Műanyag ablak beépítése új falnyílásba

2015.04.21.

Műanyag ablak beépítése új falnyílásba

A műanyag ablak beépítése szakértő kezeket kíván, így semmiképp sem érdemes otthon, házilag próbálkozni ezzel a kihívással. Ha precíz, esztétikus végeredményt szeretnénk, akkor mindenképp bízzuk szakemberre, aki pontosan betartja a beépítés egyes lépéseit. Ahol vásárolja a műanyag nyílászárót, ha van rá lehetőség az a cég végezze el a műanyag nyílászárók beépítését. ekkor elkerülhető az egymásra mutogatás ha bármi probléma adódna.

Bontástól a beépítésig…

Ha a nálunk vásárol műanyag nyílászárót mi minden munkafolyamatot elvégzünk: A műanyag nyílászárók felmérését, kiszállítását, régi szerkezetek esetleges bontását, beépítését, törmelékek elszállítását és esetlegesen a kőműves javító munkát, saját nagy rutinnal rendelkező szakembereinkkel végezzük el.

Itt kérhet árajánlatot műanyag nyílászárókra és azok beépítésére

A műanyag ablak beépítése előtt mindenképp a falnyílást meg kell tisztítani.
Ezután a rögzítés következik, melyet többféleképpen is meg lehet oldani. Ha a műanyag ablak beépítése tokon keresztül történik, le kell venni az ablakszárnyakat ki kell venni az üveget.

Ha rögzítő füleket használunk benn maradhat az üveg a beépítésnél, ekkor nem a tokon keresztül rögzítünk. Ezeket a rögzítő vasakat minimum 60 cm-enként kell a falhoz rögzíteni. Miután behelyezzük a műanyag tokot a neki kialakított falnyílásba, és pontosan beillesztjük, ügyelni kell a függőleges és vízszintes síkok megtartására. Ügyelni kell a precizitásra, hiszen csak nagyon minimális eltérés engedhető meg. Ha a tok beszerelése előtt kivételre kerültek a szárnyak vagy az üvegek, akkor ezeket a műanyag ablak beépítése után értelemszerűen vissza kell helyezni és pontosan beállítani.

Amennyiben a műanyag ablak beépítése eredményesen végződött az ablaknak tökéletesen kell működnie.  Ezután tömítésre van szükség a falnyílás és az műanyag tok között. A tömítés speciális hőszigetelő anyaggal történik (pur. hab) mely kb. 12 óra elteltével szilárdul meg tökéletesen, csak ekkor lehet eltávolítani a felesleges részeket.

A műanyag ablakokon általában található egy védőfólia, melyet célszerű fennhagyni addig, amíg az egyéb kiegészítő munkálatok be nem fejeződnek, így védhetjük az ablakot az esetleges károktól. Ajánlott ezt a fóliát 2-3 hónap után eltávolítani, mivel utána már nagyon nehezen jön le a műanyag nyílászárókról.

vissza