• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Miből áll össze a műanyag erkélyajtó ár?

2017.09.28.

Miből áll össze a műanyag erkélyajtó ár?

A műanyag erkélyajtó ár, ahogy a többi nyílászáróé is, nagymértékben függ attól, hogy mekkora méretre van szükségünk a falnyílás lefedéséhez. Emellett érdemes minőségi terméket is választanunk, ha nem akarjuk, hogy veszteséges legyen ez a típusú vállalkozásunk, ugyanis nem csak az egyszeri költséget kell ilyenkor figyelembe vennünk, hanem a későbbi kiadásokat is, amely a fűtéssel, vagy a helyiség klimatizálásával jár.

Az alapot a profilok jelentik a műanyag erkélyajtó ár esetében, amely gyártótól függően más és más lehet. Emellett számít a profil szélessége is, ugyanis nagyobb falméretek esetében szükség lehet vastagabbra. Cégünk Kömmerling termékeket forgalmaz, amely egy hosszú múltra visszatekintő német gyártó. Termékeik megbízhatóak, valamint a modern kor elvárásainak megfelelően készülnek. Az általunk használt műanyag UV álló, tehát az idő múlásával sem veszít a színéből, azaz nem sárgul be.

A profilokon belül fém merevítés található, amelynek köszönhetően nem görbül vagy hajlik meg az anyag. Mivel nem tömör a szerkezete, erre szükség is van. A belsejében ugyanis légkamrák vannak kialakítva, mivel a levegő jobban szigetel, mintha az egész egyetlen tömör darabból lenne megalkotva.

Ha már szigetelés: az üveglapok száma is számít a műanyag erkélyajtó ár viszonylatában. Ha kettő helyett három üveglapot használunk, akkor nem egy, hanem két légréteg alakítható ki. A szigetelés képességét pedig nemesgázzal fokozzák általában, mivel a levegőnél jobb értékeket érhetünk el vele.

Lehetőség van különleges, katedrál üveget kérni kívülre, amelynek legnagyobb haszna, hogy megakadályozhatjuk vele, hogy illetéktelen emberek belessenek otthonunkba. Emellett a mi kilátásunkat is gátolja, azonban a fényt beengedi, így szobánk ugyanolyan világos maradhat, mintha sima, átlátszó üveget használnánk, valamint sokkal egyedibb lehet így az otthonunk kívülről szemlélve is.

Ahogy a műanyag ablaknál, úgy itt is beszélhetünk különböző funkciókról. A legalapvetőbb a nyitás, ezen felül lehetőség van bukó és résszellőző megoldás beépítésére is. Érdemes lehet beruházni ezekre, mivel hosszú távon ezek a funkciók hasznosak lehetnek számunkra, még akkor is, ha a megrendelés előtt ódzkodunk a plusz költségektől. A műanyag erkélyajtó ár legnagyobb részét az alapár teszi ki, ehhez képest ezek az extrák elenyészőek.

Triviális dolog, de a kilincs az erkélyajtó esetében, ha az alapárra koncentrálunk, egyetlen egy darabot jelent. Ez a gyakorlatban ugyanis úgy néz ki, hogy a kilincs a nyílászáró lakás felőli oldalán található, míg odakintről egy apró fogantyúval tudjuk behúzni magunk után. Azonban, ha valaki errefelé szeretne távozni az otthonából, vagy csak nem szeretné nyitva hagyni a házát, akkor már szükség van egy külső kilincsre, valamint zárra is. Mivel sok megrendelőnek van ilyen típusú igénye, emiatt nem kell attól tartani, hogy egyedül van ezzel a kéréssel.

Ami már nem tartozik hozzá közvetlenül a műanyag erkélyajtó ár összegéhez, az a kívül felszerelhető redőny és rovarháló. Ezeket utólag is elhelyezhetőek, azonban érdemes egyszerre kivitelezni, mivel a redőny felhelyezése további fúrással jár, amely pedig további törmeléket eredményez.

Emiatt a legegyszerűbb, ha egy időben esünk túl ezek felszerelésén, mivel ilyenkor még lehetőség van úgy igazítani a nyílászáró méreteit, hogy a redőny dobozának is legyen felül elegendő hely. A szúnyogháló esetében szintén szükséges plusz hellyel számolni, ha azt akarjuk, hogy a nappalok és éjszakák zümmögő rovaroktól mentesek legyenek az otthonunkban. De ha mindezek megvannak, biztosak lehetünk, hogy zavartalanul, boldogan tölthetjük otthonunkban mindennapjainkat.

vissza