyithatóak, illetve csukhatóak. Ebben az esetben csak a kilinccsel ellátott oldal buktatható, nyitható, a másik kizárólag nyitható. Itt is van lehetőség kulcsos zár rendelésére. Ezenfelül létezik toló-bukó műanyag teraszajtó is. Népszerűségét különleges kivitelezésének köszönheti. Van egy rögzített és egy mozdítható ajtószárny. Modern sínrendszer segítségével nyitható, csukható az ajtó. Az ajtószárnyak nesztelen mozgását kiváló minőségű görgők biztosítják. Nagy súlyú toló bukó teraszajtó esetében érdemes a kényszerműködtető vasalatot megrendelni, mivel így könnyebben mozgatható az ajtószárny. A kültéri tolóajtók legdrágább és legextrémebb kivitele az emelő toló műanyag teraszajtó. Ezek az ajtók saját helyükön emelkednek fel a kilincs mozgatásával és bármely állapotban megállíthatóak, rögzíthetőek.

műanyag teraszajtó

kétszárnyú műanyag teraszajtó

bukó toló műanyag teraszajtó

emelő toló műanyag teraszajtó

Műanyag teraszajtó kialakítások: egyszárnyú - kétszárnyú - toló bukó - emelő toló


A műanyag teraszajtó  színbéli megjelenés nagyon sok féle lehet. Bármilyen színben rendelhető, bármilyen kiegészítőkkel. Ha a klasszikus színeket kedveli, és ragaszkodna a fa hatás látványához, erre is van megoldás. Telt és lazúros hatású, faerezetes bevonattal is rendelheti műanyag teraszajtaját. Érdemes összehangolni a műanyag teraszajtók kilincseinek megjelenését, illetve a lakásban található ablakok, beltéri ajtók kilincseinek stílusát.

vissza