Kapcsolat

Müanyagablak - Glasz Tamás

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

DEBRECENIEK FIGYELEM!!! 

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025 DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14.

B. ÉPÜLET, FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844 

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Műanyag ablakok nyitásmódjai

Műanyag ablak nyitásmódok

Félkörívű fix műanyag ablak

Félkörívű fix műanyag nyílászárók

Az ablakok egyik alap kivitelezhető fajtája a fix ablak, ami egy hőszigetelő üveg a tokprofilba építve. Amikor ennél a típusnál tesszük, le a voksunkat tartsuk szem előtt az épületrész szellőztetési alternatíváit illetve az ablakfelület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix ablakokat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található.

Félkörívű bukó műanyag ablak

Félkörívű bukó műanyag nyílászárók

Csak bukik, a vasalat kiiktatásával tisztításhoz teljesen lenyitható, így a terület rendesen elérhető és megtakaríthatóvá válik.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Félköríves fix műanyag ablak

Félköríves fix műanyag nyílászárók

Nincs nyitható része, a ablakok egyik alap kivitelezhető fajtája a fix ablak, ami egy hőszigetelő üveg a tokprofilba építve. Amikor ennél a típusnál tesszük, le a voksunkat tartsuk szem előtt az épületrész szellőztetési alternatíváit illetve az ablakfelület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix ablakokat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található.

Félköríves nyíló műanyag ablak

Félköríves nyíló műanyag nyílászárók

Ez egy kétfunkciós, egyszárnyú működtetésű műanyag nyílászáró. Ezeknél a kilincs 2 állású. Függőlegesen lefelé zárt állapotban, vízszintesen nyitott állapotban funkcionál a nyílászáró. Jó, ha tudjuk a műanyag ablakokról, hogy a merevségüket, alaktartásukat a belsejükben rejtetten elhelyezett acélvasalás adja. Az íves ablak esetén a vasalást nem lehetséges íveltre hajítani, a vasalásnak ez a része így hiányzik az ablakból. Ez annyit jelent, hogy két sarokerősítés hiányozni fog a szerkezetükből. A műanyag nyílászárók stabilitása ennek köszönhetően valamelyest alacsonyabb.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Kör fix műanyag ablak

Kör fix műanyag nyílászárók

Minimális gyártható átmérő méret: 800 mm.

A műanyag ablakok egyik alap kivitelezhető fajtája a fix ablak, ami egyszerűen megfogalmazva egy hőszigetelő üveg a tokprofilba építve. Fix ablak választása során vegyük figyelembe az épületrész szellőztetési alternatíváit illetve az ablakfelület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix ablakokat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található.

Kör bukó műanyag ablak

Kör bukó műanyag nyílászárók

Minimális gyártható átmérő méret: 880 mm.

Kívül- belül színes kivitelben is rendelhető. A kör ablak felső fele csak bukik, a vasalat kiiktatásával ez a tisztításhoz teljesen lenyitható.

Kör nyíló műanyag ablak

Kör nyíló műanyag nyílászárók

Ennél az ablaktípusnál vegyük figyelembe a következőket: a műanyag ablakokról tudjuk hogy a merevségüket, alaktartásukat a belsejükben rejtetten elhelyezett acélvasalás adja. Az íves ablak esetén a vasalást nem lehetséges íveltre hajítani, a vasalásnak ez a része így hiányzik az ablakból. Ez annyit jelent, hogy két sarokerősítés hiányozni fog a szerkezetükből. A műanyag ablakok stabilitása ennek köszönhetően valamelyest alacsonyabb.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Háromszög fix műanyag ablak

Háromszög fix műanyag nyílászárók

A fix ablakok nem nyithatók itt a tokprofil van beüvegezve. Ezen műanyag ablakok választása során vegyük figyelembe az épületrész szellőztetési alternatíváit illetve az ablakfelület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix ablakokat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található.

Háromszög bukó műanyag ablak

Háromszög bukó műanyag nyílászárók

Minimális gyártható átmérő méret: 900 mm, kívül- belül színes kivitelben is rendelhető. A háromszög ablaknál a vasalat kiiktatásával ez a tisztításhoz teljesen lenyitható.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Fix műanyag ablak

Fix műanyag nyílászárók

Minimális gyártható méret: 300X400 mm.

A műanyag ablakok egyik alap kivitelezhető fajtája a fix ablak, ami egyszerűen megfogalmazva egy hőszigetelő üveg a tokprofilba építve. Amikor ennél a típusnál tesszük, le a voksunkat tartsuk szem előtt az épületrész szellőztetési alternatíváit illetve az ablakfelület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix ablakokat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található.

Amennyiben egy nyitható ablak mellett van a fix műanyag nyílászáró megoldható becsavarozott szárnyprofillal rendelni, mert az üveg mérete csak ebben az esetben lesz egyforma.

Nyíló műanyag ablak

Nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártható méret: 460X490 mm.

Az ablak stabilitása érdekében előnyösebb, ha az ablak szélessége kisebb, mint a magassága, hagyományosan befelé nyílnak.

Műanyag ablakaink széles palettájának egyik alfaja a kétfunkciós, egyszárnyú működtetésű ablak illetve erkélyajtó. Ezeknél a kilincs 2 állású. Függőlegesen lefelé zárt állapotban, vízszintesen nyitott állapotban funkcionál a nyílászáró.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

Bukó nyíló műanyag ablak

Bukó nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártási méret 460X490 mm.

Az ablak stabilitása érdekében előnyösebb, ha az ablak szélessége kisebb, mint a magassága, hagyományosan befelé nyílnak. A műanyag bukó-nyíló ablak kivitel a legpraktikusabb funkciójú egyszárnyú megvalósítású műanyag nyílászáró. Ez egy 4 állású kilincsel, van ellátva. Nyitási irányait tekintve: vízszintesen nyitott, függőlegesen lefelé zárt állapotban, 45 fokban felfelé egy nagyon hasznos úgynevezett résszellőztető funkcióban, függőlegesen felfelé bukó funkcióban működik a nyílászáró. Műanyag nyílászáróink mind a megfelelő levegő áramlását elősegítő résszellőztetővel, mind a hibás működés gátló vasalattal el vannak látva.

Kétkilincses bukó műanyag ablak

Kétkilincses bukó műanyag nyílászárók

Alkalmazhatóak olyan bukó ablakoknál, ahol a magasság nagyobb, mint a szélesség, de a minimum gyártási szélesség 450 mm legyen meg.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Bukó műanyag ablak

Bukó műanyag nyílászárók

Minimum gyártási magasság 400 mm. A bukó funkcióval ellátott ablakok javarészt egy több szerkezetből álló (pl. egy 3 szerkezetű ablak egyik része csak bukó) ablaknál vagy másodrangú helyiségeknél találhatók meg. Előre kell látnunk, hogy a bukó ablakok kilincse felül fog elhelyezkedni az ablakon, így ezzel számolnunk kell az elérhetőség miatt. Magasabb belmagasságú épületekben a műanyag bukó ablak nyitását egy úgynevezett rudas vagy zsinóros távnyitó segíti. Ezek a távnyitók min. 600 mm széles és max. 900 mm magas ablakokra szerelhetőek, ahol a levezetést az ablak oldalánál kell megoldani aminek egy 35 mm toldót kell alkalmazni.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

Váltószárnyas, nyíló+bukó nyíló műanyag ablakVáltószárnyas, nyíló+bukó nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártási méret 900X530 mm, a váltószárnyas szerkezet 1800 mm feletti szélességben is gyártható. Szerkezetileg mindkét szárnyon körbezáró vasalattal gyártjuk az ablakot.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 
Váltószárnyas nyíló-nyíló műanyag ablakVáltószárnyas nyíló-nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártható méret 900X530 mm, váltószárnyas - egy kilincses - az ablakszárnyak csak egymás után nyithatók - középen nincs tokosztó, tehát egyik szárny a másikra csukódik, ezért megrendeléskor meg kell jelölni, hogy melyik legyen a fő szárny, mert ezen lesz a kilincs. Az alárendelt szárny csak akkor nyitható, ha a fő szárny nyitva van.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokosztós nyíló-nyíló műanyag ablakTokosztós nyíló-nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártási méret 1000X510 mm, az ablakszárnyak egymástól függetlenül nyithatók - kétkilincses - ha mindkét szárny nyitva, akkor egy úgynevezett függőleges tokosztó található az ablaknyílásban.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 Tokosztós bukó-nyíló + bukó-nyíló műanyag ablakTokosztós bukó-nyíló + bukó-nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártási méret 1000X510 mm, az ablakszárnyak egymástól függetlenül nyithatók - kétkilincses - ha mindkét szárny nyitva, akkor egy úgynevezett függőleges tokosztó található az ablaknyílásban. Ezen ablakok mindkét szárnya funkcionál nyíló és bukó helyzetben is.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 


Tokosztós nyíló + bukó-nyíló műanyag ablakTokosztós nyíló + bukó-nyíló műanyag nyílászárók

Minimális gyártási méret 1000X510 mm, az ablakszárnyak egymástól függetlenül nyithatók - kétkilincses – teljesen nyitott állapotban, egy függőleges tokosztó található az ablaknyílásban. Az ablak egyik szárnya csak nyíló a másik pedig nyíló és bukó helyzetben funkcionál.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 


Toló-fix vízszintes mozgású műanyag ablakToló-fix vízszintes mozgású műanyag nyílászárók

Legfőbb ismérvei a terméknek: rendkívül helytakarékos, nem vesz el a belső térből helyet, esztétikus, Amerikában régóta bevált konstrukció. Egyik szárnya fix a másikat rá lehet tolni.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Toló-toló vízszintes mozgású műanyag ablakToló-toló vízszintes mozgású műanyag nyílászárók

Legfőbb ismérvei a terméknek: rendkívül helytakarékos, nem vesz el a belső térből helyet, esztétikus, Amerikában régóta bevált konstrukció. Mindkét szárny toló funkcióval kivitelezett a másik előtt lehet eltolni. A vízszintes nyitású tolóablakot abban az esetben ajánljuk, amikor a szélesség nagyobb a magasságnál. Kiegészítőként rendelhető tokba épített, tolható rovarháló, mely kipattintható a keretből.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Toló-fix függőleges mozgású műanyag ablakokToló-fix függőleges mozgású műanyag nyílászárók

Az emelőpaneles ablak, melynek szárnyai függőlegesen mozgathatóak. A feltolható ablakok közül az egy emelőpaneles nyílászáró felső szárnya fix, az alsó feltolható. Ezeket a műanyag ablakokat akkor ajánljuk, ha a nyílászáró szélessége nem haladja meg az 1250 mm-t, illetve szélessége kisebb a magasságnál.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Toló-toló függőleges mozgású műanyag ablakToló-toló függőleges mozgású műanyag ablak

A két emelőpaneles változat esetében mindkét szárny mozgatható, vagyis az alsó a feltolható és a felső lehúzható ablakszárnyként szerepel. Ezen műanyag emelőpaneles ablakokhoz rendelhető rovarháló is, mely praktikusan a keretben -az ablakszárnyakhoz hasonlóan fel-le tologatható.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Bukó nyíló+fix műanyag ablakBukó nyíló+fix műanyag ablak

A sorolt szerkezeteknél külön ablak rendszerek kapcsolódnak egymáshoz soroló profil segítségével rögzítve. A sorolt szerkezet egy fix és egy bukó-nyíló ablakrendszerből áll.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 
Nyíló, nyíló+bukó- nyíló műanyag ablakNyíló, nyíló+bukó- nyíló műanyag ablak

A sorolt, tokosztós műanyag ablakok szerkezetekre akkor van szükség, ha több ablakot kell egymáshoz tenni. A sorolásnál külön szerkezetek kapcsolódnak egymáshoz soroló profil segítségével, a tokosztósnál egy tokon belül több ablakszárny található tokosztó profillal elválasztva. Ezen szerkezetben egy nyíló és egy tokosztott nyíló+bukó-nyíló műanyag nyílászáró konstrukció van.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Nyíló, nyíló-bukó + nyíló-bukó műanyag ablakNyíló, nyíló-bukó + nyíló-bukó műanyag ablak

A sorolt, tokosztós műanyag ablakok szerkezetekre akkor van szükség, ha több ablakot kell egymáshoz tenni. A sorolásnál külön szerkezetek kapcsolódnak egymáshoz soroló profil segítségével, a tokosztósnál egy tokon belül több ablakszárny található tokosztó profillal elválasztva. Ezen szerkezetben egy nyíló és egy tokosztott bukó-nyíló+bukó-nyíló műanyag nyílászáró konstrukció szerepel.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Bukó nyíló, fix, bukó nyíló műanyag ablakBukó nyíló, fix, bukó nyíló műanyag ablak

Ebben a hármas műanyag nyílászáró sorolásban a két szélső szerkezet bukó-nyíló funkciót tölt be, amit középen egy fix ablak köt össze.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyíló műanyag erkélyajtó

 

Nyíló műanyag erkélyajtó

Ezt a szerkezetet más néven tokküszöbös kivitelnek is nevezzük. A küszöb magasságát tekintve alacsony küszöbös erkélyajtók csak nyíló funkcióval gyártható. 2200 mm magasság felett a gyártó szárnyosztó beszerelését követeli meg a garancia érvényessége fejében.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Nyíló-bukó műanyag erkélyajtóNyíló-bukó műanyag erkélyajtó

2200 mm magasság felett a gyártó szárnyosztó beszerelését követeli meg a garancia érvényessége fejében. A tokküszöbös erkélyajtóknál résszellőztető funkcióval és kiemelés gátló vasalattal látjuk el erkélyajtóinkat. A bukónyíló erkélyajtó működése technikai szempontból azonos a bukónyíló ablak működési elveivel. Alumínium küszöbös erkélyajtónál a bukó funkció nem megoldható.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Nyíló+nyíló műanyag erkélyajtóNyíló+nyíló műanyag erkélyajtó

A kétszárnyú váltószárnyas nyíló+nyíló tokküszöbös erkélyajtóknál 2200 mm felett szárnyosztó beépítése javasolt a jótállás érvényesítése érdekében. Kétszárnyú műanyag nyílászáró főszárnyának nevezzük azt a szárnyat, amely először nyitható. Igény esetén ezt a szárnyat is készíthetjük bukó funkcióval. A duplaszárnyú ablakok, erkélyajtók váltószárnya az a szárny, mely másodikként nyitható. A főszárnyhoz viszonyítva viszont a nyílászáró váltószárnya csak nyíló funkcióval készülhet.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Nyíló+ bukó-nyíló műanyag erkélyajtóNyíló+ bukó-nyíló műanyag erkélyajtó

A kétszárnyú váltószárnyas nyíló+ bukó-nyíló tokküszöbös erkélyajtóknál 2200 mm felett szárnyosztó beépítése javasolt a garancia érvényessége érdekében. Kétszárnyú műanyag nyílászáró főszárnyának nevezzük azt a szárnyat, amely először nyitható. Ahogy az ábra mutatja ezt a szárnyat is készíthetjük bukó funkcióval. A duplaszárnyú ablakok, erkélyajtók váltószárnya az a szárny, mely másodikként nyitható. A főszárnyhoz viszonyítva viszont a nyílászáró váltószárnya csak nyíló funkcióval készülhet.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

Toló+bukó műanyag erkélyajtóToló+bukó műanyag erkélyajtó

2400 mm szélesség felett szárnyosztó esetleg 6-12-6 üvegezés javasolt a garancia életképessége érdekében. Ezen műanyag erkélyajtók szélesített szárnyal is rendelhetők.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 

 

 

 

 

Emelő+toló műanyag erkélyajtóEmelő+toló műanyag erkélyajtó

Ezeknél a hatalmas szerkezeteknél a 2 rétegű üveg esetén 6-12 argon-6 Low-E üvegezés Ug= 1,3 található. 3,6 m2 egybefüggő üvegfelület felett egyedi üvegszerkezet szükséges.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 

 

 

 


 

 

 

 

Milyen részekből tevődik össze műanyag ablakunk:

 • tok
 • szárny(ak)
 • a szellőztetést, működtetést lehetővé tevő vasalatok
 • a megvilágítást biztosító üvegszerkezetek

Műanyag ablakunk szárnyainak száma szerint lehet:

 • egyszárnyú
 • kétszárnyú
 • három-, vagy többszárnyú

Az ablak alakja szerint:

 • Négyszög ablak
 • Háromszög ablak
 • Körablak
 • Félköríves ablak

Nyitásmód szerinti megkülönböztetés:

 • Nyíló ablak
 • Bukó ablak
 • Bukó-nyíló ablak (a fenti két nyitásmód kombinációját valósítja meg)
 • Középen felnyíló ablak
 • Billenő ablak
 • Emelkedő ablak
 • Forgó ablak
 • Harmonika ablak
 • Toló ablak (vízszintesen)
 • Angol stílusú feltolható ablak

 

Jobbos vagy balos a műanyag ablak?

Műanyag ablakaink nyitási iránya jobbos vagy balos lehet. Az ablakok nyitásirányát a nyílás felőli (belső oldali, mikor magunkra nyitjuk az ablakot) oldalról határozzuk meg aszerint, hogy melyik oldalon van a zsanér. Így, ha a lakóhelyiségben belül állunk és - egy egyszárnyú ablak esetében - a zsanér a jobb oldalon van, akkor az ablak jobbos nyitásirányú. Amennyiben az ablaknak két szárnya van és mindkét szárnya nyitható ellentétes irányba, azt az ablakot középen felnyíló ablaknak nevezzük. Nyitása pedig az először nyitható ablakszárny nyitásirányának megfelelő.