Ablak csere egy nap alatt?

2017.05.25.

Ablak csere egy nap alatt?

Ez a kérdés sokakban felmerülhet, hiszen a várost járva sokszor feltűnhet az embernek, hogy egy-egy épületen változott valami, és csak később ébred rá, hogy miben is. Az ablak csere elkészülhet egy nap alatt is, de ez függ attól, hogy hol és milyen méretű nyílászáróval tervezzük elvégezni.

Egy-két műanyag ablak cseréjénél, amennyiben a méretük nem túl nagy, kivitelezhető az egy napos határidő. Ebbe beletartozik a helyszínre szállítás, az előző nyílászáróknak az eltávolítása, a falnyílás előkészítése, majd az új darabok precíz beállítása és beszerelése.

Leírva rövid és gyors folyamatnak tűnik, azonban ahhoz, hogy a szárnyak ne nyíljanak és csukódjanak maguktól, valamint a falból se hiányozzon nagyobb darab a kelleténél, szükség van a megfelelő, körültekintő munkavégzésre. Ha egy teljes házban szeretnénk kicserélni az összes nyílászárót, az már időigényesebb feladat, ezen felül érdemes számolni az időjárás esetleges szeszélyességével.

A napsütéses idő a legoptimálisabb mindenki számára, hiszen senkinek sem kell azon aggódnia, hogy beesik-e az eső, és mit áztat el. Visszatérve a darabszámokra: minél több nyílászárót kell kicserélni, annál több időt vesz igénybe a folyamat. Érdemes több nappal is számolni, amikor a szakembereket fogadni tudják.

A teljes ablak csere procedúra, a megrendeléstől kezdve a gyártáson át a beszerelésig már hosszabb folyamat. Mivel az egyes elemeknek passzolniuk kell a falnyílásba, ezért először le kell mérni a nyílás méretét, és csak ezután kezdődhet meg a termék legyártása. Ez egy-két hetet vesz igénybe, utána kerül szállításra a céghez, onnan pedig a megrendelőhöz.

Cégünk Kömmerling termékeket használ. Az általuk készített profilok ellenállóak a napsütéssel szemben, ezért az évek folyamán nem sárgul el a fehér műanyag. A szárny és a tok tökéletesen simul egymásba, ezáltal tökéletesen szigetel hőt és hangot egyaránt. Hiszen nincs is jobb annál, mint kizárni a forgalom zaját az út mellett, vagy csak egyszerűen kint tartani a nyári meleget és a téli hideget.

Amennyiben érdeklődik az ablak csere iránt, forduljon bizalommal hozzánk!

vissza