Műanyag ablak akció! Átverés, vagy valóban jó lesz nekem?

2017.09.24.

Műanyag ablak akció!  Átverés, vagy valóban jó lesz nekem?

Sok helyen hirdetik az ablakos cégek, hogy műanyag ablak akció, de nagyon a dolgok mögé kell nézni, mert sajnos előfordul az átverés vagy a silányabb minőség eladása is. Nézzünk erre néhány példát!

Az olcsón meghirdetett, akciós nyílászárók esetében sokszor előfordul, hogy a végén többe kerül a leves, mint a hús, ahogy mondani szokás. Megesik ugyanis, hogy egyes cégek ezzel a trükkel szereznek vásárlókat, akik az elején még örülnek, hogy mennyire nagyon jó árban vásárolnak új nyílókat.

Sokszor kapnak is egy normál minőséget a pénzükért, de előfordul, hogy a kiegészítő termékeket sokkal drágábban kapják hozzá és a beépítést is esetleg sokszoros áron végzik el. De mivel garanciát csak a saját szakembereikkel való beépítésre vállal a „cég”, így ezt be kell vállalni… És mi is a végeredmény? Egy összességében jóval drágább végtermék.

Vagy a másik variáció: becsalogatják az embereket a műanyag ablak akcióval, de már csak megrendelésnél derül ki, hogy az a nagyon kedvező ár csak a bizonyos méretű termékre vonatkozott, a számunkra szükséges méretekre nem. A legtöbb ember ilyenkor már nem viszakozik, nyel egy nagyot és megrendeli drágán, ha már ott van, meg ki is lett számolva a méret, stb.

Előfordul, hogy hét légkamrás műanyag ablak akciót hirdetnek, az öt légkamrás árában! Na ez nagyon jól hangzik, ugye? Ebben az esetben az első dolog, amit meg kell tüzetesebben vizsgálni, hogy mekkora a termék beépítési mélysége. A légkamrák száma a műanyag profil egyik fontos paramétere, ebből tudhatjuk, hogy a profil belső része hány részre van osztva. A legelterjedtebb az öt légkamrás 70 milliméteres beépítési mélységű, ahol a beépítési mélység a tok vastagságát jelöli.

Normál- és jó esetben a kamrák számának a növekedésével a beépítési mélység is nő. Ha azt olvassuk, hogy a hét légkamrás műanyag ablak van akcióban, melynek a beépítési mélysége 70 mm, akkor már tudhatjuk is, hogy sajnos silány minőséget akarnak ránksózni, mivel ez a vastagság csak úgy lehet egy 7 kamrás nyílónál, ha a kamrák belső falvastagsága nagyon lecsökken, viszont ezzel együtt a stabilitás és a masszivitás is csökken.

Ha nem akar rejtett költségeket vagy gyenge minőséget, akkor keresse bátran a kollégáinkat a debreceni vagy a budapesti bemutatótermeink egyikében, ahol minden kérdésükre szívesen válaszolunk és meg is tekinthetik a termékeinket!

vissza