• Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

  • Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

    Budapest és Debrecen vonzáskörzetében

A jégvirágok megmutatják: itt az ablakcsere ideje!

2017.10.08.

A jégvirágok megmutatják: itt az ablakcsere ideje!

Gyermekkorunk szép emlékei lehetnek a jégvirágok, amelyek télen képződtek az üvegen. Szép formák, elegáns, szinte festői alakzatok jutnak róla eszünkbe, szépérzékünknek imponálnak, de megjelenésünknek van egy nem ennyire pozitív vetülete is. Ablakaink így akarják elmondani nekünk, hogy ideje nyugalmazni, és leváltani őket.

Miért is van ez? És ugyan miért is lehetne ártalmas egy kis zúzmara az üvegen? Ezek a kérdések sok emberben felmerülnek, de nézzük másfelől: vajon örülnénk e annak, ha tíz-tizenöt centis jégcsapok meredeznének a nappali plafonjáról? Ugye, hogy nem?

A jégvirág ugyanezt testesíti meg: egy hideg jégréteg, ami már a ház belsejében van, ezzel hűtve a környezetét. Megjelenése, létezése mindig a nyílászáróink elégtelen, rossz hőszigetelését jelzi, ha valami pedig nem látja el a szerepet amit szántunk neki, le kell váltanunk. Ebben az esetben azt a funkciót, hogy házunk hője ne szökjön el.

Mit tehetünk ezen jelenség ellen? Meglepőnek tűnhet, de a probléma azonnal megszűnik, ha egy jó minőségű műanyag ablakra cseréljük régi, megfáradt nyílászáróinkat, hiszen ezek szinte tökéletes hőszigetelést nyújtanak - nem véletlen, hogy passzív házak esetében is ezeket építik be.

Az emberekben kétségeket ébreszt, ha eszükbe jut az ablakcsere, mert félnek a változástól, akkor is ha a javukat szolgálja. Rendkívül nehéz lenne az a beépítés - ezzel győzik meg magukat, holott ez nem is lehetne távolabb az igazságtól.

Hogyan zajlik egy ablakcsere? A folyamat rendkívül egyszerű és tapasztalt szakembereink végzik: a falnyílást megtisztítják az előző nyílászáró minden darabjától, a helyére állítják az utódját, ékekkel és vízmértékkel beszintezik, majd csavarokkal rögzítik a helyére.

Ezután már csak a jól bevált purhab befújása van hátra, ami szigetelést és rögzítést biztosít, és kész is a folyamat. Szinte több időt vesz igénybe kiválasztani az igényeinknek megfelelő darabot, mint maga az ablakcsere.

Szóval, ha legközelebb jégvirágot látunk, gyönyörködjük ki magunkat, majd nézzünk utána egy műanyag nyílászárónak, hogy mihamarabb gyönyörködhessünk a szép fehér, vagy akár színes keretben és élvezhessük annak minden előnyét, főleg mikor a kezünkbe kerül a fűtésszámla. Meggyőtük? Keressen minket elérhetőségeinken, és néhány héten belül már Önnek is vadonatúj nyílászárója lehet!

vissza