• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Miért jó a műanyag ablak?

2017.10.19.

Miért jó a műanyag ablak?

Az emberek szinte már azóta tisztában vannak a nyílászárók fogalmával, és hasznával, hogy a barlangokból átköltöztek a saját maguk építette házaikba. Ezen termékek voltak felelősek azért, hogy anélkül létezhessünk a környezetben, hogy kitennénk magunkat annak káros hatásainak:feladatuk, hogy megóvjanak minket a természet hatásaitól, az állatok támadásától, rovaroktól, hőhatásoktól, széltől, esőtől.

Ezek a beépített használati eszközök az idők során jócskán megváltoztak, anyaguk, külalakjuk, pozíciójuk vagy épp megítélésük változott. Rengeteg trend vált népszerűvé, csak azért, hogy pár év múlva eltűnjön, azonban volt egy, ami hatásai úgy néz ki nem múló szeszélyre, sokkal inkább tényleges innovációra utalnak. Ez a trend a műanyag ablak használata.

Nem titok, hogy mi idézte elő a robbanásszerű elterjedését: ugyanaz, mint rengeteg egyéb innovációt a közelmúltból. A modern technológia vad, szinte rettentően gyors fejlődésének köszönhetjük a műanyag ablak térnyerését. Ahogy a műanyag gyártása egyszerűbbé, gyorsabbá, többek által művelhetővé és elérhetővé vált, így nőtt a lehetséges felhasználás területe is.

Emellett, mára a gyártók felismerték, hogy a nyílászárók eddigi anyaga, a fa nem egy fenntartható lehetőség: lassan terem újra, és alig használható fel ismét, ha már egyszer feldolgozásra került. Az átlagos, olcsóbb, könnyen elérhető fák pedig rengeteg gyengeséggel is rendelkeznek. Érzékenyek a nedvesség változására, a párára, a feszültség mindig bennük marad, száradnak, dagadnak, zsugorodnak.

Beltéri ajtók esetében ki is váltották ezt az úgynevezett MDF anyag használatával, azonban az nem a legideálisabb olyan helyre, ahol a természet által nyújtott kihívásoknak is meg kell felelni. Ellenállóbb anyag kell.

Tudják önök, mi az az anyag, ami komoly környezetvédelmi fenyegetést jelent, mert nem bomlik el, nem gyengül meg a szerkezete szinte semmilyen behatásra? A műanyag. Ez a tartósság, makacsság az, amit a modern asztalosipar is figyelembe vett, amikor úgy döntöttek, a műanyag ablak lehet a jövő terméke, amely megoldást kínál szinte minden problémára. Azonban nem ez volt az egyetlen szempontjuk.

A műanyag ugyanis olcsó, és olcsó előállítani is. Használatával, nem kell egy éveken át növekvő fatörzset feldolgozni, mindössze kémiai úton előállítani, aztán formába önteni. Mivel a forma bármi lehet, így a kreatív fejlesztésnek semmi nem szab határt.

Esetünkben, profilok készülnek belőle, amik majd a műanyag ablak teljes szerkezetét alkotják, tokot, nyílót egyaránt. Ezeket a profilokat méretre vágják, majd ha készen állnak az összeállításra, forrasztással véglegesen rögzítik. Emiatt nem áll fenn a szétesés veszélye, a darab rendkívül masszív lesz.

Persze természetesen nem csak az erőssége miatt fogy jól ez a termék. Bizonyára ön is hallotta mi a fő pont, ami eladja, nem lesz meglepő, hogy a hőszigetelésről van szó. Ezt a pontot mindenhol látni, olyannyira, hogy szinte közhellyé vált a vásárlók és viszonteladók körében.

Hátterében nem csak az anyag, de a speciális gyártástechnológia is áll: minden műanyag ablak, szabvány szerint minimum két üveglappal rendelkezik, amelyek már alapszinten is jól szigetelnek, azonban tökéletessé a közöttünk lévő nemesgáz teszi a védelmet. Igen, jól olvassa: meglepő lehet, de a modern technológia nem bízza a levegőre a szigetelést, egy sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező nemesgázra cseréli azt.

Nem véletlen tehát, hogy ez a termék ennyire elterjedt a vásárlók körében, népszerűsége növekedésének csak idő és az információ terjedésének sebessége szab határt. Ha még többet szeretne megtudni róla, hívja munkatársainkat!

vissza