• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Műanyag nyílászárók régen és ma

2013.09.17.

Műanyag nyílászárók régen és ma

Ahogy a világ és a technika folyamatosan fejlődik és változnak az igények, úgy halad a korral előre a műanyag ablak gyártási technológia is. A kezdeti időkhöz képest még minősíthető kevésbé hőszigetelő, gyengébb minőségű ablak szárnyakat és tokokat felváltják a csúcsminőségű fa- és fém nyílászáró társaikat maguk után hagyó modern műanyag nyílászárók.


Egy évtizeddel ezelőtti felmérés szerint hazánkban még a lakások nyílászáróinak 90%-a nem felelt meg sem műszaki sem hőtechnikai szempontból az elvárásoknak. Nyugat-Európai országokhoz képest, ahol a műanyag ablak jóval hamarabb elkezdett teret hódítani mi körülbelül kétszer annyi energiát használunk fel, mint ők. Nem nehéz kitalálni, hogy ennek fő oka a nem megfelelő nyílászárók, elavul szerkezetek voltak.

Ma hazánkban a régi nyílászárók új műanyag ablakra cserélése esetén, a piacon széles körben lehet különböző minőségű nyílászárókat találni. Azt javasoljuk, hogy jól tájékozódjanak, mielőtt végleges döntést hoznak. Műanyag nyílászárók cseréje egy hosszabb távú befektetés, amivel jelentős anyagi megtakarítást érhetünk el, viszont ehhez a megfelelő termékeket szükséges megtalálnunk és megvásárolnunk. A Piac minden területén, így nálunk is bekerültek az alsóbb árkategóriás, silány minőségű, ismeretlen eredetű esetleg megfelelő tanúsítványok nélkül értésesített műanyag nyílászárók. Ezeket kerülni kell!!

A Tisza Ajtó Kft. több mint egy évtizede forgalmaz műanyag nyílászárókat hazai gyártók közreműködésével, a legtöbb gyártóval szinte a megalakulásunk óta együtt dolgozva.

vissza