• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

A tolóablak és amit érdemes tudni róla

2019.01.20.

A tolóablak és amit érdemes tudni róla

Bárhonnan is nézzük, napjainkban olyan nyílászáró megrendelésére van lehetőségünk, amilyet csak szeretnénk. Lehet az a megszokott forma téglalap, vagy kör, de akár igazán extravagáns kialakításokra is van lehetőség. Habár a tolóablak nem feltétlenül számít annak, de mégis egy igen egyedi és irigylésre méltó darab, ami igazi éke lehet egy otthonnak. Mit érdemes tudni róla?

Magyarországon még csak most kezdi igazi térhódítását, de Amerikában például már régóta az egyik leggyakoribb termék, hiszen amennyiben ilyen kialakítást választ a megrendelő, nagy helyet tud felszabadítani, amelyet alapesetben egy oldalra nyíló darab, nyitott állapotban elvesz. A kisméretű, garzonlakások esetében ez egyáltalán nem elhanyagolható.

Működéséről annyit, hogy egy olyan nyílászáróról van szó, amely mikor kinyitásra kerül, nem fordul le a tokról, hanem annak síkjában csúszik el. Azaz, csak egyszerűen elcsúsztatjuk az ablakot.

Ahogy korábban említettem, Amerikában egy valóban közkedvelt darab, de szerencsére a hullám ide is elérkezett. Hogy miért csak most? Ha belegondolunk, Magyarország szereti az egyszerű, de mégis letisztult, tradicionális kialakításokat. Azonban az ember mindig többre, újra és fejlettebbre vágyik, így itt a lehetőség a tolóablak adta előnyök kiaknázására.

Annak érdekében, hogy cégünk minden esetlegesen felmerülő igényt ki tudjon elégíteni, beálltunk a sorba, hogy a lehető legjobb darabot tudjuk előállítani. Az anyag szempontjából, ugyanaz, mint a megszokott műanyag ablak esetében, ami azt jelenti, hogy megjelenését tekintve alapvetően fehér, de igény szerint kérhető famintázattal is.

Amennyiben mindkét oldalra kéri a megrendelő, abban az esetben a műanyag váz és a tok is barna színű kell, hogy legyen, ami aranytölgy és a mahagóni árnyalatban érhető el. Erre kerül fel a faerezettel ellátott fólia. A fehér színről érdemes tudni, hogy UV álló, így az idő során nem fog besárgulni.

Az fokozódó igényeknek próbálunk minél inkább megfelelni, ami azt jelenti, hogy a különböző profilkialakításoknak köszönhetően szinte bármilyen méretben legyárthatók a nyílászárók. A technikai fejlesztéseknek köszönhetően, egy igen stabil és erős kialakításról van szó. Amennyiben úgy érzi, hogy egy tolóablak tökéletes eleme lenne lakásának, keressen fel minket kérdéseivel bizalommal.

vissza