• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Egyszerű és nagyszerű: a műanyag teraszajtó

2017.11.30.

Egyszerű és nagyszerű: a műanyag teraszajtó

A műanyag teraszajtó igen nagy népszerűségnek örvend, hisz gazdaságos és praktikus megoldásnak számít. Gazdaságos, hisz viszonylag könnyű előállítani: gyakorlatilag nem más, mint egy nagyméretű, tolható, kilincsel szerelt műanyag ablak. Ugyanott gyártják, ugyanolyan eljárásokkal készül, ennek köszönhetően remekül szigetel, sokféle funkciót képes betölteni, és akár egy egész falat átláthatóvá tehet egyetlen, osztott szerkezet részeként.

Nincs is jobb egy szép terasznál. A házat is beborítja napfénnyel, miközben megkönnyíti a közlekedést az udvarra. Télen-nyáron bármikor ki-be költözhetünk amikor kedvünk, vagy az időjárás úgy tartja. A szépen berendezett terasz külsejére ugyanakkor igen nagy hatással van a műanyag teraszajtó is.

A legtöbben szeretik a fal egészét, vagy egy nagyobb szeletét ennek a célnak szentelni, hogy szinte úgy tűnjön, mintha a nappali folytatódna odakint, egy kis szigetet alkotva ezzel a természetben. Persze emellett praktikus is, hisz rengeteg természetes fényt juttatunk be, ami köztudottan a legegészségesebb fajta. Nyáron is jobb egy hátsó kert felé néző kijáraton közlekedni, hisz nem kell megkerülni a házat.

Érdemes néhány tényezőt észben tartanunk, ha teraszépítésbe kezdenénk, és szükségünk van egy ilyen nyílászáróra. Egyrészt lényeges szempont, hogy jól szigeteljen, hisz igen nagy helyet foglal el, és emellett az egész terasz értelmét veszti, ha ugyanúgy süvít a szél a nappalin keresztül, mintha odakint ücsörögnénk. Fontos lehet az is, hogy könnyen kilássunk rajta, de emellett biztonságos is legyen. Persze egy bejárati ajtót is beszereltethetnénk, de ez korántsem olyan látványos megoldás, mint az üveg.

A leglátványosabb, és ezzel egyidőben biztonságos és korszerű eszköz a műanyag teraszajtó. Ennek nagy része üveg, így nagyszerű látványt biztosít. Azért is remek, mert részét képezi akár egy nagyobb üvegezett falfelületnek is. Ez lényegében egy tokosztott típust jelent, melynek különböző részeit különféleképpen lehet nyitni. Lehet egyik része buktatható, másik nyitható, a harmadik pedig fix. Ennek a részét képezi a padlóig érő, nyitható vagy tolható rész, mely a közlekedést biztosítja.

A különböző nyithatóság tekintetében érdemes megfontolni, hogy mekkora műanyag teraszajtót szeretnénk. Méret tekintetében szinte nincsenek egyáltalán korlátaink, így előfordulhat, hogy az elkészült termék súlya miatt nehezen lenne a hagyományosan befelé nyitni, vagy akár túl sok helyet foglalna. Erre az esetre legjobb a toló, vagy emelő-toló szerkezet. Így nagyon kevés helyet foglalunk el a szobából mozgatás esetén, hisz egy sínen mozog az egész szerkezet.

Az emelő-toló rendszer egy kifejezetten modern és praktikus megoldás. Egy ilyennel felszerelt darab szárnya előbb elemelkedik kissé a toktól mielőtt tolni lehetne. Ez szinte elengedhetetlen, ha igazán nagy felületet szeretnénk mozgatni, hiszen a felemelt részt sokkal könnyebb eltolni. Ezzel kisebb gyermekek is gond nélkül nyitogathatnak akár egy nehezebb terméket is.

A műanyag teraszajtó alapvetően egy egyszerű elgondolás, mégis igen praktikus, és sokkal szebb, mint egy tömör darab, vagy akár a régi, elvetemedő és sok levegőt beengedő faépítésű. Ez a modern megoldás remekül szigetel, így megtartja a hűvös benti levegőt, kilépve rajta pedig érezhetővé válik a nyári nap melege. Ha terasz építésébe kezd, mindenképp érdemes ebben gondolkodnia!

vissza