• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Kiválóan szigetel a műanyag erkélyajtó

2017.10.29.

Kiválóan szigetel a műanyag erkélyajtó

Télen egyáltalán nem mindegy, hogy a nyílászárók mennyire képesek feltartóztatni az odakinti mínuszok ostromát. A fűtés súlyos terheket ró minden háztatásra ilyenkor, így rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk a lehető legjobb hőszigetelésről. Manapság rengeteg információ áll rendelkezésünkre, amely segíthet a döntésben. Ezek pedig egyértelműen a műanyag erkélyajtó felsőbbrendűségét mutatják.

De mi is lehet ennek az oka? Mitől is nyújt jobb szigetelést egy műanyag erkélyajtó, mint fából készült társai? A válasz talán meglepő lehet!

A legfőbb ok a gyártástechnológiában rejlik: ahogy az ilyen típusú nyílászárók mindegyikét, ezeket is előre legyártott profilokból állítják össze, amelyek hosszú darabokban érkeznek a gyárba. A kért méretre való levágásuk után, az egyes darabokat összeforrasztják, így kialakítva a szerkezetet, a tok és a nyíló esetében egyaránt.

A profilok belseje kamrás kialakítású, ez segít megtartani a szerkezeti stabilitást, valamint fontos a hőszigetelés miatt is. Minél több a kamra, annál több a levegővel töltött rés, a több kamra pedig jobb szigetelést ad.

Azonban nem csak ezt találhatjuk meg, ha szétszedünk egy ilyen terméket: a szerkezetben található egy acélmerevítés is, ami még nagyobb stabilitásról gondoskodik. Az efféle kialakítás miatt a nyíló anélkül lesz kiváló szigetelő és szerkezeti elem, hogy túl nehézzé válna.

De ugye ami minket érdekel, az a hőszigetelés. Mi is gondoskodik a kereten kívül arról, hogy egyetlen mínusz se juthasson át? Nos, minden egyes nyílóba minimum két darab, edzett üveglap kerül, amelyek között nemesgáz található: ez még jobban szigetel, mint a levegő, az üveggel kombinálva pedig szinte tökéletes a hatás.

Erre természetesen rásegít a minimum két darab gumitömítés is, ami körben végigfut az egész felületen. De ez sem minden! A szélesség változásával, az üveglapok, és a gumik száma is nőhet, ahogy a kamraszám is.

Nem véletlen hát, hogy annyira népszerű, és közkedvelt lett a műanyag erkélyajtó. Ilyen fontos helyre csak a legjobb hőszigetelés jöhet szóba, ezek a nyílászárók pedig ezt nyújtják.

vissza