• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Megoldások a régi ablakok felújítására

2013.09.03.

Megoldások a régi ablakok felújítására

Aki mégis úgy dönt, hogy a régi ablak korszerűsítését vállalja az új műanyag nyílászárók vásárlása helyet, jó szakemberrel hozhat létre „csodát”, de tudni kell, hogy akkor sem fog az ablaka felérni egy műanyag ablak tulajdonságaival, és bizony időnként festenie is kell.
Valóban megmenthető a régi ablak amennyiben az ablak szárnyak nincsenek megvetemedve, és szilárdak a sarokillesztések.

Aprólékos munkával elérhető, hogy az ablak szárnyak és ablak tokok jól zárjanak. Pontosítani kell a zárlemezek helyét, el kell távolítani a zárak nyelvéről a rajtamaradt festéket, meg kell tisztítani az egymásra záródó szárnyat és tokot is. Üvegezéskor fontos feladatunk a gittelés gondos, szakszerű elvégzése, a hiányzó anyagok pótlása.
A műanyag nyílászárókról tudjuk, hogy beépítésével az ablaktok és a fal között nincs hő veszteséget okozó lyuk, rés mivel azt pur habbal pontosan kitöltjük. A régi ablakoknál viszont valószínűleg van mivel a beépítésük minden bizonnyal sokkal egyszerűbben történt. Ennek minimálisra csökkentése érdekében ügyelnünk kell az ablak és a falazat közötti hézagok tömítésére. Ezek eltüntetésére rugalmas, akril tömítőanyag áll rendelkezésre, melyet speciálisan erre a célra fejlesztettek ki. De biztos Ön is érzi, hogy ez már javítgatás, soha nem lesz olyan mint ha egy új műanyag ablakot tökéletesen a helyére építenénk. annyi mindenről írtunk amit elképzelhető, hogy meg kell csinálni ablak felújításnál, hogy ezeknek az ára akár az új műanyag ablak árát is elérheti.

vissza