• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Milyen hatással lehet az életünkre egy műanyag ablak beszerelése?

2017.11.16.

Milyen hatással lehet az életünkre egy műanyag ablak beszerelése?

Sok kérdés merülhet fel a vásárlóban, ha egyszer nyílászáró cseréjét kezdi fontolgatni. Ez természetes folyamat, hiszen nem kis változásról van szó: házunk egy része gyökeresen megváltozik, valami régi eltűnik, és különösen hangsúlyos ez az ablakok esetén. Itt merül fel a legtöbb égető kérdés, amivel meg kell birkózni, például hogy mennyire lehet időigényes az új termék behelyezése? Mennyi törmelékkel járhat, mennyi takarítás várhat ránk utána?

Hogy ezeket megválaszoljuk, nézzük meg, hogyan is zajlik egy műanyag ablak beszerelése! Miért is ez a típusú termék? Ne áltassuk magunkat: ez a legolcsóbb, mégis legjobb lehetőség, ami most elérhető az emberek számára, immár a szegényebb rétegek számára is megoldást jelent, mivel a fejlődés lehetővé teszi az árak drasztikus csökkenését. Összességében sokkal jobban járunk, ha ilyet választunk, és haladunk a korral.

Mielőtt azonban maga a folyamat, a műanyag ablak beszerelése lenne a téma, nem árt végighaladni az alapokon: miként áll össze egy ilyen termék, mik a fő tulajdonságai, mik a lehetőségeink. Ezek közül a legegyszerűbb az alapanyagot meghatározni, ugyanis a név egyértelművé teszi: jó minőségű, modern módszerekkel gyárottt műanyagról van szó, amely profilok formájában érkezik a gyárba, ahol a termék majd elkészül.

Ezeket a profilokat a megfelelő méretekre szabják, majd kialakítják belőle a tokot és a szárnyakat egyaránt. Igen, nem tévedés: ezen darabok úgy vannak tervezve, hogy minden alapjaként szolgálhassanak. Ezután már csak a két üvegréteg hiányzik a kész termékhez.

A műanyag ablak beszerelése megtévesztő feladat lehet sokak számára: nem annyira egyszerű, mint az sok helyen állítják, de semmiképp nem is olyan bonyolult, ahogy azt pár ember elhitetné velünk.

A folyamat, ha ablakcseréről van szó, minden esetben a régi nyílászáró teljes eltávolításával kezdődik. A szárnyakat leemelik, a tokot pedig több helyen is elfűrészelik, hogy gond nélkül kifeszíthessék. Így minimalizálni lehet az ellenállást, és a potenciális kárt is, amit okoznának. Ugyanezen okból, mindig belülről kifelé bontanak a szakemberek ,hogy elkerülhessék a homlokzat sérülését.

Ha a falnyílás felszabadult, ideje a helyére állítani az új terméket! Ilyenkor a szakemberek beállítják a függőleges és a vízszintes síkok tökéletességét egy vízmérték segítségével, ugyanis ha nem teljesen úgy áll a szerkezet, ahogy kell, nem fog jól működni. Ha ideális, ékekkel rögzítik a keretet.

Az ékek egészen addig tartják a nyílászárót, amíg a tokot több helyen át nem fúrják, és csavarokkal a falnyíláshoz nem rögzítik. Innentől az ablak használható és működőképes, a csavarok tökéletes tartást biztosítanak. Azonban valami még hiányzik: a purhab, ami egyszerre ad extra tartást és gondoskodik a szigetelésről is.

Ha az is bekerült, nincs más hátra, mint levágni az esetleg túldagadó habot - ami nagyon is lehetséges, hiszen az anyag hatalmas tágulásra képes - és megszemlélni a végeredményt. Esetleg lehet szükség némi faljavításra is, de az ok inkább kozmetikai. Ha cégünk felelős a munkáért, az extra hulladék miatt sem kell aggódnia: a folyamat végén minden törmeléket elszállítunk.

De mire is kell figyelni egy műanyag ablak beszerelése során?

  • falnyílás teljes megtisztítása
  • síkok beállítása
  • megfelelő rögzítés
  • megfelelő szigetelés

Remélem elértem a célom, és többet tudott meg általunk a műanyag ablak beszerelése témakörben A szabad információáramlás és szolgáltatás nagyon fontos számunkra. Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését, vagy eloszlatni a kételyeit, keressen fel minket online, vagy akár személyesen! Munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésére.

vissza