Kapcsolat

Müanyagablak - Glasz Tamás

1141 Budapest,
Gvadányi u. 87.
 
(Nótárius utca sarok a Rákos patak partján)
Telefon: 06-1-273-1528
Mobil: 06-30-321-3901

DEBRECENIEK FIGYELEM!!! 

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025 DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14.

B. ÉPÜLET, FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844 

4028 Debrecen,
Laktanya u. 8.

Telefon: 06-52-537-158
Mobil: 06-30-278-8844

E-mail: tiszaajto@tiszaajto.hu

Műanyag ablak Debrecen és Budapest környékén

DEBRECENIEK FIGYELEM!!!

DEBRECENBEN IDEIGLENESEN (LAKTANYA UTCAI ÜZLETÜNK BŐVÍTÉSE, FELÚJÍTÁSA MIATT) ÚJ CÍMEN TALÁL MEG BENNÜNKET. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

IDEIGLENES CÍMÜNK:

4025 DEBRECEN, POSTAKERT UTCA 14.

B. ÉPÜLET, FÖLDSZINT

TELEFON: 06 30 278 8844


műanyag ablak, műanyag nyílászárók

Felújít vagy új házat épít? Új lakásba költözik? Szeretné hogy új otthona tökéletesen hőszigetelt legyen? Ezeknek elengedhetetlen tényezője a korszerű műanyag ablak és műanyag ajtó.

Tudta e, hogy a nyílástárókon keresztül veszíti el lakása vagy háza a legtöbb energiát? Egy átlagos lakás vagy családi ház a korszerűtlen nyílászárókon keresztül 25-30% fűtési energia ráfordítást "dob ki az ablakon"! Régi elavult geréb tokos ablakokon keresztül akár a 35-40% fűtési energia is elillanhat.
műanyag ablak hőveszteségeTudta Ön, hogy a korszerű ajtók és ablakok nem csak ki nem engedik a meleget, hanem megfelelő árnyékolással nyáron nem engedik a lakást felmelegedni? A korszerű nyílászárók redőny, spaletta, zsaluzia összeépítésével nem engedik a lakást felmelegedni!

műanyag ablak kérdések


Elveszettnek érzi magát a műanyag nyílászárók piacán?
Ahol túl drága vagy gyanúsan túl olcsó árakkal találkozik?
Esetenként nem is tudja pontosan az árajánlat tartalmát "kibogozni"?

Árajánlat kérése esetén biztos lehet benne, hogy érthető, tételes, pontos ajánlatot készítünk, kisbetűs, rejtet információk nélkül. Több mint 10 éves nyílászárók kereskedelmében, helyszíni telepítésében jártas szakképzett értékesítőink és beépítőink elsődleges célja, hogy ügyfeleink elégedettségét kivivják. Munkánk elismeréseként legnagyobb öröm számunkra, amikor Ön nyugodt lelkiismerettel ismerőseinek ajánl bennünket.

Elege van abból, hogy hiba esetén a "mesterek" egymásra mutogatnak? Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt. A műanyag nyílászárók felmérésétől kezdve a beépítésen keresztül a garanciális problémák orvosolásáig minden egy kézben van tartva. Ezért aztán nincsenek "egymásra mutogatások" ha valamivel esetleg probléma adódna.

műanyag ablak felmérése

Kérje ingyenes felmérésünket

műanyag ablak árajánlat

Kérje ingyenes árajánlatunkat

műanyag ablak gyártás

Tekintse meg az ablak gyártást

műanyag ablakcsere

Tekintse meg az ablak beépítést

 

Referenciáink

 

 

Ablakcsere, műanyag ablak beépítés 1 nap leforgása alatt!

műanyag ablak beépítés új házba

Műanyag ablak beépítése új házba

műanyag ablak csere

Műanyag ablakcsere

Vannak konkrét elképzelései? Ha tudja mit szeretne, akkor már kérje is ingyenes felmérésünket, vagy igényelje írásos árajánlatunkat. Ha még nem tudja, mit érdemes megvennie, ne aggódjon, segítünk a döntésben. Válasszon a háza falazata és szigetelése alapján, mi pedig kiajánljuk az oda illő műanyag ablak típusokat

 

Milyen házba keres műanyag nyílászárókat?

műanyag ablak panel lakásba

Szigeteletlen panel lakáshoz

műanyag ablak szigetelt panel lakásba

Szigetelt panel lakáshoz

műanyag ablak tégla építésű házba

Szigeteletlen tégla épülethez

műanyag ablak szigetelt tégla házba

Szigetelt tégla házhoz

műanyag ablak új építésű házba

Új építésű családi házhoz

műanyag ablak passzív házba

Passzív jellegű házhoz

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 


A műanyag ablak előnyei


  • Anyagában színezett így nem kell festenie. A színét sosem veszíti el, mindig fehér marad.
  • Tisztítása egyszerűen egy vizes ruhával megoldható.
  • Ellenáll a természeti hatásoknak, legyen az nagy meleg vagy nagy hideg. Nem vetemedik, nem csavarodik, hosszú évekre van tervezve.
  • A műanyag nyílászárók szigetelése kiváló, télen a meleget bent, nyáron pedig kint tartja.
  • A hőszigetelése mellett a hanggátlása is kitűnő.


 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Műanyag nyílászárók színei:

 

műanyag ablak színminta csokoládé barna

Csokoládébarna

műanyag ablak színminta világos tölgy

Világos tölgy

műanyag ablak színminta mahaagóni

Mahagóni 

műanyag ablak színminta aranytölgy

Aranytölgy

műanyag ablak színminta fenyő

Fenyő 

műanyag ablak színminta extra világos tölgy

Extra világos tölgy

műanyag ablak színminta csíkos tölgy

Csíkos tölgy

műanyag ablak színminta vörös fenyő

Vörös fenyő

műanyag ablak színminta középtölgy szín

Közép tölgy

műanyag ablak színminta tölgy szín

Tölgy 

műanyag ablak színminta mocsár tölgy

Mocsár tölgy

műanyag ablak szín világos piros

Világos piros

műanyag ablak színminta sötét piros

Sötét piros

műanyag ablak színminta sötétkék

Sötét kék 

műanyag ablak színminta acélkék

Acélkék

műanyag ablak színminta mohazöld

Mohazöld

műanyag ablak színminta sötétzöld

Sötétzöld

műanyag ablak színminta grafit szürke

Grafit szürke

műanyag ablak színminta világos szürke

Világos szürke

műanyag ablak színminta fekete

 Fekete

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

 

 

Műanyag ablak beépítés menete


A műanyag ablak beépítése és cseréje mindenképpen szakembert igényel. A szaktudáson felül szükség van speciális műanyag nyílászárók beépítéshez használt szerszámokra is. Ebben az olvasmányban leírjuk mire kell odafigyelni műanyag ablak vásárlása során illetve, hogy szereli be a műanyag ablakot beépítő kollegánk.


Műanyag ablak mozgatása és tárolásaMűanyag ablak mozgatása és tárolása

A műanyag ablakot tárolni mindig közel függőleges állapotban kell. Mivel műanyagból készül, pár napig akár a szabad ég alatt is lehet tárolni, nem árt neki az időjárás. Ebben az esetben érdemes letakarni, hogy a napsütés ne érje hosszú időn keresztül az ablak profilt. A profilon lévő védő fólia nem nagy és hosszú ideig tartó napsütésre van tervezve, és hosszú hetek vagy hónapok után rásülhet arra. Ezért a beépítés után pár héttel a napsütésnek kitett helyeken a takaró fóliát érdemes leszedni. Ha mozgatjuk a nyílászárókat, ne az üveg felülettel próbáljuk fogni azt. Inkább függőlegesen tartva mozgassuk, kis kocsival vagy akár pusztán emberi erővel. Szállításnál szintén függőlegesen kitámasztva és lekötve szállítjuk. A műanyag nyílászárók mozgatásához mérettől függően legalább két ember szükséges, nagyobb szerkezeteknél és három rétegű üvegnél akár öt hat emberre is szükség lehet.


Műanyag ablak beépítése előttA beépítés előtt

Ha nem fix a beépítésre váró ablak, először fel kell szerelni a szárnyára a kilincset. A műanyag nyílászárók szárnyán lévő védőfóliát kibontjuk a kilincs környékén és felszereljük a műanyag ablak mozgatását szolgáló fehér színű kilincset. Aranytölgy vagy mahagóni színű műanyag nyílászáróknál a kilincs és a többi vasalat takaró műanyag elem barna színű. A kilincs forgatásával tudjuk a különböző nyitási módokat használni. Úgy kell felszerelni, hogy ha függőlegesen, lefele áll a kilincs, akkor van zárva az ablak. Amikor vízszintesen áll, akkor nyíló állapotban legyen, ha pedig felfele áll, bukó funkcióban működik a nyílászáró. Van egy fokban elfordított állapot amikor az ablak résszellőző állásban van. Ebben az állapotban a termék ugyan zárt állapotban van, mégis kb. három négy mm-en az ablakszárny eláll a toktól. Ezen a kis részen biztosított zárt állapotban a légmozgás. A beépítés előtt az ablakszárnyat leakasztjuk a tokról. Zárt állapotban a felső zsanér rögzítő elemét ki kell szedni, majd amikor újra kinyitjuk az ablakszárnyat, alul le kell akasztani a tokról.


Műanyag ablak tokjának felszereléseAz ablak tokjának felszerelése

Két féle rögzítése létezik a műanyag nyílászáróknak. Az egyik a tokon keresztüli rögzítés, a másik pedig acél lemezekkel való rögzítés. A tokon keresztüli rögzítésnél a műanyag ablakot a tokon keresztül csavarozzuk hozzá a falhoz. Az acél lemezzel való rögzítésnél pedig az acél befogató karmokat hozzáfogatjuk a műanyag ablak tok külső pereméhez, és a karmokat a falhoz csavarozzuk. Mindkét megoldás elfogadott. Mi a tokon keresztüli rögzítést alkalmazzuk, de ha a megrendelő a másik rögzítést szeretné semmi akadálya annak, hogy így szereljük be. Ezért külön pénzt sem kérünk el. Tehát ablaktokon keresztüli rögzítésnél a következő a folyamat: a tokon előre kifúrjuk a rögzítési pontokat. Az tokot betesszük a falnyílásba, és rögzítjük ideiglenes ékekkel, tökéletesen vízszintbe és függőlegesbe állítva. Arra is figyelünk, hogy az új ablak (ha a megrendelő másképpen nem kéri) a falnyílás közepén helyezkedjen el. A síkja pedig megegyezzen a falazat síkjával függőlegesen és vízszintesen egyaránt. Ezután az előre megfúrt lyukakon keresztül a falban is furatokat készítünk, ez után pedig a  tokot speciális csavarokkal rögzítjük a falhoz.


Műanyag ablak szárny felszereléseAz ablakszárny felszerelése

Ha a tokot tökéletesen rögzítettük, az ablakszárny felszerelése következik. A szárnyat az alsó zsanérra tesszük, bezárjuk az ablakot, a kilincset zárt állapotba fordítjuk. Ha az ablakszárny tökéletesen a helyén van, a felső zsanér rögzítő elemét tegyük vissza a helyére. Ha ezzel megvagyunk az újonnan beépített ablakunk újra működik.

 

 


műanyag ablak poliuretán habbal való körbe dolgozásaA műanyag ablak poliuretán habbal való körbe dolgozása

Az ablaktok és a fal közötti részt poliuretán (PUR) habbal ki kell tölteni. A PUR hab kiváló hőszigetelő és rögzítő anyag. Beltéri ajtókat kizárólag ezzel az anyaggal szerelünk, mindenféle más rögzítő elem nélkül. A habot az ablak teljes kerületén egyenletesen végig kell fújni. Nem kell a tok teljes szélességében befújni, ugyan is a PUR hab szilárdulás közben tágul. A hab típustól és hőmérséklettől függően keményedik meg. (Míg nem keményedik meg, addig az ablakot nem szabad használni.) A megkeményedése után a kitágult részeket - amik a tokon kívül esnek - le kell vágni és minél hamarabb levakolni, vagy speciális műanyag ablak szegővel leszegni. A PUR hab nem UV és vízálló, ezért szükséges a beépítés után pár napon belül leszegni, vagy levakolni azt.


műanyag ablak beszerelés utáni közvetlen beállításaA beszerelés utáni közvetlen beállítás

A gyártáskor az üzemben a műanyag nyílászárókat beállítják. Azonban a szállítás, tárolás, mozgatás, beépítés során ezek a beállítások elállíthatódnak. Sőt, nagy melegben vagy hidegben a hőtágulás is elállíthatja az ablakot, az épület mozgásáról nem is beszélve. Ezért a beépítés elvégzése után  újra tökéletesen beállítjuk, de bármikor előfordulhat, hogy ismét állítani kell azokat. A kedves megrendelő ezt az ablakszárnyak a tokhoz való súrlódásán, vagy a kilincs feszülésén, esetleg a kilincs nem megfelelő működésén érzékelheti. A megoldás az ablak finombeállítása. Ehhez nem kell más, mint egy hatos imbuszkulcs. Az imbuszkulcsot az állító nyílásba helyezve, azt balra vagy jobbra forgatva a nyílászárót pontosan be lehet állítani. Az állítást az alsó zsanéron kell elvégezni. A zsanér alján található állító nyíláson keresztül az ablakszárny vízszintes mozgatását lehet elvégezni. A zsanér tetején található állító nyílás a függőleges mozgatást végzi. Ahogy többször ezt már említettem, az ablakcserét vagy beépítést bízza szakemberre, aki a finombeállítását is elvégzi. A felső részen, a zsanérnál is található egy állítási pont, ami csak nyitott állapotban látható és szerelhető. Ez az ablakkilincs felőli rész függőleges mozgatását teszi lehetővé, illetve a függőleges sík korigálását. Ezekhez a beállításokhoz szakértelem és tapasztalat nélkül nem érdemes hozzákezdeni.


műanyag ablak beszerelése utánAz ablak beszerelése után

Ha a műanyag nyílászárónkat beépítettük és beállítottuk a beépítés végére értünk. A nyílászáró tokja és szárnya védőfóliával van ellátva. Feladata megóvni az ablak felületét a gyártás, mozgatás, szerelés közben előforduló sérülésektől. A beépítés után mindezekre már nincs szükség. Ezért ezt le kell húzni róla. Ezután viszont a gyönyörű és új műanyag ablakunkat semmi nem védi a környezeti hatásoktól. Ha még vakolás előtt vagyunk érdemes a műanyag ablakot letakarni, hogy esetleg habarcs ne kerüljön a műanyag ablakra és a nyílászáró mozgó alkatrészei közzé.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes felmérést kérek

Hírek

Miből áll össze a műanyag erkélyajtó ár?

Miből áll össze a műanyag erkélyajtó ár?

A műanyag erkélyajtó ár, ahogy a többi nyílászáróé is, nagymértékben függ attól, hogy mekkora méretre van szükségünk a falnyílás lefedéséhez. Emellett érdemes minőségi terméket is választanunk, ha nem akarjuk, hogy veszteséges legyen ez a típusú vállalkozásunk, ugyanis nem csak az egyszeri költséget kell ilyenkor figyelembe vennünk, hanem a későbbi kiadásokat is, amely a fűtéssel, vagy a helyiség klimatizálásával jár.

tovább

Műanyag ablak akció! Átverés, vagy valóban jó lesz nekem?

Műanyag ablak akció!  Átverés, vagy valóban jó lesz nekem?

Sok helyen hirdetik az ablakos cégek, hogy műanyag ablak akció, de nagyon a dolgok mögé kell nézni, mert sajnos előfordul az átverés vagy a silányabb minőség eladása is. Nézzünk erre néhány példát!

tovább

Passzívház ablak árak régen és ma

Passzívház ablak árak régen és ma

Az elmúlt idők globális változásai miatt és annak köszönhetően, hogy az emberek egyre tudatosabban próbálnak és kezdenek el élni, megnőtt az igényük is arra, hogy a lakásukat is ennek megfelelően alakítsák ki. Ahogy a trendek, úgy a passzívház ablak árak is folyamatosan változnak, de egy dolog biztos, hogy nálunk mindig a lehető legjobb megoldást fogja megtalálni.

tovább

Műanyag ablak Budapest területén is, a Tisza Ajtó és Ablaktól

Műanyag ablak Budapest területén is, a Tisza Ajtó és Ablaktól

A műanyag ablakok manapság bárhol elérhetők, könnyen előállíthatók, és minden tekintetben modern, tartós és olcsó megoldásnak számítanak a világ, és ezáltal Magyarország területén is. Hol máshol szerezhetnénk be ezeket, mint a fővárosban? Temérdek forgalmazó ajánlataival találkozhatunk nap, mint nap, de vajon mire kell odafigyelnünk?

tovább
További bejegyzések