• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Jobb félni, mint megijedni? Az ablakcsere folyamata

2018.11.25.

Jobb félni, mint megijedni? Az ablakcsere folyamata

A vásárlók egyik legnagyobb problémája általában az, amikor műanyag ablak beszerzésén gondolkoznak, hogy vajon mekkora kárt, felfordulást fog okozni annak beépítése otthonukba. Azonban erről a folyamatról sok téves információ és rémhír terjeng. Célunk az, hogy tisztázza és megmutassa: mivel is jár egy ablakcsere?

Az folyamat maga nagyon egyszerű, ennek oka főleg az, hogy tapasztalt szakemberek végzik, akik a lehető legjobban vigyáznak a homlokzat és a falak épségére - persze a minimális javítást nem lehet elkerülni.

Az ablakcsere a régi nyílászáró teljes eltávolításával kezdődik: fontos, hogy mindent ki kell bontani, a falnyílást teljesen üressé tenni. Ennek eléréséhez elsőként leakasztják a szárnyakat, hogy tovább léphessenek a tok eltávolítása felé. Ez képzi a legtöbb törmeléket: a fennállókat középen kettévágják, majd kifeszítik őket, így hamarosan az egész szerkezet eltávolíthatóvá válik. Fontos megjegyezni, hogy a folyamat során mindig befelé bontunk, hogy ne tegyünk kárt homlokzatban. Az itt keletkezett törmelék elszállításáról természetesen cégünk gondoskodik.

Ezután következik az új termék behelyezése, majd beékelése. Ez nagy figyelmet igényel, hiszen gondoskodni kell arról, hogy minden sík tökéletesen álljon - függőlegesen, és vízszintesen is - különben a vasalat nem fog tökéletesen működni, a nyíló félrezár, vagy szorul, ami nem elfogadható egy ilyen modern termék esetén. Ha beékelték, a tokot több helyen átfúrják, ezeken a furatokon át pedig csavarokkal rögzítik a falakhoz. Ez gondoskodik az ablak tartásáról, így már használható is a nyílászáró. Ennek ellenére mégsem ez az ablakcsere végső lépése.

Az utolsó mozzanatok a szigetelés tökéletességét szolgálják: a falnyílás és a tok közé purhab kerül, ami megszilárdulása során tökéletesen kitölti a rendelkezésére álló helyet, végképp elzárva a levegő útját. Ezután a nyílókat behelyezik, párkányt tesznek be, de ezek már csak apróságok. A munka oroszlánrésze véget ért.

Ebből a kis leírásból jól látható, mennyi munkával jár valóban egy ilyen termék beszerelése. Ha úgy gondolja, ennyit megér, hogy háza kissé modernebb, fejlettebbé és nem utolsó sorban jobban szigetelté váljon, ne habozzon!

vissza