Mire jó a panel ablakcsere? Kérdezz-felelek!

2019.01.27.

Mire jó a panel ablakcsere? Kérdezz-felelek!

Egy nyílászáróval sok gond lehet hosszú éve során. A régi fa termékek nem bírják örökké, és könnyen elvetemednek, aminek hála nem lehet őket rendesen becsukni. A régi festék is megrepedezik, és lekopik, ha nem vigyázunk rá. A végeredmény egy csúnya keret és egy állandóan szellőző lakás, amit senki sem szeret.

Miért éri meg a panel ablakcsere?

A modern műanyag ablak sokkal olcsóbb megoldásnak számít hosszú távon, hisz sok ezer forintot képes nekünk megspórolni a havi fűtésszámlán, és szinte teljesen igénytelenül bír ki akár évtizedeket sérülésmentesen. Ezt köszönheti a már több évtizede tartó folyamatos fejlődésének. Ma már nem sárgul be a külseje, nem engedi át a káros UV sugarakat, és egyre több szigetelési technológiát tartalmaz. Ez utóbbiak közé sorolható például a légkamrás belső dizájn, vagy az üvegrétegek közti tömítés. A környezetet is megkíméli, hála energiatakarékosságának, így például passzív házakba nem hiába kötelező dolog akár három réteg üveggel is.

Mi a legjobb időpont a panel ablakcsere elvégzésére?

Manapság szinte bármikor megoldható, ha elavult az otthoni berendezés. Nem kell megvárnunk, míg a korábbival történik valami, hisz a jó szigetelés minden évszakban hasznos. Télen a fűtésen spórolunk vele, nyáron pedig élvezhetjük a falak közti hűvös levegőt. Akkor sem pénzkidobás váltani, ha esetleg nagyon régi műanyag típusa van. A fentebb említett technológiai újítások egy része egy 20-30 éves darab esetén nem valósulnak meg, és előfordulhat, hogy sokkal jobb hőmegtartási értéket érhetünk el, egy új beszerelésével. Nem hiába találhatók meg már a legtöbb épületen, hisz nehéz kétségbe vonni előnyeit.

Mivel jár a panel ablakcsere?

Sajnos még mindig nem a legtisztább munka a nyílászárók cseréje. Az előzőt ki kell bontani a falból, ami nagy porral jár, és persze helyre is kell állítani utána. Bérházakban sokkal kevésbé zavaró tényező ez, hisz a viszonylag vékony falat nem kell feltétlenül befedni, és körülötte is elég csak kis helyen újrafesteni, nem úgy, mint a téglaházak esetén. Mindenesetre szakértő beépítőink sokéves tapasztalatának hála minimálisra csökkenthetők a károk, és amiatt sem kell aggódnia, hogy valamit rosszul mérne meg előzőleg, mert ezt mi is elintézzük ön helyett az előzetes ingyenes felmérésen. Esetleges rések keletkezhetnek ugyan az ablakprofil, és a fal közt, de ezeket természetesen betömítik, és a PUR hab megakadályozza a légszivárgást.

Hol vásároljak?

Sok helyen lehet ugyan modern típusokat vásárolni, de nem is gondolnánk, hány féle és hány márkában létezik. Leginkább a német profilból, magyar üzemben előállított termékek a megbízhatóak, viszont nem ezek a legolcsóbbak. Az alacsonyabb árú, gyakran névtelen termékekkel viszont előfordulhatnak problémák. Sokan közülük rosszul felszerelt gyárakban készülnek, silány műanyagból. Ezek vékonyabb, könnyebb darabok, amik kevesebb ideig bírják, és nem állnak elég stabilan a helyükön. A belső, bonyolult légkamrás dizájnt sem képesek tökéletesen kialakítani, és egyesek még a fém merevítőket is műanyagra cserélik, hogy tovább spóroljanak. Szerencsére alapvetően az igazán jók sem kerülnek annyiba, mint egy elfogadható minőségű modern faablak. Maga a panel ablakcsere elvégzése sokkal kisebb összeg, de mindenképpen érdemes megtudakolni a forgalmazótól mind a márkát, mind a további költségeket

A Tisza Ablak és Ajtónál Debrecen és Budapest területén bárhol kedvezményesen talál minőségi, Kömmerling ablakokat, melyek a legjobbak a kategóriában. Ha érdeklődik panel ablakcsere iránt, lépjen velünk kapcsolatba!

vissza