Ablakcsere bontás nélkül

2015.03.04.

Ablakcsere bontás nélkül

Az ablakcserének azon fajtája amikor a régi ablak tok szerkezetét benne hagyjuk a meglévő falazatban. Az új műanyag ablakot pedig beleépítjük a régi (megmaradt) tokszerkezetbe. Tudja meg mi az előnye és a hátránya az ablakcserének bontás nélkül, hogy is történik a tokba való beépítés során.

Az ablakcsere bontás nélkül megoldható de nem ajánlot ablakcsere típus. Bontás nélküli ablakcsere folyamata a következő: A régi, elöregedett nyílászárók szárnyait leakasztjuk, a zsanérokat és egyéb ótban lévő vasalatokat, szerelvényeket levágjuk. Az új műanyag ablakot a régi tokba szereljük bele. A beépítés módja ugyan az mintha falba építenénk be az új műanyag ablakot. A  beépítés után, a pur habot körbe műanyag szegőlécekkel szegjük körbe.

Ennek hatására természetesen az új nyílászáró üvegfelület mérete csökkenni fog, ezáltal a bejövő fény is kevesebb lesz. Ezzel számolnunk kell már amikor elhatározzuk az ablakcserét. Ezért nagyon kicsi ablakoknál meg kell gondolni, hogy ez az ablakcsere jó döntés lesz e. Továbbá hátránya, hogy a régi ablak tok és a fal nem megfelelő kialakítása miatt, ezeken a részeken esetlegesen a szigetelés nem tökéletes. Amit cserébe viszont kap az ember, hogy nem jár nagy kosszal, nem kell falat bontani, nem kell kőművesnek körbejavítani a falkávát, festőnek pedig kifestenie az ablakcsere után. Viszont ezek az alőnyök inkább rövídtávon térülnek meg. Ablakcsere bontás nélkül hosszú távon nem biztos, hogy a legjobb megoldás, érdemes végiggondolni, hogy amit most megspórol azt az idő múlásával meg ne bánja. Mert akkor lesz a legdágább az ablakcsere ha mégegyszer el kell végezni. 

Biztos megvannak azok az esetek amikor az ablakcsere bontás nélkül a legjobb, legpraktikusabb döntés. Az esetek túlnyomó többségében azért a hagyományos ablakcserét részesítik az emberek előnyben.

Mi mindkettő típusú ablakcserében otthonosan mozgunk, csak a megrendelőn múlik melyik megoldást választja.

műanyag ablak meglévő tokba építése

ablak tokba építéseablakcsere tokba építéssel

vissza