Kapcsolat

Müanyagablak - Glasz Tamás

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

DEBRECENIEK FIGYELEM!!! 

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI UZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. A LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNKBE ELŐRELÁTHATÓLAG 2017. MÁJUS 2-ÁN KEZDÜNK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025, DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14 B ÉPÜLET FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844 

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Műanyag ablak, műanyag nyílászárók

DEBRECENIEK FIGYELEM!!!

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI UZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. A LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNKBE ELŐRELÁTHATÓLAG 2017. MÁJUS 2-ÁN KEZDÜNK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025, DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14 B ÉPÜLET FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844

műanyag ablak, műanyag nyílászárók

Felújít vagy új házat épít? Új lakásba költözik? Szeretné hogy új otthona tökéletesen hőszigetelt legyen? Ezeknek elengedhetetlen tényezője a korszerű műanyag ablak és műanyag ajtó.

Tudta e, hogy a nyílástárókon keresztül veszíti el lakása vagy háza a legtöbb energiát? Egy átlagos lakás vagy családi ház a korszerűtlen nyílászárókon keresztül 25-30% fűtési energia ráfordítást "dob ki az ablakon"! Régi elavult geréb tokos ablakokon keresztül akár a 35-40% fűtési energia is elillanhat.
műanyag ablak hőveszteségeTudta Ön, hogy a korszerű ajtók és ablakok nem csak ki nem engedik a meleget, hanem megfelelő árnyékolással nyáron nem engedik a lakást felmelegedni? A korszerű nyílászárók redőny, spaletta, zsaluzia összeépítésével nem engedik a lakást felmelegedni!

műanyag ablak kérdések


Elveszettnek érzi magát a műanyag nyílászárók piacán?
Ahol túl drága vagy gyanúsan túl olcsó árakkal találkozik?
Esetenként nem is tudja pontosan az árajánlat tartalmát "kibogozni"?

Árajánlat kérése esetén biztos lehet benne, hogy érthető, tételes, pontos ajánlatot készítünk, kisbetűs, rejtet információk nélkül. Több mint 10 éves nyílászárók kereskedelmében, helyszíni telepítésében jártas szakképzett értékesítőink és beépítőink elsődleges célja, hogy ügyfeleink elégedettségét kivivják. Munkánk elismeréseként legnagyobb öröm számunkra, amikor Ön nyugodt lelkiismerettel ismerőseinek ajánl bennünket.

Elege van abból, hogy hiba esetén a "mesterek" egymásra mutogatnak? Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt. A műanyag nyílászárók felmérésétől kezdve a beépítésen keresztül a garanciális problémák orvosolásáig minden egy kézben van tartva. Ezért aztán nincsenek "egymásra mutogatások" ha valamivel esetleg probléma adódna.

műanyag ablak felmérése

Kérje ingyenes felmérésünket

műanyag ablak árajánlat

Kérje ingyenes árajánlatunkat

műanyag ablak gyártás

Tekintse meg az ablak gyártást

műanyag ablakcsere

Tekintse meg az ablak beépítést

Érdekli, hogy épül be a műanyag ablak a helyére? Miből áll a műanyag ablak beépítés vagy egy műanyag ablakcsere? Tekintse meg hogy építünk be műanyag ablakot új építésű családi házba. Illetve nézze meg hogyan cseréljük az elavult régi ablakot új korszerű műanyag ablakra.


Ablakcsere, műanyag ablak beépítés 1 nap leforgása alatt!

műanyag ablak beépítés új házba

Műanyag ablak beépítése új házba

műanyag ablak csere

Műanyag ablakcsere

Vannak e konkrét elképzelései? Vagy kollégáink segítségét szeretné kérni a megfelelő nyílászáró kiválasztásában?


Ha tudja mit szeretne kérje ingyenes felmérésünket vagy kérjen írásban árajánlatot:


Ingyenes felmérést kérek Árajánlatot kérek

Ha nem tudja mit szeretne segítünk a választásban. A weboldalunk bal oldalán (ha itt balra tekint) található MŰANYAG ABLAK KERESŐ programunk segít a megfelelő műanyag ablak kiválasztásában.

Ha csak a lakása vagy háza típusához keres műanyag ablakot, és a többi paraméter nem érdekli segítünk a választásban:


 

Milyen házba keres műanyag nyílászárókat?


Válasszon a házak falazata és szigetelése alapján, mi pedig kiajánljuk az oda illő műanyag ablak típusokat.

műanyag ablak panel lakásba

Szigeteletlen panel lakáshoz

műanyag ablak szigetelt panel lakásba

Szigetelt panel lakáshoz

műanyag ablak tégla építésű házba

Szigeteletlen tégla épülethez

műanyag ablak szigetelt tégla házba

Szigetelt tégla házhoz

műanyag ablak új építésű házba

Új építésű családi házhoz

műanyag ablak passzív házba

Passzív jellegű házhoz

 

Ingyenes felmérést kérek Árajánlatot kérek


A műanyag ablak előnyei


 • Anyagában színezett így nem kell festenie. A színét sosem veszíti el, mindig fehér marad.
 • Tisztítása egyszerűen egy vizes ruhával megoldható.
 • Ellenáll a természeti hatásoknak, legyen az nagy meleg vagy nagy hideg. Nem vetemedik, nem csavarodik, hosszú évekre van tervezve.
 • A műanyag nyílászárók szigetelése kiváló, télen a meleget bent, nyáron pedig kint tartja.
 • A hőszigetelése mellett a hanggátlása is kitűnő.


 

Műanyag nyílászárók színei:

 

műanyag ablak színminta csokoládé barna

Csokoládébarna

műanyag ablak színminta világos tölgy

Világos tölgy

műanyag ablak színminta mahaagóni

Mahagóni 

műanyag ablak színminta aranytölgy

Aranytölgy

műanyag ablak színminta fenyő

Fenyő 

műanyag ablak színminta extra világos tölgy

Extra világos tölgy

műanyag ablak színminta csíkos tölgy

Csíkos tölgy

műanyag ablak színminta vörös fenyő

Vörös fenyő

műanyag ablak színminta középtölgy szín

Közép tölgy

műanyag ablak színminta tölgy szín

Tölgy 

műanyag ablak színminta mocsár tölgy

Mocsár tölgy

műanyag ablak szín világos piros

Világos piros

műanyag ablak színminta sötét piros

Sötét piros

műanyag ablak színminta sötétkék

Sötét kék 

műanyag ablak színminta acélkék

Acélkék

műanyag ablak színminta mohazöld

Mohazöld

műanyag ablak színminta sötétzöld

Sötétzöld

műanyag ablak színminta grafit szürke

Grafit szürke

műanyag ablak színminta világos szürke

Világos szürke

műanyag ablak színminta fekete

 Fekete

 

Műanyag ablak beépítés menete a műanyag ablak későbbi karbantartása


A műanyag ablak beépítése és cseréje mindenképpen szakembert igényel. A szaktudáson felül szükség van speciális műanyag nyílászárók beépítéshez használt szerszámokra is. Ebben az olvasmányban leírjuk mire kell odafigyelni műanyag ablak vásárlása során illetve, hogy szereli be a műanyag ablakot beépítő kollegánk.


Műanyag ablak mozgatása és tárolásaMűanyag ablak mozgatása és tárolása

A műanyag ablakot tárolni mindig közel függőleges állapotban kell. Mivel műanyagból készül pár napig akár a szabad ég alatt is lehet tárolni, nem árt neki az időjárás. Ebben az esetben érdemes letakarni, hogy a napsütés ne érje hosszú időn keresztül a műanyag ablak profilt. A műanyag nyílászárók profilján lévő védő fólia nem nagy és hosszú ideig tartó napsütésre van tervezve, és hosszú hetek vagy hónapok után rásülhet a műanyag ablak profiljára. Ezért a műanyag ablak beépítése után pár héttel, a napsütésnek kitett helyeken a takaró fóliát érdemes leszedni. Ha mozgatjuk a műanyag nyílászárókat ne az üveg felülettel próbáljuk fogni azt. Inkább függőlegesen tartva mozgassuk, kis kocsival vagy akár pusztán emberi erővel. Szállításnál szintén függőlegesen kitámasztva és lekötve szállítjuk. A műanyag nyílászárók mozgatásához mérettől függően legalább két ember szükséges, nagyobb szerkezeteknél és három rétegű üvegnél akár öt hat emberre is szükség lehet.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak beépítése előttMűanyag ablak beépítése előtt

Ha nem fix a beépítésre váró műanyag ablak, először fel kell szerelni a műanyag ablak szárnyára a kilincset. A műanyag nyílászárók szárnyán lévő védőfóliát kibontjuk a kilincs környékén és felszereljük a műanyag ablak mozgatását szolgáló műanyagból készült fehér színű műanyag ablak kilincset. Aranytölgy vagy mahagóni színű műanyag nyílászáróknál a műanyag ablak kilincs és a többi vasalat takaró műanyag elem barna színű. A műanyag ablak kilincs forgatásával tudjuk a különböző nyitási módokat használni. Úgy kell felszerelni, hogy ha függőlegesen, lefele áll a kilincs akkor van zárva a műanyag ablak. Ha a műanyag ablak kilincs vízszintesen áll akkor nyíló állapotban legyen a műanyag ablak. Ha pedig az műanyag ablak kilincse felfele áll bukó funkcióban működik a nyílászáró. Van egy fokban elfordított állapot amikor a műanyag ablak résszellőző állásban van. Ebben az állapotban a műanyag ablak ugyan zárt állapotban van, mégis kb. három négy mm-en az ablakszárny eláll a toktól. Ezen a kis részen biztosított zárt állapotban a légmozgás. A műanyag ablak szárnyat leakasztjuk a tokról. Zárt állapotban a felső zsanér rögzítő elemét ki kell szedni, mikor újra kinyitjuk a műanyag ablakot az ablak szárnyat le kell akasztani a tokról.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak tokjának felszereléseMűanyag ablak tokjának felszerelése

Két féle rögzítése létezik a műanyag nyílászáróknak. Az egyik a tokon keresztüli rögzítés a másik pedig acél lemezekkel való rögzítés. A tokon keresztüli rögzítésnél a műanyag ablakot a tokon keresztül csavarozzuk hozzá a falhoz. Az acél lemezzel való rögzítésnél pedig az acél befogató karmokat hozzáfogatjuk a műanyag ablak tok külső pereméhez, és a karmokat a falhoz csavarozzuk. Mindkét megoldás elfogadott. Mi a tokon keresztüli rögzítést alkalmazzuk, de ha a megrendelő a másik rögzítést szeretné semmi akadálya annak, hogy így szereljük be az új műanyag ablakát. Ezért külön pénzt sem kérünk el. Tehát ablaktokon keresztüli rögzítésnél a következő a műanyag ablak beépítés menete. A tokon előre fúrjuk a rögzítési pontokat. Az új műanyag nyílászárók tokját betesszük a falnyílásba, az ablak tokját rögzítjük ideiglenes ékekkel. A műanyag nyílászárók tokját tökéletesen vízszintbe és függőlegesbe állítjuk. Arra is figyelve, hogy az új műanyag ablak (ha a megrendelő másképpen nem kéri) a falnyílás közepén helyezkedjen el. A síkja pedig megegyezzen a falazat síkjával függőlegesen és vízszintesen egyaránt. Ezután az előre megfúrt lyukakon keresztül a falban is furatokat készítünk, ez után pedig a műanyag ablak tokját speciális csavarokkal rögzítjük a falhoz.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak szárny felszereléseMűanyag ablak szárny felszerelése

Ha a tokot tökéletesen rögzítettük a műanyag ablak szárny felszerelése következik. A műanyag ablak szárnyat az alsó zsanérra tesszük, bezárjuk az ablakot, a kilincset zárt állapotba fordítjuk. Ha az ablakszárny tökéletesen a helyén van, a felső zsanér rögzítő elemét tegyük vissza a helyére. Ha ezzel megvagyunk az újonnan beépített műanyag ablakunk újra működik.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak poliuretán habbal való körbe dolgozásaA műanyag ablak poliuretán habbal való körbe dolgozása

A műanyag ablak ha a helyén van a tok és a fal közötti részt poliuretán (PUR) habbal ki kell tölteni. A PUR hab kiváló hőszigetelő és rögzítő anyag. Beltéri ajtókat kizárólag ezzel az anyaggal szerelünk, mindenféle más rögzítő elem nélkül. A habot a műanyag ablak teljes kerületén egyenletesn végig kell fújni. Nem kell a tok teljes szélességében befújni , ugyan is a PUR nab szilárdulás közben tágul. A hab típustól és hőmérséklettől függően keményedik meg. (Míg nem keményedik meg az ablakot nem szabad használni.) A megkeményedése után a kitágult részeket amik az műanyag ablak tokján kívül esnek le kell vágni és minél hamarabb vagy levakolni, vagy speciális műanyag ablak szegővel leszegni. A PUR hab nem UV és vízálló, ezért szükséges a műanyag nyílászárók beépítése után pár napon belül leszegni, vagy levakolni azt.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak beszerelés utáni közvetlen beállításaA műanyag ablak beszerelés utáni közvetlen beállítása

A műanyag nyílászárók gyártásakor az üzemben a műanyag nyílászárókat beállítják. A szállítás, tárolás, mozgatás, beépítés során ezek a beállítások elállíthatódnak. Sőt nagy melegben vagy hidegben a hő tágulás is elállíthatja a műanyag ablakot, az épület mozgásáról nem is beszélve. A műanyag nyílászárókat a beépítés elvégzése után tökéletesen beállítjuk, de bármikor előfordulhat, hogy újra kell állítani azokat. A kedves megrendelő ezt a műanyag ablak szárnyának a tokhoz való súrlódásán, vagy a kilincs feszülésén, a kilincs nem megfelelő működésén érzékelheti. A megoldás a műanyag ablak finombeállítása. Ehhez nem kell más mint egy hatos imbuszkulcs. Az imbuszkulcsot az állító nyílásba helyezve azt balra vagy jobbra forgatva a műanyag ablakot pontosan be lehet állítani. Az állítást az alsó zsanéron kell elvégezni. A zsanér alján található állító nyíláson keresztül a műanyag ablak szárny vízszintes mozgatását lehet elvégezni. A zsanér tetején található állító nyílás a műanyag ablak szárny függőleges mozgását végzi. Ahogy többször ezt már említettem a műanyag ablakcserét vagy egyszerű beépítést bízza szakemberre, aki a műanyag ablak finom beállítását is elvégzi. A műanyag ablak felső részén a zsanérnál található állítási pont, ami csak nyitott állapotban látható és szerelhető az ablakkilincs felőli rész függőleges mozgatását teszi lehetővé illetve a függőleges sík korigálását. Ezekhez a beállításokhoz szakértelem és tapasztalat nélkül nem érdemes hozzákezdeni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak beszerelése utánA műanyag ablak beszerelése után

Ha a műanyag nyílászárónkat beépítettük és beállítottuk a beépítés végére értünk. A műanyag nyílászárók tokja és szárnya védőfóliával van ellátva. Feladata megóvni a műanyag ablak felületet a gyártás, a mozgatás, a szerelés közben előforduló sérülésektől. A műanyag ablak beépítés után mindezekre nincs szükség. Ezért ezt le kell húzni róla. Ez után viszont a gyönyörű és új műanyag ablakunkat semmi nem védi a környezeti hatásoktól. Ha még vakolás előtt vagyunk érdemes a műanyag ablakot letakarni , hogy esetleg habarcs ne kerüljön a műanyag ablakra és a nyílászáró mozgó alkatrészei közzé.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


A műanyag ablak beépítése utáni karbantartása


Ha a kedves vásárló azt szeretné, hogy a megvásárolt műanyag ablaka hosszú időkön keresztül jól működjön érdemes elolvasni ezt a pár sort ami a műanyag nyílászárók karbantartásáról szól.

műanyag ablak tokok és a műanyag ablak szárnyak karbantartásaMűanyag elemek, a műanyag ablak tokok és a műanyag ablak szárnyak karbantartása

A műanyag nyílászárók megvásárlása után az ablaktokon és ablakszárnyakon lévő védőfóliát a napnak kitett helyeken mindenképpen távolítsuk el. Ez azért nagyon fontos, mivel a fólia a nap hatására rásül a műanyag ablak profilokra. Ez azzal jár, hogy leszedni nagyon nehéz, illetve a ragasztó anyag ami tartotta a műanyag fóliát, megfogja a műanyag ablak profilját. Letakarítása nagyon nehéz, esetenként foltos is marad a fehér műanyag ablak profilja. Ha vakolás vagy bármi más miatt szeretné megvédeni a profilt, akkor a fólia leszedése után takaró fóliával takarjuk le az ablakot és ragasztó szalaggal rögzítsük azt. A műanyag nyílászárók tisztítását tiszta langyos vízzel végezzük, esetleg kevés mosogató szerrel keverhetjük. A tisztításhoz ha egyéb anyagot szeretne, a vásárlás előtt olvassa el, hogy PVC anyaghoz használható e. Kaparó, csiszoló szerszámokat ne használjon, kizárólag szivacsot és puha ruhát.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak üvegének tisztításaA műanyag ablak üvegének tisztítása

Szerintem ezt minden háziasszony tudja magától is. Tiszta langyos víz, ablaktisztítószer, törlőkendő vagy újságpapír.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak vasalatának karbantartásaA műanyag ablak vasalatának karbantartása

A műanyag ablak vasalatok, mint bármi más mechanikus szerkezet szintén igénylik a karbantartást. A vasalatokat a műanyag nyílászárók beépítésével egy időben a kollegáink pontosan beállítják. Viszont ezek a vasalatok el tudnak állítódni. Ennek, több oka is van pl. hőingadozás, a ház mozgása, a műanyag ablak szárny nagy súlya, a használat stb… Ezért ezeket a vasalatokat időnként be kell állítani és évente egyszer megolajozni. A beállítást akkor kell csak végezni ha a műanyag ablak nem működik tökéletesen pl. nem zár jól, nem fordul el rendesen a kilincs, feszül a helyén, szorul, a kilincs nem mozog könnyedén stb.. Ha a műanyag ablakkal nincs probléma a finombeállításhoz ne nyúljon mert lehet, hogy csak ártani fog vele. Az olajozáshoz nyílászáró szakkereskedésekben kapható olajozó spray, de a legegyszerűbb és jó választás a wd 40 spray is.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak szigetelésért felelős gumi tömítéseinek tisztításaA műanyag ablak szigetelésért felelős gumi tömítéseinek tisztítása

A műanyag nyílászárók gumi tömítését ugyan úgy kell tisztítani mint a profilt, vagy éppen az üveget. Tiszta langyos vízzel, esetleg egy kis mosószerrel felöntve.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Árajánlat műanyag ablakra

Kérjük töltse ki az űrlapot, hogy a megfelelő műanyag ablakot ajánljuk az Ön számára

Név *:
Település *:
Telefonszám:
E-mail cím *:
Válasszon műanyag ablak típust *:
Üvegezés *:

Műanyag ablak színe *:


Kéri -e a műanyag ablak beépítését *:


Amennyiben kéri az ablakok beépítését, kérjük adja meg az épület építési módját:


Amennyiben tégla az épület, kérjük, jelölje be, hogy bontással vagy a régi tokba építve szeretné a műanyag ablak cseréjét:

Ha tégla épületben bontással kéri az ablak cserét, kérjük, jelölje be, hogy kéri -e az ablakkáva helyreállítását:


Régi ablak / ablakok elszállítása:

Kérjük, adja meg milyen kiegészítőket szeretne a műanyag ablakjaihoz. Az egyéb leírásban adja meg, hogy melyik ablakhoz, melyik kiegészítőt kéri:Méretek és egyéb információk *:
Melléklet csatolása:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!Ha műanyag ablakot szeretne vásárolni, és szeretne többet megtudni a műanyag nyílászárókról akkor ezt Önnek írtuk

 

Műanyag ablak Gumi tömítéseMűanyag nyílászárók Gumi tömítése

A gumitömítés teszi a műanyag ablakot igazán jól szigetelővé. Ezen a gumik mentén a tok és a szárny légmentesen zár. Néha túl jól is! Ebben az esetben résszellőző beépítése szükséges. Gumitömítésből 2 gumis és 3 gumis is létezik, a harmadik gumi a műanyag ablak profil közepében van elhelyezve, amivel a műanyag ablak záródása még tökéletesebb. A gumi színe alap esetben szürke vagy fekete. Ez mindig a műanyag ablak profil színéhez van igazítva. de a megrendelő is kiválaszthatja a számára színpatikus színt.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak párkány fogadó elemeMűanyag nyílászárók párkány fogadó eleme

A párkányfogadó elem, vagy végzáró elem szintén műanyagból készül. Funkciója ahogy a nevéből is kiderül a párkány csatlakoztatása a műanyag ablakhoz. Ez az elem egy kb 3 x 3 cm es műanyag profil ami a műanyag ablak aljára van felfogatva. A műanyag nyílászárók pakolásánál is jól jön, mivel ezen lehet a műanyag nyílászárókat csúsztatni. A belső és a külső párkányokat egyaránt ehhez szoktuk fogatni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

 


Műanyag ablak merevítéseMűanyag ablak merevítése

Nagyon fontos, hogy a műanyag ablak megfelelően merev szerkezet legyen. Különben soha nem lehet tökéletesen használni, mindig elállítódik és csak a bosszúság van vele. A műanyag nyílászárók merevítést a hőszigetelt üveg, illetve a tokban és szárnyban lévő acél merevítés adja. Ezek az acél merevítések különböző vastagságúak és formájúak lehetnek. Az acél merevítésen kívül létezik teljes egészében újrahasznosított műanyagból készített profil, ami önmagát merevíti. Illetve létezik műanyag merevítés, aminek előnye, hogy a műanyag ablak profil kevésbé vezeti a hőt. De ezt csak passzívházakba ajánlott műanyag nyílászárókban lehet fellelni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak Hő híd mentességHő híd mentesség

A hő híd a nem megfelelően legyártott, vagy éppen nem megfelelő műanyag ablak profilból készült műanyag nyílászárók jellemzője. Ma már egy megfelelő profilból, a technológiai előírásokat pontosan betartva nem készülhet ilyen műanyag ablak. Hő híd esetén hideg felületek keletkeznek a műanyag nyílászárók belső profilján, amin a benti meleg levegő lecsapódik. Nem megfelelő ablak üveg esetén, nagy páratartalom mellett, az üvegen is lecsapódhat a pára. Ebben az esetben a pára elvezetését szükséges megoldani, illetve ha lehetséges az ablak üveget kicserélni egy jobb hőszigetelő képességűre. Ne feledkezzünk meg a gyors és rövid ideig történő nagy szellőztetésről sem.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak fehérFehér műanyag ablak

A legelterjedtebb műanyag nyílászárók fehér színűek. Alapanyaga vagy újrahasznosított műanyag (ennek a színe általában eltér a fehértől, többnyire szürke vagy barna) vagy fehér PVC. Az évtizedek során a műanyag ablak gyártás hatalmas technikai fejlődésen ment keresztül és a mai napig szinte több új profilújítást dobnak a piacra. Az előrelépéseknek köszönhetően ezek a műanyag nyílászárók mára elérték azt a szintet, hogy az idő teltével a nap folyamatos behatásának kitéve sem sárgulnak meg, színtartóak maradnak, ellenállva az erős UV sugárzásnak. Sokan ragaszkodnak a műanyag ablak fehér színéhez, de a mai fejlődő világban, amikor a stílus a megjelenés és a lehetőségek időszakát éljük, miért ne igazodnánk műanyag ablakaink színében is a lakóhelyiség megjelenéséhez. Ezért aztán számtalan színben (homogén és fa utánzat) is rendelhetőek már a műanyag nyílászárók.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak fóliásFóliás műanyag ablak

A fentiekben említve a műanyag ablak stílusában, színvilágában nagyszerűen tud illeszkedni környezetéhez, hisz nem csupán a hagyományos fehér színben gyártható. Ennek megfelelően a fóliázást kérhetjük csak a műanyag nyílászárók külső, igény szerint külső-belső, ill. csak belső felületére.

A speciális úgynevezett Renolit fólia laminálva kerül fel műanyag ablakainkra, ami dacol az időjárás szélsőséges kihívásaival, ellenáll az intenzív napsugaraknak, kiválóan pajzsként védi a műanyag ablakunkat a hőingadozás viszontagságaitól illetve maximális védelmet nyújt a mechanikai behatások ellen is. A fóliázáson kívül meg kell említeni, a műanyag nyílászárók festéssel való felületkezelését is. Ezt természetesen csak is műanyag ablak gyártó üzemekben, vagy speciális festőkamrákban, speciális festék és festéstechnológia mellett szabad elvégezni. Ebben az esetben a szivárvány minden színe kivitelezhető. Ezen a műanyag nyílászárók felületei könnyebben sérülnek, ezért nagy igénybevételnek ezeket nem szabad kitenni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak vasalataMűanyag ablak vasalata

A vasalat a tok és a szárny működését biztosító acél szerelvények összessége. Ezek által mozgatjuk a műanyag nyílászárókat, és biztosítják a jó záródást. Mindenképpen ajánlott kimagasló minőségű vasalatokat használni mert az összes súlyt ezek hordják. Egy 150x150 es műanyag ablakban csak a 2rtg. üveg súlya 56 kg, egy 3 rtg-ű üveggel szerelt műanyag ablaknál 85 kg. Ehhez még hozzájön a műanyag ablak tok és a műanyag ablak szárny súlya. A vasalatnak pedig bírnia kell. A vasalatok már hibás működés gátlóval és résszellőző funkcióval kerülnek beszerelésre.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak Résszellőző vasalatRésszellőző vasalat műanyag ablakba

A műanyag ablak záródása tökéletes, ezért szükség van egy résszellőző funkcióra, hogy a lakásban egy minimális légmozgás lehessen. Ezt a funkciót bukó nyíló műanyag nyílászáróknál és bukó nyíló erkélyajtóknál használjuk. A lényege, hogy a zárt műanyag ablakon bukó funkcióban kb 4 mm-es rést tudunk nyitni. Ennek hatására a helyiségben la légcsere biztosítva van.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak hibás működés gátlójaMűanyag nyílászárók hibás működés gátlója

A bukó nyíló műanyag nyílászárókban használjuk. Azért lett kitalálva ez a funkció, hogy a műanyag ablak ne tudjon buktatott állapotban kinyílni, és fordítva. Mivel ebben az esetben a műanyag ablak szárnya már csak egy ponton csatlakozna a tokhoz, vagyis könnyen leeshetne onnan. Ez úgy van megoldva, hogy a műanyag ablak kilincse nem tud egyik funkcióból a másikba átmenni, így nem kell félni az ablakszárny leesésétől.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak gombafejes vasalataMűanyag ablak gombafejes vasalata

A megnevezés teljesen találó a műanyag ablak egyik fontos alkotó eleme egy gomba formájú biztonsági összetevője a vasalatnak, ami védelmet nyújt abban az esetben amikor az ablak bukó állásban van, tehát nyitott állapotban, így sem emelhető ki a helyéről.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak Hőszigetelő üvegezés „U” érték fogalmaHőszigetelő üvegezés „U” érték fogalma

A műanyag ablakba hőszigetelő üveg kerül. A hőszigetelő üvegek 2 vagy 3 rétegűek köztük nemes gáz töltéssel.

A 2 rétegű üvegek felépítése: 4mm Low-E üveg, 16 mm argon gázzal légmentesen lezárt rész, 4mm üveg. Ennek a típusnak az „Ug értéke 1-1,1 W/m2K . a 3 rétegű üvegek felépítése 4mm Low-E üveg, 12mm argon gáz, 4mm üveg, 12mm argon gáz, 4mm üveg. Ennek a típusnak az „Ug értéke 0,6-0,7 W/m2K .

Az üvegeket légmentesen alu vagy műanyag távtartókkal kapcsolják össze. A műanyag távtartók kevésbé vezetik a hőt, így egy picivel de jobban szigetelnek. Az üveg befolyásolja leginkább a műanyag nyílászárók hőszigetelő képességét. A műanyag ablak „U” értéke (régen „K” érték) a hő átbocsátási tényező. Ez az érték minél kisebb annál jobban szigetel az üveg. Különböző „U” értékek vannak, ezek a következők: „Ug : a hőszigetelt üveg, „Uf: a tok és a szárny, „Uw: a műanyag ablak kompletten, „Uweff: a műanyag ablak beépítve.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak katedrál üveggelMűanyag ablak katedrál üveggel

A műanyag ablak üvegének felülete, megjelenése a katedrál üvegeknek köszönhetően nagyon sokféle lehet. A piacon legalább 100 vagy annál is több féle katedrál üveg kapható melyek felületén más és más minta van. A minták az átláthatóságot befolyásolják, akár teljesen el is moshatják az üveg mögötti teret. A katedrál üvegek közzé tartozik a tej, homok fúvott, vagy savmart üveg, mely üvegeken keresztül abszolút nem tudunk átlátni. Viszont megmarad az a nagy előnye, hogy a fényt a műanyag nyílászárók beengedik. A műanyag nyílászárók hőszigetelt üvege közzül általában a kifele lévő üveg szokott a katedrál üveg lenni.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak illesztési-szerelési hézagaA műanyag nyílászárók illesztési-szerelési hézaga

A szerelési hézag nem más mint a műanyag ablak tokja és a falazat közötti rés. Műanyag nyílászárók szakszerű beépítésénél alap követelmény a szerelési hézag pontos betartása. Ilyenkor egy picit szélesebb tartományról beszélhetünk kb. 0,5-3 cm illeszkedési rés elhagyása indokolt. Az illesztési hézagot pur habbal töltjük ki.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak szegése takaróléccelMűanyag nyílászárók szegése takaróléccel

Műanyag ablak beépítések elengedhetetlen kelléke a szálban vagy tekercsben gyártott elsősorban öntapadós fehér műanyag léc. Ezeket a különböző szélességű  műanyag takaróléceket főleg panellakásoknál kell alkalmazni, valamint a beépítés egyik formájánál, amikor tokba történik a beillesztés. Funkciójának köszönhetően a fedést biztosít a műanyag ablak illeszkedési hézagai fölött. Magyarán ezzel takarjuk el esztétikusan a szerelési hézagot.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérekMűanyag ablak szigetelése, rögzítése PUR-habbalMűanyag nyílászárók szigetelése, rögzítése PUR-habbal

Ezt az anyagát illetően Poliuretán habot, szigetelésre, a szerelési hézag kitöltésére alkalmazzuk, amikor rögzítjük műanyag ablakainkat. A pur hab nem víz és nem UV álló. Ezért a megszilárdulása után ajánlott mihamarabb elvakolni vagy elburkolni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak befogatására való tokrögzítő csavarMűanyag nyílászárók befogatására való tokrögzítő csavar

Műanyag nyílászárók beépítésénél közvetlenül a falba csavarható úgynevezett önfúró csavar, amely speciális jellegéből adódóan dűbelt (más néven tipli) nem igényel. Ezek tartják a műanyag ablakot a falazatban. Ezek a csavarok önmagukban is képesek a műanyag ablak teljes súlyát megtartani.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak befogatására való szerelőfül, rögzítő füMűanyag nyílászárók befogatására való szerelőfül, rögzítő fül

Ezt a segédeszközt a műanyag ablak oldalára lehet fogatni. A speciális acélfül használatával nyílászárónkat átfúrás nélkül tudjuk rögzíteni a falazathoz. Többnyire új építésű lakásoknál alkalmazzuk.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak felméréseMűanyag ablak felmérése

A műanyag ablak felmérése lesz a gyártás alapja. Amennyiben a mérés nem pontos és körültekintő, szakszerű a gyártási méretek el fognak térni a kívántaktól és a beépítés nem vagy csak komplikált bontási folyamattal végezhető el. Ezek elkerülése érdekében fordítsunk különösen nagy figyelmet a felmérésre, megkérdezve a megrendelő elképzeléseit, igényeit. A műanyag nyílászárók felmérését minden esetben bízza szakemberre. A műanyag nyílászárók felmérése díjmentes és semmi féle kötelezettséggel nem jár. Segítünk a legmegfelelőbb műanyag nyílászárókat megtalálni ügyfeleink részére, azokat pedig a megfelelő méretre készítjük el. Ezért mi felelőséget vállalunk az általunk mért műanyag ablak méreteiért!!!           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak helyszínre szállításaMűanyag ablak helyszínre  szállítása

Műanyag ablak ill. ajtó megrendelése általában beépítéssel együtt történik. Ekkor szakmailag felkészült beépítő kollégáink szállítják ki a beszerelés napján a műanyag nyílászárókat a helyszínre. Amennyiben a megrendelő csak a terméket kérni és maga intézi a műanyag nyílászárók beépítését a termékek a raktárunkból elszállíthatóak. Szállításnál nagyon fontos, hogy a műanyag ablakot közel függőlegesen tároljuk és több ponton is rögzítsük.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak tárolásaMűanyag ablak tárolása

A mai modern műanyag ablak szerkezeti kialakításánál gondosan oda figyelt a gyártó, hogy kizárja a szállítás során fennálló sérülések lehetőségét. Ezért minden műanyag nyílászáró aljára egy ún. párkányfogadó elemet rögzítenek, ami megfelelő védelmet nyújt a műanyag nyílászárók mozgatása során illetve a tárolásnál. Ezen áll a műanyag ablak nem magán a szerkezeten. Műanyag ablakaink még védőfóliás állapotukban kevés dőlésszöggel állítva tárolhatóak lehetőleg fedett, védett helyen.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak bontásos beépítéseMűanyag ablak bontásos beépítése

A nyílászárók bontása szakmai szempontból ugyan olyan felkészültséget igényel, mint majd az új műanyag ablak beépítése. A bontás során a jelenlegi, régi szerkezeteket, speciális orrfűrésszel elvágjuk és spájzszer segítségével keresztirányban összeroppantjuk. Vigyázva arra, hogy a vakolat minél kevésbé sérüljön meg. Ezt garantálni természetesen mi sem tudjuk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél kevesebb javítással járjon a műanyag ablakcsere. Ha a bontást tégla építésű házban végezzük elkerülhetetlen, hogy a falazat belülről megsérüljön. Panel ablakcserénél mivel a falazat betonból van, ez a sérülés nem jellemző. A műanyag ablakot a régi ablak eltávolítása után szakszerűen a helyére építjük. Ez a műanyag ablak csere jár a legtöbb kosszal, de ez a legszebb és legjobban szigetelő megoldás is egyben. Ha a megrendelő bevállalja , hogy a kávát körbe kell javíttatnia, akár velünk, akár mással és a festéstől sem idegenkedik akkor mindenképpen ezt ajánlom a számára.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérekMűanyag ablak elhelyezési síkjaMűanyag ablak elhelyezési síkja

Ez a kérdés legfőképp építkezésnél, új építésű lakóházaknál, létesítményeknél vetődik fel, hogy a főfal szélességét tekintve a műanyag nyílászárók mely síkra kerüljenek. Ennél a kérdésnél figyelembe kell venni a tervezett kiegészítők elhelyezését. Esztétikai szempontok alapján a következőkre érdemes odafigyelni: a homlokzati kép összhatása, kényelmi és biztonsági nézőpont tekintetében az árnyékolástechnika valamint a külső és belső párkányok felhelyezése.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak beépítése új építésű házbaMűanyag ablak beépítése új építésű házba

Minden beépítés közül a legkönnyebb forma. Pontosan lehet felmérni a műanyag nyílászárókat, illetve a beépítésük is jóval egyszerűbb folyamat. Ennek ellenére a műanyag nyílászárók felmérést és a beépítést bízzák mindenképpen gyakorlott szakemberre. A műanyag nyílászárók pontos, precíz beépítése és beépítés követő, finom beállítása mindenképpen gyakorlott, nyílászáró szerelőt igényel.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablakcsere tégla építésű házban a régi ablak bontásávalMűanyag ablakcsere tégla építésű házban a régi ablak bontásával

Ebben az esetben a már megöregedett és rég elavult ablakokat, ajtókat cseréljük ki új műanyag nyílászárókra. Nagyon összetett feladat, mindenképpen szakemberre kell bízni. Ebben az esetben a régi ablakok kibontása nélkül felmérjük a helyszínt. Megállapítjuk, hogy mekkora új műanyag nyílászárókra van szükség. Az új műanyag ablak megérkezte után a régi ablakot kibontjuk a helyéről. Elkerülhetetlen a fal sérülése! Igyekezünk megoldani, hogy kívül ne sérüljön a vakolat, csak belülről legyen a bontásnak nyoma. A régi ablak kibontása után beszereljük az új korszerű műanyag ablakot. A műanyag ablak beépítése után a falnyílást körbe kell javítani belülről, ez történhet gipszkartonnal vagy habarccsal. A kijavított ablak nyílást ezek után pedig körbe kell festeni. Ami általában az egész helyiség újrafestését jelenti. Nagy előnye ennek az ablakcserének, hogy a műanyag ablak és a falazat tökéletesen találkozik, végig megfelelő a szigetelés és nem utolsó sorban szép.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak csere panel lakásbanMűanyag ablak csere panel lakásban

Ablakcsere panel lakásban a kevésbé rombolós és koszolós ablakcserék közzé tartozik. Az új műanyag ablak felmérése itt is komoly szakértelmet igényel. Ha megérkeznek az új műanyag nyílászárók a régi ablakot kivesszük a helyéről. Ezt kizárólag roncsolásos módszerrel végezzük el. Az ablakszárnyakat leakasztjuk, a tokot pedig fűrésszel elvágjuk. Por mentesítjük az ablak káváját. Ez után pedig beépítjük az új műanyag ablakot. Az új műanyag nyílászárók beépítése után, a műanyag ablak színével megegyező szegőléccel körbe szegjük a szerelési hézagot. Nagyon fontos , hogy az új nyílászárót kívül belül szegjük körbe. Mivel a purhab nem vízálló szükséges speciális műanyag ablak szegőkkel megvédeni. Ezen ablakcserénél kőműves munkára és újra festésre nincs szükség.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablakcsere régi bérházbanMűanyag ablakcsere régi bérházban

Régi típusú bérházak faablakait is korszerűsítheti, lecserélheti őket műanyag ablakra, hogy gondoskodhasson a megfelelő szigetelésről. A századfordulós bérházak többségében hatalmas duplaszárnyas faablakai jellemzően szigetelés nélkül készültek. Ennek a kialakításnak is voltak pozitív oldalai, hisz akkor még a hőszolgáltatásért jóval kevesebbet kellett fizetnünk, és ami szintén fontos nézőpont volt a nyílt égésterű fűtőberendezések alkalmazása mellett a szellőzés megoldott volt.

A mai kor elvárásainak ezek az ablakok már kevésbé vagy egyáltalán nem felelnek meg. Gondoljunk csak bele, hogy a belvárosban élők az autók folyamatos zajszintje miatt aludni sem tudnának, arról ne is beszéljünk, hogy műanyag ablak hiányában a beáramló hideg miatt télen mekkora fűtésszámlánk lenne. Ezekbe a régi típusú bérházakba új műanyag ablak beépítése komoly szakmai felkészültséget igényel, az egyik legnagyobb munkafelkészülést igényel. Fontos ismernünk a lakóépület szerkezeti felépítését, építőanyag tulajdonságait, hogy a lehető legkevesebb roncsolással végezzük el a műanyag ablak beépítését, majd a visszajavítási munkálatokat is minőségi módon fejezzük be.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablakcsere társasházbanMűanyag ablakcsere társasházban

Tégla építésű társasházak klasszikus ablakainak típusai, egyrészt a hagyományos kapcsolt geréb-vagy pallótokos és a keskeny tokos, egyszárnyú ablakok. Mindkét ablaktípus kibontása után más jellegű befejező munkálatok elvégzése szükséges. Az elavult pallótokokat darabokra fűrészelve szedjük ki a falnyílásból, majd alaposan megtisztítjuk a falnyílást. Ezután beépítjük az új műanyag ablakot. Vízzárás végett kívül célszerű a külső párkány felszerelése, vagy a meglévő kőpárkány takarása. A műanyag ablakcsere során keletkezett belső falsérüléseket gipszkartonos módszerrel javítjuk, minek során egy egyenletes, tetszetős, sima felület alakítunk ki. Társasházak esetében műanyag ablak cserekor elsősorban az utcafronti ablakok esetében ragaszkodnak az egységes kinézethez. Tehát az új műanyag ablakot is úgy kell kialakítani, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak a régi ablakokhoz. Ezeknek az elvárásoknak műanyag ablak kínálatunk teljes mértékben megfelel. Az új műanyag ablak tervezésénél túlnyomórészt a külső méreteket kell alapul venni, ezért előfordul, hogy az új műanyag ablak üvegfelülete lecsökken, de a jobb hőszigetelés érdekében ezt érdemesebb vállalni.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek
Falbontás nélküli műanyag ablakcsere falbontás nélkülFalbontás nélküli műanyag ablakcsere

A falbontás nélküli ablakcsere, azt jelenti, hogy a meglévő nyílászáró tokszerkezete a helyén marad. Csak a szárnyakat és a pántokat vágják le róla, majd a régi tokba egy új, komplett műanyag nyílászárót helyeznek. A fa tok és műanyag ablak tok közötti illesztési hézagot takaróléccel tüntetik el. A tokba építést csak olyan indokolt esetben javasoljuk, ha a meglévő tok kibontásával a falszerkezet állékonyságát veszélyeztetnénk.          Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablakcsere télenMűanyag ablakcsere télen

Sokan félnek a téli ablakcserétől, mert attól félnek, hogy hidegben nem lehet ezt elvégezni. Nem kell megijedni ettől. Ugyan is télen speciális pur habot használunk, ami -5 Celsius fokig használható. Nyílván ennél hidegebb időben valóban nem szabad ablakot cserélni. De amikor a napi átlag hőmérséklet egy kicsivel 0 Celsius felett van a műanyag nyílászárók nyugodtan cserélhetőek, a beépítés biztonsággal elvégezhető. Főleg panel lakásokban, vagy tokba építésnél nem probléma ez, mivel ezeknél a beépítéseknél nincs szükség kőműves és festő munkálatokra. A műanyag ablakcserét télen egyesével végezzük, így egyszerre csak egy helyiségben lesz hidegebb. Miután beépítettük az új műanyag ablakot csak akkor bontjuk ki a következő nyílászárót.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak beépítés meneteMűanyag ablak beépítés menete

A műanyag ablak beépítését lehetőleg bízzák szakemberre. A gyakorlati tapasztalatok hiánya sok esetben hibát eredményez. Valamelyik mozzanat nem megfelelő elvégzése, vagy figyelmen kívül hagyása eredményezheti, hogy az új műanyag ablak nem fog tökéletesen működni, vagy esetleg szigetelni. Ha ragaszkodik a saját kezű beépítéshez olvassa el műanyag nyílászárók beépítéséről szóló leírásunkat.műanyag nyílászárók beépítése részletesen
Műanyag ablak finom beállításaMűanyag ablak finom beállítása

A műanyag nyílászárók beépítése után a műanyag nyílászárókat mindenképpen ki kell próbálni, és általában be is kell állítani azokat. Ezt nevezzük finom beállításnak. A műanyag ablak vasalata több féle beállítási lehetőséget is kínál, hogy az új műanyag ablak szárny és tokja a lehető legpontosabban zárjon egymásra. A finombeállítást a műanyag ablak beépítése után akár évekkel is el lehet végezni, ha az ablak nem záródik tökéletesen. Ennek több oka is lehet pl. az épület mozgása, (főleg új házaknál jellemző) vagy a hő tágulás is szükségessé teheti a műanyag ablak utólagos finom állítását.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek
Egyedi méretű műanyag ablakEgyedi méretű műanyag ablak

A műanyag ablakot másokhoz hasonlóan méretre gyártjuk. Ezért külön felárat nem számolunk fel. A megrendeléseink 90%- ban egyedi méretben készülnek. Ha már egy műanyag ablak 1 cm-rel kisebb vagy nagyobb mint a magyar szabvány mérete, az már egyedi méretű műanyag ablaknak számít. Ilyennel pedig mindig találkozunk, még a legjobb kivitelezésű házakban is. Ha pedig műanyag ablak csere előtt állunk szinte biztos, hogy minden új műanyag ablak egyedi méretben fog készülni. Megint hangsúlyozom a legfontosabbat : Ennek külön felára nincs!           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérekMűanyag ablak nyitásirányaMűanyag ablak nyitásiránya

A műanyag ablak nyitásirányának meghatározása a világ különböző országaiban eltérő. Szerencsére egész Európában ugyan úgy határozzuk meg a műanyag nyílászárók nyitásirányát. Az egyszárnyú műanyag ablak nyitásirányát úgy határozzuk meg, hogy amikor belülről nézzük a nyílászárót, (tehát látjuk a zsanért) melyik oldalon látjuk azt. Ha a zsanért jobb oldalon látjuk a műanyag ablak jobbos nyitásirányú, mikor bal oldalon látjuk akkor balos nyitásirányú. A kétszárnyú műanyag ablak nyitásirányát pedig úgy határozzuk meg, hogy amikor ránézünk  belülről ( a pántos oldal felől) az ablakra a kilincs melyik ablakszárnyon helyezkedik el. Amelyik ablakszárnyon található a kilincs olyan a műanyag ablak nyitásiránya. Kifele nyíló szerkezeteknél kívülről határozzuk meg a műanyag ablak nyitásirányát , és mindig feltüntetjük, hogy kívülről nézzük és kívülről ábrázoljuk azt.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérekműanyag ablak és a hozzá tartozó Aereco szellőztetőA műanyag ablak és a hozzá tartozó Aereco szellőztető

Az új típusú műanyag ablak a folyamatos fejlődésnek köszönhetően tökéletesen szigetel. Ezért beépítésük után a megfelelő levegőáramlásról, szellőztetésről magunknak kell gondoskodnunk. Műanyag ablak cseréje után sokkal jobban oda kell figyelni a szellőztetésre. Jó hír, hogy ez ma már teljes mértékben automatizálható az Aereco szellőztető berendezéssel. Az Aereco szellőztető berendezés a műanyag ablak szárnyára felszerelt szerkezet, ami teljesen mechanikusan működik. Egy pára érzékeny szalag van benne, ami a páratartalom változásai hatására nyitja vagy zárja a szellőztetőt. Szintén jó hír, hogy utólag is beszerelhető a műanyag ablakba. A szellőztető beépítését a műanyag ablakba a Gázművek is kérheti, olyan esetben amikor a laktérben elhelyezett gázkazán azt igényli. A szellőztetőt lehet állandóan nyitott állapotba is állítani.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak fix kialakítással


Műanyag ablak fix kialakítással

A műanyag ablak legegyszerűbb fajtája a fix műanyag ablak, ami egyszerűen megfogalmazva egy hőszigetelő üveg a tokprofilba építve. Amikor ennél a típusnál tesszük, le a voksunkat tartsuk szem előtt az épületrész szellőztetési alternatíváit, illetve a műanyag ablak felület tisztíthatóságát. Ezeket az általában kisebb méretű fix műanyag nyílászárókat csak olyan helyiségbe alánjuk, ahol más nyíló vagy bukó tehát szellőzést lehetővé tevő ablak is található. A takarítása kívülről pedig szintén megoldható           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

Műanyag ablak bukó funkcióval
Műanyag ablak bukó funkcióval

A bukó funkcióval ellátott műanyag nyílászárók javarészt egy több szerkezetből álló (pl. egy 3 szerkezetű ablak egyik része csak bukó) műanyag ablaknál vagy másodrangú helyiségeknél találhatók meg.

Előre kell látnunk, hogy a bukó műanyag nyílászárók kilincse felül fog elhelyezkedni a műanyag ablakon, így ezzel számolnunk kell az elérhetőség miatt. Magasabb belmagasságú épületekben a bukó műanyag ablak nyitását egy úgynevezett rudas vagy zsinóros távnyitó segíti. A tisztításuk kívülről nem egyszerű, kivéve ha könnyen hozzá lehet férni. Ha lehet válasszunk helyette bukó nyíló műanyag ablakot, mivel árban nagyon kicsi köztük a különbség és a bukó hátrányai nem hátrány többé.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak nyíló funkcióval


Műanyag ablak nyíló funkcióval

Műanyag ablakaink széles palettájának egyik fajtája az egyszárnyú működtetésű műanyag ablak illetve erkélyajtó. Ezeknél a kilincs 2 állású. Függőlegesen lefelé zárt állapotban, vízszintesen nyitott állapotban funkcionál a nyílászáró.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag erkélyajtó nyíló funkcióvalErkélyajtó nyíló funkcióval

Az erkélyajtóink széles palettájának egyik fajtája az egyszárnyú működtetésű erkélyajtó. A küszöb magasságát tekintve megkülönböztetünk tok küszöbös és alacsony küszöbös erkélyajtót. Az alacsony küszöbös erkélyajtó kényelmesebbé teszi az erkélyajtón a közlekedést. kialakítása miatt viszont csak nyíló kivitel készülhet belőle.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak bukó nyíló funkcióval


Műanyag ablak bukó nyíló funkcióval

A bukó nyíló műanyag ablak a leginkább praktikus funkciójú, kialakítású műanyag ablak, ez a műanyag ablak egy 4 állású ablakkilinccsel van szerelve.  Általunk forgalmazott és beépített műanyag ablakok a megfelelő levegő áramlását elősegítő résszellőztetővel és hibás működés gátló szerkezettel vannak ellátva. Résszellőző állapotban zárva is enged minimális légmozgást a műanyag ablak a külső és belső tér között. A hibás működés gátló pedig megakadályozza, hogy nyitott állapotban buktassuk a műanyag ablakot. vagy kibuktatott állapotban nyissuk azt. Nyithatósága alapján: vízszintesen nyitva, függőlegesen lefelé zárva, elfordítva 45 fokban felfelé egy mindenki számára hasznos résszellőző állapotban, függőlegesen felfelé bukó állapotban van az ablak.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek
Műanyag erkélyajtó bukó nyíló funkcióval


Erkélyajtó bukó nyíló funkcióval

A bukó-nyíló erkélyajtó nagyon hasonló a bukó nyíló műanyag ablakhoz. Egyetlen különbség köztük, hogy ezek magasabbak, ugyan is emberi közlekedésre is szolgálnak. Nyitási irányait tekintve: vízszintesen nyitott, függőlegesen lefelé zárt állapotban, 45 fokban elfordítva felfelé egy nagyon hasznos úgynevezett résszellőztető funkcióban, függőlegesen felfelé bukó funkcióban működik a műanyag erkélyajtó. A műanyag bukó nyíló erkélyajtók csakis  tokküszöbbel rendelhetőek, mivel az alu küszöb a bukó funkciót nem teszi lehetővé. Erkélyajtajaink mind a megfelelő levegő áramlását elősegítő résszellőztetővel, mind a hibás működés gátló vasalattal el vannak látva. A résszellőző funkció zárt állapotban is enged minimális légmozgást a külső és belső tér között. A hibás működés gátló pedig megakadályozza, hogy nyitott állapotban buktassuk a műanyag ablakot. vagy kibuktatott állapotban nyissuk azt.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Kétszárnyú műanyag ablak főszárnya


Kétszárnyú műanyag ablak főszárnya

Kétszárnyú műanyag ablak főszárnyának nevezzük azt a szárnyat, amely először nyitható. Ezt a szárnyat készíthetjük nyíló és bukó nyíló funkcióval is. A kétszárnyú műanyag ablak másik szárnya ezen szárny kinyitása után nyitható csak ki, mivel a nyitó fogantyúhoz csak akkor férünk hozzá.            Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak Kétszárnyú váltószárnya


Kétszárnyú műanyag ablak váltószárnya

A kétszárnyú műanyag nyílászárók, erkélyajtók váltószárnya az a szárny, mely másodikként, a főszárny kinyitása után nyitható. A műanyag ablak váltószárnya csakis nyíló funkcióval készíthető, mivel kilincs sincs rajta.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

műanyag ablak Kifelé nyíló


Kifelé nyíló műanyag ablak

A kifele nyíló műanyag ablak vagy műanyag ajtó nincs elterjedve. Ennek egyik oka a biztonság, ugyan is a műanyag ablak zsanérok mivel kívül helyezkednek el azokat szétverve könnyedén be lehet jutni a lakásba. A másik ok pedig , hogy a kifele nyitott műanyag ablakot nem tudjuk könnyedén mozgatni, és az időjárásnak is ki van téve. Ezért aztán kifele nyíló műanyag nyílászárókat hacsak valami speciális előírás, vagy helyszűke nem teszi szükségesé nem használunk.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műanyag ablak kilincsekMűanyag ablak kilincsek

A mai modern világ elvárásainak megfelelően a műanyag nyílászárók kilincseit szabadon, ízlésünk és a lakótérben kialakított stílusunkhoz idomulva választhatjuk ki. Fehér műanyag ablakhoz, erkélyajtókhoz a fehér kilincs tartozékként szerepel. A faerezetű fóliás műanyag nyílászárókhoz sötétbarna kilincs a tartozék. Amennyiben szeretnénk, hogy műanyag ablakaink kilincsei harmonizáljanak, gondosan kiválasztott beltéri ajtóink kilincseivel csekély felár ellenében választhatunk réz, bronz, vagy króm színű kilincs is ami fogantyú része teljesen megfelel a beltéri ajtók kilincseivel.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérekműanyag ablak Falnyílás méretFalnyílás méret

Nagyon fontos ha műanyag ablakról vagy bármilyen más nyílászáróról beszélünk, hogy pontosan tisztában legyünk vele, hogy milyen méretről beszélünk. Félreértésre adhat okot, ha nem vagyunk tisztában a különböző méret elnevezésekkel. A legbiztosabb a nyílászáró gyártót megkérni, hogy mérjen meg mindent, akkor biztos a megfelelő méret fog elkészülni. Ebben az esetben a felelősség is, hogy pontosak a méretek a gyártót terheli.

A falnyílás méret az a méret amekkorára a kőműves mester elkészíti a műanyag nyílászárók helyét. Ezt kőméretnek vagy névleges méretnek is szokták hívni. A tervrajzokon is ezek a méretek szoktak szerepelni. A műanyag nyílászárók természetesen ennél kisebb méretben fognak elkészülni. Különben nem férnének be a falnyílásba. A műanyag nyílászárókat általában a falnyílás mérettel megegyező mérettel szokták emlegetni, az érdekessége, hogy a műanyag ablaknak egyik mérete sem ekkora.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablak gyártási méreteMűanyag nyílászárók gyártási mérete

Ez a műanyag ablak legfontosabb és egyben legpontosabb mérete is. A műanyag ablak gyártási mérete nem más mint az ablak külső méretei a párkányfogadó elem és a toktoldók nélkül. A terveken és jó esetben a valóságban is névleges méret (falnyílás méret) van megadva és elkészítve is. Mint már előzőleg is írtam a műanyag ablak gyártási mérete ettől különböző. A gyártási méretet sok minden befolyásolja. Így sok kérdés merül fel: Rendelnek e a műanyag ablakhoz párkányfogadó elemet? Vagy lesz e redőny? Milyen redőny lesz? Lesz e hőszigetelés a házon? Hány cm vastagságban? Ezek mindig befolyásolják a műanyag ablak gyártási méretét. Mindenképpen javasoljuk a helyszíni felmérést és egyeztetést, amit ingyen elvégzünk. Ha pedig szeretné a falnyílások kiképzése előtt megrendelni a műanyag nyílászárókat, akkor pontos egyeztetés után közösen a kivitelezővel határozzuk meg a műanyag nyílászárók gyártási méretét.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


műanyag ablak névleges méreteA műanyag ablak névleges mérete

A névleges méret megegyezik a műanyag ablak falnyílás méretével. A tervező kizárólag névleges ablak és ajtó méretekben beszél. A kőművesek is ekkora méreteket készít (jó esetben). A műanyag ablak egyetlen valós mérete sem egyezik meg a  névleges mérettel. A műanyag ablak valódi méretét sok minden befolyásolja , így a redőny kiképzés, a hőszigetelés vastagsága stb. A műanyag ablak névleges mérete nem biztos méret. Mindenképpen érdemes a falnyílást megmérni és az alapján meghatározni a műanyag ablak pontos gyártási méretét. Kérje ingyenes felmérésünket és biztosan a megfelelő méretű műanyag ablakot fogjuk leszállítani.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablakra szerelhető fölé épített redőnyMűanyag ablakra szerelhető fölé épített redőny

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a műanyag nyílászárókhoz stílusában és anyagában harmonizáló ráépített redőnyrendszerek iránt, melyek új és régi ingatlanok felújításakor egyaránt alkalmazhatóak. Ezek a redőnyök közvetlenül a műanyag nyílászárók tetejére vannak rászerelve, ezért együtt kerülnek beépítésre. A műanyag ablak vásárlása esetén, aki nem szeretne redőnyt rendelni annak is javasolni szoktuk, hogy az új műanyag ablak beépítése során a redőnynek a helyét kialakíthassuk, így a jövőben, ha mégis felmerül, majd az árnyékolás nem veszítünk majd az üvegfelületből. A műanyag ablak fölé épített redőnye esztétikus megoldást jelent, mivel beépítés után az épület homlokzatán a redőnytok nem látszik.
A redőny alkalmazásával kizárhatjuk az alkalmanként zavaró napfényt, illetve igény szerint szabályozhatjuk a fénybeáramlást, és természetesen a betekintés ellen is véd. Hasznos lehet a szélsőséges időjárási viszonyoktól, valamint hőszigetelése miatt energiatakarékos is. Redőnyeinket gurtnis, illetve a maximális kényelem érdekében motoros kivitelben is rendelhetik.
A műanyag ablak redőnyének hasznos és méltán közkedvelt kiegészítője a redőnytokba beépített rolós szúnyogháló, amit ügyfeleink ún. kombi redőny megnevezéssel tudnak megrendelni nálunk.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek


Műanyag ablakra szerelhető külsőtokos redőnyMűanyag ablakra szerelhető külsőtokos redőny

Műanyag ablak vásárlása mellett kiegészítőként a legkedveltebb szerkezeti felépítéssel bíró külső tokos műanyag redőny, ami alul és felül 45 fokban hajlított, horganyzott és festett lemeztokkal rendelkezik, és alumínium oldalvégekkel záródik. Működése, a kefés lefutó síneknek és a porvédős csapágyazásnak köszönhetően, zajmentes.

Műanyag ablakainkhoz ezek utólag is felszerelhetők. Amennyiben előre tervezzük a külsőtokos redőny felszerelését, a beépítés során toldókról gondoskodjunk.           Ingyenes felmérést kérek        Árajánlatot kérek
Ha bármilyen kérdése merülne fel műanyag nyílászárókkal kapcsolatban, akár a vásárlás után több évvel is hívja bizalommal kollegáinkat.

Budapest és környéke: Glasz Tamás 06-30-321-3901

Debrecen és környéke: Halász Attila 06-30-278-8844


Árajánlat műanyag ablakra

Kérjük töltse ki az űrlapot, hogy a megfelelő műanyag ablakot ajánljuk az Ön számára

Név *:
Település *:
Telefonszám:
E-mail cím *:
Válasszon műanyag ablak típust *:
Üvegezés *:

Műanyag ablak színe *:


Kéri -e a műanyag ablak beépítését *:


Amennyiben kéri az ablakok beépítését, kérjük adja meg az épület építési módját:


Amennyiben tégla az épület, kérjük, jelölje be, hogy bontással vagy a régi tokba építve szeretné a műanyag ablak cseréjét:

Ha tégla épületben bontással kéri az ablak cserét, kérjük, jelölje be, hogy kéri -e az ablakkáva helyreállítását:


Régi ablak / ablakok elszállítása:

Kérjük, adja meg milyen kiegészítőket szeretne a műanyag ablakjaihoz. Az egyéb leírásban adja meg, hogy melyik ablakhoz, melyik kiegészítőt kéri:Méretek és egyéb információk *:
Melléklet csatolása:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!Műanyag ablak típusok és formák:


FEHÉR SZÍNŰ MŰANYAG ABLAK TÍPUSOK ÉS FORMÁK


Műanyag ablak, fahér színben, félkör, fix kialakítással

Félkör, fix kialakítással 

Műanyag ablak, fahér színben, félkör, bukó kialakítással

Félkör, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, fahér színben, félkör, fix kialakítással

Félkör, fix kialakítással 

Műanyag ablak, fahér színben, félkör, nyíló kialakítással

Félkör, nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, fahér színben, kör, fix kialakítással

Kör, fix kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, kör, bukó kialakítással

Kör, bukó kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, fehér színben, félkör, fix kialakítással

Kör, nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, háromszög, fix kialakítással

Háromszög, fix kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, háromszög, bukó kialakítással

Háromszög, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, fix kialakítással

Fix kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, nyíló kialakítással

Nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, bukó nyíló kialakítással

Bukó-nyíló kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, fehér színben, kétkilincses bukó kialakítással

Kétkilincses bukó kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, bukó kialakítással

Bukó kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, váltószárnyas, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Váltószárnyas, nyíló + bukó-nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, váltószárnyas, nyíló+nyíló kialakítással

Váltószárnyas, nyíló+nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, tokosztós, nyíló+nyíló kialakítással

Tokosztós, nyíló + nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, tokosztós, nyíló bukó+nyíló bukó kialakítással

Tokosztós, bukó-nyíló +
bukó-nyíló kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, fehér színben, tokosztós, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Tokosztós, nyíló + bukó-nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, toló-fix vízszintes mozgású kialakítással

Toló-fix vízszintes mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, toló- toló vízszintes mozgású kialakítással

Toló-toló vízszintes mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, toló-fix függőleges mozgású kialakítással

Toló-fix függőleges mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, toló- toló függőleges mozgású kialakítással

Toló-toló függőleges mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, bukó nyíló+ fix kialakítással

Bukó-nyíló + fix kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, fehér színben, nyíló, nyíló, bukó nyíló kialakítással

Nyíló, nyíló, bukó-nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, nyíló, bukó nyíló, bukó nyíló kialakítással

Nyíló, bukó-nyíló, bukó-nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, fehér színben, bukó nyíló, fix, bukó nyíló kialakítással

Bukó-nyíló, fix, bukó-nyíló
kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, nyíló kialakítással

Erkélyajtó,
nyíló kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, bukó nyíló kialakítással

Erkélyajtó,
bukó-nyíló kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, nyíló+nyíló kialakítással

Erkélyajtó
nyíló+nyíló kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, Nyíló+bukó nyíló kialakítással

Erkélyajtó, nyíló +
bukó-nyíló kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, Toló bukó kialakítással

Erkélyajtó,
toló-bukó kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, fehér színben, Emelő toló kialakítással

Erkélyajtó,
emelő-toló kialakítással 

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

ARANYTÖLGY SZÍNŰ MŰANYAG ABLAK TÍPUSOK ÉS FORMÁK

Műanyag ablak, aranytölgy színben, félkör, fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy 
színben, félkör, fix kialakítással

Ingyenes felmérést kérek

 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, félkör, bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, félkör, bukó kialakítással

Műanyag ablak, aranytölgy színben, félkör, fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, félkör, fix kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, aranytölgy színben, félkör, nyíló kialakítássa

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, félkör, nyíló kialakítással

Műanyag ablak, aranytölgy színben, kör, fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy 
színben, kör, fix kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, kör, bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, kör, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, kör nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, kör nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, háromszög, fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, háromszög, fix
kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, háromszög, bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, háromszög, bukó
kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, fix kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, aranytölgy színben, nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, nyíló kialakítással

Műanyag ablak, aranytölgy színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, bukó nyíló
kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, aranytölgy színben, kétkilincses bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, kétkilincses bukó
kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, váltószárnyas, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, váltószárnyas,
nyíló+bukó nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, váltószárnyas, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, váltószárnyas,
nyíló+nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, tokosztós, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, tokosztós, nyíló+nyíló
kialakítással
 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, tokosztós, nyíló bukó+nyíló bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, tokosztós, nyíló bukó+nyíló
bukó kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, tokosztós, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, tokosztós, nyíló+bukó
nyíló kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, aranytölgy színben, toló-fix vízszintes mozgású kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, toló-fix vízszintes
mozgású kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, toló- toló vízszintes mozgású kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, toló- toló vízszintes
mozgású kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, aranytölgy színben, toló-fix függőleges mozgású kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, toló-fix függőleges
mozgású kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, toló- toló függőleges mozgású kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, toló- toló függőleges
mozgású kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, bukó nyíló+ fix kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, bukó nyíló+ fix
kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, nyíló, nyíló, bukó nyíló kialakítással


Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, nyíló, nyíló, bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, nyíló, bukó nyíló, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, nyíló, bukó nyíló,
bukó nyíló kialakítással 

 

Műanyag ablak, aranytölgy színben, bukó nyíló, fix, bukó nyíló kialakítással


Műanyag nyílászárók, aranytölgy
színben, bukó nyíló, fix,
bukó nyíló kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, nyíló kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, nyíló+nyíló kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, Nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, Nyíló+bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, Toló bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, Toló bukó kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtók, aranytölgy színben, Emelő toló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtók, aranytölgy
színben, Emelő toló kialakítással 

MAHAGÓNI SZÍNŰ MŰANYAG ABLAK TÍPUSOK ÉS FORMÁK

Műanyag ablak, mahagóni színben, félkör, fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
félkör, fix kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, félkör, bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
félkör, bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben, félkör, fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
félkör, fix kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, félkör, nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
félkör, nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, kör, fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
kör, fix kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, kör, bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
kör, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, kör, nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
kör, nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, háromszög, fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
háromszög, fix kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, háromszög, bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
háromszög, bukó kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
fix kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
bukó nyíló kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, kétkilincses bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
kétkilincses bukó kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
bukó kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, váltószárnyas, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
váltószárnyas, nyíló+bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, váltószárnyas, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
váltószárnyas, nyíló+nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, tokosztós, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
tokosztós, nyíló+nyíló kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, tokosztós, nyíló bukó+nyíló bukó kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
tokosztós, nyíló bukó+nyíló bukó
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, tokosztós, nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
tokosztós, nyíló+bukó nyíló
kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, toló-fix vízszintes mozgású kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
toló-fix vízszintes mozgású
kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben, toló- toló vízszintes mozgású kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
toló- toló vízszintes mozgású
kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag ablak, mahagóni színben, toló-fix függőleges mozgású kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
toló-fix függőleges mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, toló- toló függőleges mozgású kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
toló- toló függőleges mozgású
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, bukó nyíló+ fix kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
bukó nyíló+ fix kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, nyíló, nyíló, bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
nyíló, nyíló, bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, nyíló, bukó nyíló, bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
nyíló, bukó nyíló, bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag ablak, mahagóni színben, bukó nyíló, fix, bukó nyíló kialakítással

Műanyag ablak, mahagóni színben,
bukó nyíló, fix, bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, mahagóni színben, nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni 
színben, nyíló kialakítással 

Ingyenes felmérést kérek

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, mahagóni színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni
színben, bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók, erkélyajtó, mahagóni színben, nyíló+nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni
színben, nyíló+nyíló kialakítással 

Árajánlatot kérek

Műanyag nyílászárók erkélyajtó, mahagóni színben, Nyíló+bukó nyíló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni
színben, Nyíló+bukó nyíló
kialakítással 

Műanyag nyílászárók erkélyajtó, mahagóni színben, Toló bukó kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni
színben, Toló bukó kialakítással 

Műanyag nyílászárók erkélyajtó, mahagóni színben, Emelő toló kialakítással

Műanyag nyílászárók,
erkélyajtó, mahagóni
színben, Emelő toló kialakítással 

Hírek

Jobb félni, mint megijedni? Az ablakcsere folyamata

Jobb félni, mint megijedni? Az ablakcsere folyamata

A vásárlók egyik legnagyobb problémája általában az, amikor műanyag ablak beszerzésén gondolkoznak, hogy vajon mekkora kárt, felfordulást fog okozni annak beépítése otthonukba. Azonban erről a folyamatról sok téves információ és rémhír terjeng. Célunk az, hogy tisztázza és megmutassa: mivel is jár egy ablakcsere?

tovább

A műanyag nyílászáró használata gazdasági előnyökkel jár

A műanyag nyílászáró használata gazdasági előnyökkel jár

Kevés fontosabb dolog van az otthonunk kényelmének biztosításánál. Ezt meg tehetjük úgy is, hogy közben gazdaságosan éljünk házunkban, lakásunk. Egyik remek módja ennek a műanyag nyílászáró cseréje, beszerelése. Ezek a termékek ugyanis nem csak erős, tartós szerkezetek, de a kiváló hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően igen energiatakarékosak is.

tovább

A műanyag ablak beállítás szükséges lépés

A műanyag ablak beállítás szükséges lépés

A műanyag ablakokra jellemző precizitás annak tulajdonítható, hogy a gyártóműhelyekben mindent alaposan beállítanak a nyílászárókon. Ezek a beállítások azonban a szállítás és tárolás során is elállítódhatnak. Így a műanyag ablak beállítás elengedhetetlen lépése a beépítésnek.

tovább
További bejegyzések