Kapcsolat

Müanyagablak - Halász Attila

 

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Hogyan történik az ablakcsere a Tisza ajtó ablaknál?

2015.05.11.

Hogyan történik az ablakcsere a Tisza ajtó ablaknál?

Miután felvette munkatársainkkal a kapcsolatot ablakcsere ügyben, egy helyszíni felmérésen, megbeszélésen ismertetni fogjuk Önnel a legfontosabb tudnivalókat. Ezt követően semmi dolga nem lesz, „dőljön hátra” a többit mi elvégezzük. Az ablakcsere folyamatát teljes egészében elvégezzük, teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

A régi ablakok bontásától kezdve, az új beszerelésén át minden munkafolyamatot az ablakcsere kapcsán cégünk végez.

Ablak beépítésnél, ablakcserénél különböző helyzetekkel találkozhatunk, most vizsgáljuk meg őket külön-külön.


Új nyílásba történő beszerelés

Építkezés során érdemes figyelnünk arra, hogy az ablaknyílás szépen falazott, függőleges és természetesen egyenletes felszínű legyen, hiszen ez elengedhetetlen feltétel a könnyebb beszerelés érdekében. Ablakok beépítésénél segítségünkre lehet az úgynevezett méter jel is, melyhez az ablakokon kívül a padozatot is szokták viszonyítani. Ennek a jelzésnek a megléte nélkülözhetetlen a különböző erkélyajtók beszerelésénél is. Új épületbe való beépítés során a műanyag ablakok befogatása csavarozással történik, majd a szerelési hézagok, rések kitöltése PUR habbal valósul meg. A pur hab rögzít is, de a csavaroknak már a rögzítést magukban is meg kell oldaniuk.  Ezután jöhetnek az utolsó simítások, beállítások. Hagyományosan 24 óra elteltével már nyitható, zárható az ablak. Ezt az időintervallumot kötelező kivárni a kötőanyagok megfelelő szilárdulása érdekében.


Ablakcsere tégla épületben. hogyan?

Ha a műanyag ablak csere teljes tokbontással történik, célszerű az ablak környéki területet elrendezni, hogy a beépítő szakember könnyedén odaférjen a nyíláshoz. Ha felújításról van szó, mindenképpen a falak festése és a padozat végleges elkészülte előtt kell az ablakok cseréjét beiktatni, hiszen elég nagy kosszal járnak a munkafolyamatok. Ha lakásfelújításról van szó, a bútorokat mindenképpen fedjük le, és különös tekintettel legyünk az elektronikai eszközök megóvására. Nem csak takarítás szempontjából kíméljük meg magunkat, de a szálló por, kosz könnyedén megtapad az elektronikai eszközök réseiben, és azok későbbi meghibásodását is előidézheti. Mint már említettük a tokok rögzítése ebben az esetben is csavarozással történik, ez után pedig pur habbal vannak körbe fújva a műanyag nyílászárók. Ezeket követően jöhet a különböző kiegészítők, mint például reluxa, párkány, könyöklő elhelyezése. Ha előre egyeztetett munkatársainkkal a fal helyreállítását is elvégezzük. Ez magába foglalja annak kőműves javítását vagy gipszkartonozását, amelyik módszert választja a kedves megrendelő.  

 

Panelotthonokban való ablakcsere. Hogyan?

Ebben a szituációban is teljes tokbontással indul az ablakcsere folyamata. Ne feledkezzünk el az előkészületekről: ablaknyílás megközelíthetőségének biztosítása, valamint a bútorok lefedése takarófóliával. Kezdésként leszereljük a régi ablak elemeit: párkányt, redőnyt, könyöklőt; következő lépésként elfűrészeljük a tokot és részleteiben eltávolítjuk azt. Nagy mennyiségű építési hulladékra nem kell számolnunk, a tokok bontása során minimális por, kosz keletkezik. Miután az ablaknyílás megfelelő előkészítése is megtörtént, jöhet az új tok beszerelése csavarozással, aztán a pur habbal a szerelési hézag tömítése, és végül a kiegészítő elemek felszerelése. Befejezésképpen felszereljük a reluxákat, megtörténik a beállítások folyamata is és kész is van az ablakcsere panel lakásban.


Geréb tokos ablakcsere. hogy csinálják?

Mit is jelent az, hogy „geréb tokos” ablak? Ebben az esetben a nyílászárónak van egy belső és egy külső szárnya, amely méreteiben különbözik és körülbelül 10-15 cm távolságra találhatók egymástól. Ilyen ablakoknál lehetséges azok cseréje a tok bent hagyásával. Itt mindig tartsuk szem előtt, hogy a régi ablak üvegméretéhez képest az új ablak üvege kisebb lesz. Ezen ablakcsere esetében gondoljuk át alaposan, hogy célszerű-e már meglévő tokba szerelni az új ablakokat. Sosem lehetünk biztosak a már használatban lévő tokok állapotának minőségéről. Ha mégis ez a megoldás marad, itt valóban nem lesz sok gondja a takarítással. Legelőször eltávolítjuk a használt ablakszárnyakat, zsanérokat, és igény esetén a tok külső részét is. Ezután betesszük és beállítjuk az új ablakot a régi helyére, és a tokon keresztül csavarokkal rögzítjük azt. Bent maradó tok esetében az ablakpárkányok nagyrészt maradnak, a könyöklőket, redőnyöket, szúnyog hálókat megbeszélés szerint cseréljük. A beszerelési réseket és a belső oldalon fent maradó régi tokot takaró lécekkel elfedjük. A munkálatok végezetével már nyithatja és zárhatja is nyílászáróját.

természetesen a geréb tokos ablakcsere megoldható úgy is, hogy a tokszerkezetet kivesszük a helyéről és úgy építjük be az ablakot, Ez az eljárás ugyan az mint a téglaépületek ablakcseréje.

Ingyenes felmérés kérése

Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, a települést ahol a felmérést kéri. A felmérés során jó tanácsokkal, ötletekkel látjuk el. Mindenkinek ajánlom aki az áron kívül az praktikusságot is szem előtt tartja. Debrecenben ez a szolgáltatásunk ingyenes. Budapesten a nagy távolságok miatt 3.000.-Ft, amit megrendelés esetén a végösszegből jóváírunk.

Név *:
Telefonszám *:
Település *:
Egyéb információ:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Árajánlat műanyag ablakra

Kérjük töltse ki az űrlapot, hogy a megfelelő nyílászárókat ajánljuk az Ön számára

Név *:
Település *:
Telefonszám:
E-mail cím *:
Válasszon típust *:
Üvegezés *:

Az ablak színe *:


Kéri-e a beépítését *:


Amennyiben kéri az ablakok beépítését, kérjük adja meg az épület építési módját:


Amennyiben tégla az épület, kérjük, jelölje be, hogy bontással vagy a régi tokba építve szeretné elvégeztetni az ablakcserét:

Ha tégla épületben bontással kéri az ablak cserét, kérjük, jelölje be, hogy kéri -e az ablakkáva helyreállítását:


Régi ablak / ablakok elszállítása:

Kérjük, adja meg milyen kiegészítőket szeretne a műanyag ablakjaihoz. Az egyéb leírásban adja meg, hogy melyik ablakhoz, melyik kiegészítőt kéri:Méretek és egyéb információk *:
Melléklet csatolása:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza