• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Sokoldalú és nagyszerű: a műanyag erkélyajtó

2017.09.07.

Sokoldalú és nagyszerű: a műanyag erkélyajtó

A műanyag erkélyajtó manapság szinte kötelező egy rendes panelházban. Ennek sok oka van: egyrészt remekül szigetel, így kíméli a környezetet és gázfogyasztásunkat, tartós, és még jól is néz ki. Összességében rendkívül jó vétel, akár cserére szorul a régi, akár nem. Modern építésű házak emeleteire nincs is ennél jobb választás.

A műanyag erkélyajtó elterjedésének talán legjobb magyarázata, hogy igen sokoldalú. Mivel ugyanolyan kerettel rendelkezik, mint egy műanyag ablak, így azzal akár egybe is építhető, és bármilyen méretre formázható. Egy egész falrész helyettesíthető így fényáteresztő, vagy épp savmart üveggel, fényárban úsztatva a legkisebb szobákat is a panelben. Nyitószerkezetek terén is lehetőséget ad a választásra: nem feltétlenül ki, és befelé nyílhat, hanem akár tolható is. Az emelő-toló szerkezet még ennél is kényelmesebb, hisz akár kisujjunkkal is mozgásra bírhatjuk, ha elemelkedett a talajtól.

Mitől szigetel olyan jól ez a termék? Részben az anyaga miatt, hisz a műanyag erkélyajtó nem vetemedik el idővel, mint a fa, és alakja változatlan marad sokáig. Ezen kívül sok olyan technológiát alkalmaznak a modern darabokban, amelyekről hallhattunk ugyan, de nem biztos, hogy tudjuk, hogy mire való. Ilyen például a légkamra. Sok helyen híresztelik, hogy hány légkamrát tartalmaznak egyes fajták. Ez azért van, mert ezek is segítik a szigetelést azzal, hogy elvezetik a levegőt. Ezzel a tulajdonsággal kicsit vigyázni kell, ne tévesszenek meg bennünket a számok: 5 légkamra felett már vajmi keveset segítenek.

A hőmegtartást segíti természetesen a kettő vagy három rétegnyi üveg, valamint a rétegek között elhelyezkedő nemesgáz is. Egy három üveglappal rendelkezőt már akár passzívházak falába is építhetjük. A nemesgáz, mely lehet argon vagy kripton, kevésbé vezeti a hőt, mint a levegő. Ennél egyedül a vákuum lenne hatásosabb, ehhez azonban még nem áll rendelkezésre a technológia. Ha ennyi szigetelést biztosító eszköz nem lenne elég, a beszereléskor: PUR habot is fújnak a tok köré, így aztán már csak arra figyeljünk, hogy néha napján nyitogassuk is szép, új nyílászárónkat, nehogy bepenészedjen a lakás.

Apropó beszerelés: nem kell aggódnunk amiatt, hogy ezzel sokáig kellene bajlódnunk. A régi darabot percek alatt eltávolítják nekünk, és újabb pár perc kérdése, és kedvünkre nyitogathatjuk az újdonsült műanyag erkélyajtó általunk kiválasztott kilincsét.

Már amennyiben egyáltalán van ilyenünk, ugyanis többféle zárszerkezettel is kérhetjük oldalanként, vagy akár anélkül, ha nem félünk attól, hogy valaki ezen az úton szeretne értékeinkhez jutni. Pont ezt elkerülendő, természetesen ezek a nyílászárók elég biztonságosak, nem könnyebb őket bedobni, mint egy kisebb ablakot. További extraként elérhetők színes változatok is, melyek egy fóliával keltenek valódi fa hatását.

A műanyag erkélyajtó így tehát mindenkinek tökéletes választás. Praktikus, sokoldalú, és tartós. Kiváló termék bárki számára. Legyen az egy panellakás, egy társasház, nem fogja cserbenhagyni sem önt, sem otthonát. További információkért keressen minket bizalommal, illetve böngéssze bátran weboldalunkat, ahol megannyi képet és leírást talál minden típusú termékünkről!

vissza