• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Itt a tavasz, itt az ablakcsere ideje!

2018.04.22.

Itt a tavasz, itt az ablakcsere ideje!

Nézzen ki! Ha épp nem az éjszaka közepén olvassa ezt, lázas kutatása közben, amit az ablakcsere témakör pontosabb ismeretének vágya idézett elő, akkor valószínűleg hatalmas napsütés fogadja, a fülét madárszó tölti be, a levegőben pedig virágpor édeskés illata terjeng. Bizony eljött a tavasz, ez pedig a nyílászárók világában is sokat jelent: itt az ideje, hogy kicseréljük a régi nyílászárókat.

De a kettőnek mi köze is van egymáshoz? Miért lenne pont a tavasz, amikor az összes bogár felébred alkalmas időpont arra, hogy ideiglenesen megfosszuk a házat az egyik védelmi felületétől? Nos, nem árt, ha házunkat jobb hőszigetelővé tesszük, mielőtt bejön a fullasztóan meleg nyár, vagy hirtelen a meleg évszakok után beköszönt a fagyos téli hideg. Ehhez a hőszigeteléshez viszont speciális nyílászáró kell: műanyag ablak.

Mára ezek a termékek mást jelentenek a vevőknek, mint a régmúltban, a megjelenésükkor. Ami egykor drága és idegen volt, mára mindenki számára elérhető, olcsó, és olyan minőséget képvisel, hogy nem lehet kérdés az ablakcsere. Ha új nyílászárót választunk, mindenki számára ez a legmegfelelőbb.

Korábban felmerült, hogy miért is érdemes most kibontani a régi ablakot, amikor odakinn rengeteg a rovar. Nos, erre a válasz egyszerű: az új beszerelése annyira gyors folyamat, hogy kevés esélye lesz bejutni bármilyen betolakodónak.

A beszerelést a szakembereink végzik, akik már számtalanszor csináltak ilyet: a nyílók leakasztása után, a tokot több helyen is elfűrészelik, így gyors és fájdalommentes lesz a kibontása, amint pedig a falnyílás üres, már mehet is az új tok a jövendőbeli helyére. Ezt csavarokkal rögzítik, majd a hézagokat purhabbal töltik ki, ami a szigetelés szempontjából is rengeteget jelent. Mindezt igyekeznek úgy véghezvinni, hogy sem a homlokzat, sem a belső fal ne sérüljön.

Amint az új nyílászáró a helyén van, házunk immár védett minden ellen, ami csak be szeretne jutni - itt már a meleget, vagy hideget is értve. Nincs is több dolguk az ablakcsere elvégzése után - talán mindössze egy szúnyogháló beszerzése.

vissza