• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

Ablakok választása otthonunkba: melyik a legjobb választás?

2015.04.28.

Ablakok választása otthonunkba: melyik a legjobb választás?

Otthonunk berendezésekor ösztönösen nagy gondot fordítunk a bútorok, a kiegészítők kiválasztására, a stílus, a színek és formák összhatására. Először talán nem is gondolnánk, de az ablakok is nagymértékben meghatározzák a lakás arculatát. Ezért aztán érdemes figyelmet szentelni a homlokzati nyílászáróinkra is.

Mi alapján válogassunk a különböző ablakok közül?

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, az egyik legalapvetőbb dolog, amit megnézhetünk, az a nyílászáró anyaga. Vannak különböző anyagú ablakok: fa és műanyag egyaránt.
Manapság a műanyag örvend nagyobb népszerűségnek, hiszen praktikus, nagyon jól szigetel, könnyen kezelhető és esztétikus is. Panellakásokba kifejezetten ajánlott ez a típus, de a legtöbben a családi házukba is ezt választják. A másik fontos tényező a szín. A homlokzati nyílászárók különféle színekben, kialakításokkal is rendelhetőek. Ezzel már önmagában jelentősen hozzájárulnak a lakás harmóniájának, összhangjának a kialakításához. De a természetes fa hatás kedvelőinek sem kell ragaszkodniuk a fához, ha szimpatizálnak a műanyag nyílászáró praktikussági előnyeivel, hiszen ma már műanyagból is lehet sok-sok árnyalatban fa hatású szerkezetet rendelni.
Ezen kívül számít a nyitás iránya, azaz hogy csak bukó, csak nyíló, vagy bukó-nyíló ablakok mellett döntünk—e. A legcélszerűbb mindenhova bukó-nyílót szereltetni, hiszen ez a kombináció több lehetőséget rejt magában.
Mindemellett az ablakok adnak helyet az egyéb tartozékoknak, melyek komfortosabbá tehetik mindennapjainkat: legyen szó redőnyről, reluxáról, sávrolóról vagy egyéb kiegészítőről.

Továbbá nem szabad elfelejteni, hogy ezek a nyílászárók biztosítanak megjelenési lehetőséget a lakás függönyökkel való dekorálására, vagyis a megfelelően kiválasztott szín, és egy azzal harmonizáló függöny együtt az adott helyiség domináns elemei lehetnek.

Melyik a legjobb választás?

Természetesen ezt mindenki saját maga kell, hogy eldöntse a lehetőségeihez képest. Következtetésképp levonhatjuk, hogy érdemes időt és energiát áldozni a keresésre és a kiválasztásra egyaránt. A piacon óriási a kínálat mindenki megtalálhatja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő nyílászárót.

vissza