Mi az a Kömmerling ablak?

2019.01.06.

Mi az a Kömmerling ablak?

Ha mostanában mozgott olyan körökben, ahol sokáig téma volt a nyílászárók ipara és piaca, akkor talán nem most találkozik először ezzel a kifejezéssel, ami a legtöbb ilyen beszélgetés egyik sarokkövét alkotja, a Kömmerling ablak. Valószínűleg hallotta már, de azt is tudja mit takar, mit jelent? Ha érdekli a téma, engedje meg, hogy a következő pár bekezdésben beavassam a részletekbe!

A Kömmerling ablak egy olyan műanyag nyílászárót takar, amely a névadó cég által előállított profilokból készül, és megfelel egy adott minőségi standardnak, amit a vásárlók elvárnak. De mi is ez a beszéd cégekről, profilokról, standardokról és elvárásokról? Nézzük meg őket részletesen!

A Kömmerling cég egy rendkívül neves német székhelyű gyártó, amely fő területe a műanyag ablakok alapköveinek számító profilok gyártása. Az általuk előállított termékek híresek a nagyszerű minőségükről, arról a német pontosságról, és eleganciáról, ami minden ilyen területről érkező terméket áthat.

Ezek a profilok adják a Kömmerling ablak lelkét, és szerkezetét is, ezek alkotják azt a fehér keretet, ami eszünkbe jut, ha magunk elé képzeljük a terméket. A keretek össze vannak forrasztva, a tökéletes szigetelés miatt, a belsejükben pedig kemény acélmerevítés fut végig, amely a stabilitásért felel. Ez jelenthetne némi hátrányt az acél hővezetése miatt, azonban a kamrás szerkezet ellehetetleníti hőhíd létrejöttét.

De mi kell még egy kiváló termékhez? Természetesen üveg, amiből szintén csak a legjobb elég jó. Minimum két darab  üveglap kerül a keretekbe, közöttük pedig nem lehet semmi más, mindössze nemesgáz, ami olyan alacsony U értékről – a hőáteresztés mértékegysége, minél alacsonyabb a szám, annál kompetensebb a szigetelés - gondoskodik, ami egyedülálló a piacon.

Az ilyen típusú termék szinte vírusként terjed manapság, előbb-utóbb „megfertőz” minden háztartást, hiszen számtalan előnye és kedvező ára hajlamos minden kétkedőt meggyőzni a hasznáról. Már csak az a kérdés, mikor találja meg az útját minden ember szívébe.

vissza