• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Miért népszerű a műanyag ablak?

2017.06.04.

Miért népszerű a műanyag ablak?

Az élet manapság napi szinten kérdések tömkelegével bombáz minket, ahogy mi magunk is felteszünk párat. Emiatt meglepő, hogy néha a legegyszerűbbekre nem érkezik válasz. Ez főleg akkor frusztrálhat minket, ha a válasz nagyon érdekelne minket, a cikk címében megfogalmazott talány pedig egyre többször merül fel a nyílászárók és a felújítások, modernizálás korában. Ha önben is megfogalmazódott már ez a kérdés, ne menjen tovább! Most megkapja a választ.

A műanyag ablak mindenki által ismert, talán senkinek nem kell bemutatni: az utóbbi időben nagyon elterjedt termék, rengeteg háztatásban vagy középületnél találkozhatunk vele, láthatjuk fehér vagy más színben feltűnni. De miért került oda? Több válasz is van, és most mindet megnézzük.

  • Mert olcsó.

Kezdjük azzal a szemponttal, ami a legtöbb embert állította ezen termékek mellé: sokkal olcsóbbak, mint fa, vagy alumínium társaik. A technológia folyamatos fejlődése lehetővé tette, hogy ez az egykor luxuscikknek számító nyílászáró már mindenki számára elérhető áron kerüljön forgalomba, minőségének romlása nélkül. Az ár-érték aránya mára messze lehagyta a kompetíciót.

  • Mert jól szigetel.

Ez szinte már mondani sem kell, de talán nincs még egy nyílászáró a piacon, ami ennyire jó szigetelést nyújtana - az sem véletlen, hogy a passzív házakba szinte kizárólag ilyet tesznek az emberek. Ezt a kialakítás teszi lehetővé, az üveglapok, amelyekből általában kettő, de néha három van, jól tartják a hőt, az azok között lévő nemesgáz pedig sokkal jobban szigetel, mint a levegő.

  • Mert időtálló.

A műanyag ellen felhozott leggyakoribb érv, hogy nem bomlik el a természetben. Akár itt meg is állhatnék, ugyanis ez azt jelenti, hogy az anyag képes ellenállni az időjárás minden viszontagságának, tehát tökéletesen alkalmas arra, hogy házunk belsejét őrizze. Amellett pedig, hogy nem megy tönkre, fontos megemlíteni, hogy a színét sem veszíti el: az a fehér ablak 20 év múlva is fehér lesz, mindennemű festés nélkül is.

  • Mert kényelmes.

Ezek után talán meglepő, de ez a kényelem nem csak a vásárlóra, a gyártóra is vonatkozik: műanyag ablak rendkívül gyorsan és egyszerűen készül el. Emiatt gyorsan el is juthat a vásárlóhoz, ahol pedig a beszerelés is hasonlóan stresszmentes.

Ezek a tények okozzák a műanyag ablak máig töretlen népszerűségét a vásárlók között. De nem kell csak úgy hinnie ennek a cikknek! Keresse munkatársainkat, tapasztalja meg saját maga a technológia ezen gyümölcsének előnyeit!

vissza