Műanyag ablak üvegezése

2013.09.17.

Műanyag ablak üvegezése

Cégünk által kínált műanyag ablak alap felszereltsége a kétrétegű hőszigetelt üvegezés nemes gáz töltéssel (Ug=1,1W/m2K),ezen kívül a kettős gumitömítés, a résszellőztető funkció és a hibás működés gátló. Ezen „alap” műanyag ablak Uw az-az teljes keretszerkezetre kimutatott hő átbocsátási tényezője 1,23 W/m2K. Évekkel ezelőtt a kétrétegű hőszigetelt üvegek nem tudták ezt a hő átbocsátási tényezőt produkálni.

A két torzításmentes flott üveg 4mm vastagságú és egymástól 16 mm távolságban helyezkednek el, aluminimum távtartó biztosításával összeépítve. Az üvegek közötti rész nemes gázzal van kitöltve. A két üveg egymáshoz légmentesen kapcsolódik, meggátolva a nemes gáz elillanását. Nagyobb felületű műanyag ablaknál a hő átbocsátási értékek változhat, így érdemesebb egy magasabb paraméterekkel ellátott, például három rétegű üvegezéssel rendelkező műanyag ablakot választani.

Műanyag ablak üvegének hőszigetelését növeli az úgynevezett Low-E bevonat. Ami szintén alap esetben is az üvegen található. A laktér felőli belső üvegnek a másik oldalán helyezkedik el. Elektromágneses úton fémoxid réteget visznek fel az üvegre. Ettől az üveg színe szabad szemmel nem látható mértékben változik. A Low-E bevonatú üvegeknél a fény és napsugárzás akadálytalanul áramlik  be a szobába, viszont az épületben lévő meleget nem engedi ki.

vissza