Miért számítanak jónak a műanyag ablakok árai?

2018.04.08.

Miért számítanak jónak a műanyag ablakok árai?

A műanyag ablakok árai a jó minőségű fa nyílászárókhoz képest sokkal alacsonyabbak. Ennek oka, hogy a gyártási folyamata letisztult, így sokkal gyorsabban és kevesebb energia belefektetésével készülnek el. A fa termékeknél ráadásul több a lehetséges hiba, mint a műanyagnál, emiatt az előállításánál több figyelmet kell fordítani a technológiára.

A profilok fő alapanyaga a műanyag, de ezen kívül megtalálható benne egy fémmerevítés is. Ezek összköltsége szerencsére nem túl magas, így a későbbiekben elkészülő nyílászáró ára így nem lesz borzasztóan drága. Ami nagyobb hatással van arra, hogy a műanyag ablakok árai hogyan alakulnak, az maga a nyílászáró mérete. Minél nagyobb falnyílást kell lefedni egy ilyen szerkezettel, annál több anyagot kell felhasználni az ilyen típusú termékek előállításához.

Az üveglapok kinézete és ára az, amely még jelentős mértékben beleszól a végösszegbe. A legolcsóbb a jól ismert, átlátszó üveg, amely tökéletes ki- és belátást biztosít mindenki számára. Ennél drágábbak a savmart üvegek, amelyek a fényt ugyan átengedik, azonban a túloldalon lévő képből már nem sokat enged látni.

A harmadik üveg, amellyel foglalkozunk, a katedrál üvegek, melyek felszínén különböző, a függőleges síkból kiálló minták találhatóak. Ezek mindegyike más és más. Van, amelyen könnyedén át lehet látni, míg egy másik hasonlóan zavarja a be- és kilátást, mint a savmart.

Mivel az alapanyagok többsége elég olcsó, így felmerül a kérdés, hogy: mivel megy fentebb az ár? Ennek oka, hogy a különböző funkciók beszerelése több időt igényel, valamint minél több kritériumnak kell megfelelnie, annál összetettebb szerkezetet is kell létrehozni a tökéletes működés érdekében.

Az elsődleges funkció a nyílás, ezen felül ezt ki lehet egészíteni bukó és résszellőző funkcióval. Sokan hozzáveszik a külön felszerelhető rovarhálót és redőnyt is az összköltségekhez, mivel a leggyakoribb, hogy ezeket együttesen szerelik fel. Azonban ezek beszerzésére később is lehetőség van.

A műanyag ablakok árai így tudnak a magasba kúszni, azonban, ha nincs szükségünk minden extrával ellátott termékre, a pénztárcánkat kímélő beszerzést tudunk véghez vinni.

vissza