• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Műanyag ablak profilok

2013.09.17.

Műanyag ablak profilok

Magyarországon meglehetősen sokféle műanyag ablak profil értékesítése folyik. Vannak, akik az árak alacsonyan tartása miatt a külföldről importált minőségileg kifogásolható műanyag nyílászárókat forgalmaznak. Ők a garanciális problémákat nehezen tudják kezelni és a szállítási határidők sem mindig pontosak.

Míg mások ( közte a mi cégünk is) hazai gyártók, hazai terméke mellett teszik le a voksunkat. A hazai gyártók pár százalékkal a lengyel, török és kínai gyártók árai felett vannak. De pontosan szállítanak és a garanciális javításokat azonnal elvégzik. A kifogástalan műanyag ablak profil ismérvei a kiváló hőszigetelés, a megfelelő vízelvezetés és a tökéletes záródás.

Elsődleges szempont, amikor műanyag ablak vásárlás mellett döntünk, hogy a terméknek a szigetelés szempontjából fontos hőátbocsátási tényezők adataival legyünk tisztában. Ezt a légkamrák számának megadásával kell kezdeni. Még régebben elfogadott volt, sőt jónak volt mondható a 3 kamrás műanyag ablak profil. Ez mára odáig fejlődött, hogy előírás lett a minimum 5 levegőkamrás profil a műanyag ablak gyártása során. Ezen műanyag nyílászárók üvegezésének hő átbocsátási tényezője Ug= 1,0 W/m2K. Műanyag ablaknál külön kell vizsgálnunk a teljes szerkezetre Uw illetve csak az üvegre Ug vetített hő átbocsátási tényező értékét. A megadott értékek minél kisebbek annál magasabb a hőszigetelési eredmény. Ne tévesszen meg senkit sem az üveg Ug értéke! Ez a szám csak az üvegre vonatkozik, a műanyag ablak egész szerkezetre vonatkozó értéke közelebb jár a valósághoz (Uw). Ugyan is ez a teljes műanyag ablak szerkezet hő átbocsátási tényezője. Ez mutatja meg, hogy a teljes műanyag ablak szerkezetünk hogy áll ellen a hő mozgásának.

A következő szempont, amit a műanyag ablak vizsgálatánál meg kell néznünk a beépítési mélység. Ez is gyártó függő, de általában 60-80 mm közötti értéket képvisel. Nagyobb méretű műanyag ablak igény esetén szoktunk szélesített tokot javasolni a stabilitás érdekében.

Fontos, hogy a műanyag ablak profil kialakítása során megoldott legyen a vízelvezetés, hisz mint külső esőzések, mint belső párásodás lehetősége fennáll. A műanyag nyílászárók sík felületű profiljainál a vízelvezető élek szöge 15-20 fok.

A műanyag ablak szerkezeti felépítését tekintve általában 24-38 mm vastag hőszigetelt üveg befogadására van kialakítva. Az üveget az ablakkertbe üvegszegőlécek segítségével rögzítjük körbefutó szigetelő gumitömítés alkalmazásával. A műanyag ablak biztonsági vasalata több ponton rögzíti az ablakszárnyat, biztosítva a tökéletes záródást. Ez által kiiktatva az ablakon keresztül történő betörés lehetőségét. A szárny és a keret kifogástalan szigeteléséért két körbefutó ún. ütközőtömítés szavatolja. Műanyag ablak profiljaink közül rendelhető középtömítéses profil is amelyek optimális ellenálló képességgel bírnak a változatos környezeti hatások ellen. 

vissza